Graduate; nog net zo zwart, maar dit keer wel met vacatures

Logotype Graduate De actiesite Graduate.nl is terug. Nog net zo zwart als een jaar geleden, maar dit keer zitten er gelukkig wel vacatures in. Alleen heb ik nog steeds moeite om te begrijpen wat ik hier kan (of moet) doen.

Design is king
Deze site is overduidelijk design over usability. Lettergrootte, -kleur en leesbaarheid zijn volstrekt ondergeschikt aan het visuele design. En ook de interactie, hoewel speels, is niet voor iedereen geschikt.

En dan is er de bewegende ‘amoebeboom’ die mij zachtjes wiegend allerlei keuzes laat maken, waar ik vervolgens alleen maar naar kan kijken:

 stageopties

Het kan aan mij liggen, maar die hele amoebeboom zegt me helemaal niets. Ik kan uit projecten kiezen, maar er komt helemaal geen informatie tevoorschijn. Ik kan vier projecten in totaal kiezen maar er wordt me niet verteld wat ik vervolgens met mijn keuze kan doen.

Behalve dan dat ik kan solliciteren door op Ik wil solliciteren te klikken. En dan kom ik in een hele nieuwe wereld terecht.

Solliciteren? Een heel andere ervaring!
Er opent zich een nieuw browser window van Connexys. Nou dan weet je het wel; het is afgelopen met de designfase!

Alleen wordt stom genoeg de groene letter tegen de zwarte achtergrond wel gehandhaafd en dan nog eens voor de functienaam. Je moet echt je best doen om die functies te ontcijferen:

Overzicht vacatures

Of wat dacht je van het sollicitatieformulier, wat gelijk staat aan een heel CV maken…:

 Sollictatieformulier

In zwart en wit. En alweer met hele kleine lettertjes… En zwarte invoervelden. Helaas kreeg Connexys het blijkbaar niet voor elkaar om de comboxen eveneens in zwart uit te voeren. Waardoor de combinatie er wel heel knullig uitziet.

Geef een reactie

4 Comments