Monsterboard wanhopig op zoek naar CV’s?

Monsterboard wil heel graag mijn CV. De homepage heeft alleen al drie keer de hyperlink Plaats je CV above the fold. Inclusief de centrale ‘banner’ waar Monsterboard nog steeds krampachtig vasthoud aan de krankzinnige slogan: Je nieuwe leven wacht op jou

Je nieuwe leven wacht op jou

En in die centrale banner staat de volgende tekst:

Tekst centrale banner

Waarbij het mij om de eerste zin gaat: Duizenden werkgevers doorzoeken dagelijks onze CV Database op zoek naar jou.

Hoeveel werkgevers?
In het kader van de door Monsterboard gepropageerde openheid (Openheid speelt een belangrijke rol bij Monsterboard.nl. Wij willen daarom iedereen optimaal informeren over ons bedrijf en onze dienstverlening.) heb ik met de volgende vraag contact opgenomen met Monsterboard:

Naar aanleiding van uw vernieuwde homepage (Duizenden werkgevers doorzoeken dagelijks onze CV Database op zoek naar jou. )heb ik een vraag: Wat is het werkelijke aantal werkgevers (gemiddeld op maandbasis) dat dagelijks de CV database bezoekt?

En met werkgevers bedoel ik dan bedrijven zelf medewerkers zoeken; geen intermediairs zoals werving & selectiebureaus of uitzendorganisaties.

Mocht u daar geen antwoord op willen geven: Wat is de verhouding tussen het aantal werkgevers versus het aantal intermediairs dat dagelijks de CV database doorzoekt?

Dat was gistermiddag.

Ik heb natuurlijk nog niets gehoord. Misschien omdat de afdeling Openheid op vakantie is. Maar misschien ook omdat het helemaal niet waar is dat duizenden werkgevers per dag de CV database doorzoeken. Misschien wel duizenden intermediairs… Dat zou me een stuk minder verbazingwekkend in de oren klinken.

Een kleine rekensom
Volgens Monsterboard zijn er in februari 2008 bijna 23.000 vacatures bijgekomen. In de CV database waar dagelijks duizenden recruiters in kijken. Laten dat er nou eens minimaal 2.000 recruiters per dag zijn. Dat betekent dat er in 29 dagen dus minimaal 58.000 recruiters hebben gekeken naar maximaal 23.000 CV’s.

Geen wonder dat kandidaten helemaal platgespamd worden. Zeker als ze ook nog eens een heel interessant CV hebben.

En als een werkgever zo gek is om een abonnement op de CV database te nemen (a raison van EUR 999 per maand…) dan zal er heel, heel weinig te vinden zijn.

Geef een reactie

6 Comments
  • Bas van de Haterd
    says:

    @Michel: marc is gewoon weer in een pis bui blijkbaar, niet op reageren (zegt hij die daar zoooo goed in is…). Voor Marc is een W&S bureau nooit een werkgever, dat weet je toch? En iedereen moet altijd gewoon begrijpen wat hij bedoeld, net als bij mij 🙂

    Zo, nu met deze sarcastische noot kunnen we het weekend weer in 😉

  • Michel Rijnders
    says:

    @Marc: het artikel heb ik al heel goed gelezen, maar goed dat maakt niet uit: ik begrijp het duidelijk niet. En dan stel ik vragen ter verduidelijking. Net zoals ik oprecht interesse heb of je zelf (of anderen voor mijn part) ook in de praktijk ervaart dat je heel weinig vindt in de database of dat je dat beredeneert op basis van de berekening (of die nu goed of fout is; meningsverschillen is niets mis mee) die je weergeeft. Maar goed, je irriteert je blijkbaar al even aan mijn reacties of vragen. Ik zal het niet meer doen, wijzer worden we er duidelijk beiden niet van.

  • Marc Drees
    says:

    @Michel:
    Lezen blijft je toch moeilijk vallen, he. Lees nou eerst nog eens het artikel heel goed, en dan mijn reactie op jouw commentaar. En la je bij het lezen van het artikel ook meteen even meeneemt wat ik over intermediairs versus werkgevers aan Monsterboard heb gevraagd.

    Dan heb je hopelijk al je antwoorden. En snap je ook dat ik niet redeneer op basis van een verkeerde rekensom. Tenzij Monsterboard met duizenden per dag eigenlijk veel minder bedoelde…

  • Michel Rijnders
    says:

    @Marc: ehm, je gebruikt zelf de term ‘2.000 recruiters’. Maar het gaat ook niet over de terminologie, maar dat je kleine rekensom volgens mij mank gaat. Als er 2.000 X-en per dag in de database zoeken dan zijn dat niet, zoals ik al aangaf,  minimaal 58.000 X-en per maand. Dat is het maximale onwaarschijnlijke aantal per maand.

    Verder zou het mij niet verbazen als Monsterboard alle klanten (ook W&S) werkgever noemt en het percentage niet-werkgevers kleiner is dan de bemiddelaars. Maar dat zal gissen blijven. Maar dat neemt weer niet weg dat er niet heel, heel weinig te vinden zal zijn. Tenminste dat is mijn ervaring en ik ben dus benieuwd of je ook uit ervaring spreekt of dat je verder redeneert op basis van de verkeerde rekensom?

  • Marc Drees
    says:

    @Michiel,
    Zoals je kan zien heeft Monsterboard het niet over recruiters, maar over werkgevers… En verder heb ik frase duizenden werkgevers buitengewoon vriendelijk geinterpreteerd als 2.000…

    Dus het zouden er eigenlijk veel meer moeten zijn. Wat de ratio CV’s per recruiter bepaald geen goed doet…

  • Michel Rijnders
    says:

    Marc, als er 2.000 recruiters per dag in de database kijken zijn dat natuurlijk niet minimaal 58.000 recruiters per maand. 1 recruiter kijkt meerdere malen in de database en heeft ook wel eens vrij.

    Dat er heel weinig te vinden zou zijn blijkt uit de praktijk ook anders. Er is niet voldoende te vinden en daarom moet je zeker meerdere bronnen inzetten. Of is dit je persoonlijke ervaring met recente searchh