NUwerk; een dertien in een dozijn vacaturesite

Logotype NUwerk Zoals RecruitmentMatters vanochtend als wist te melden is NUwerk.nl eindelijk live. En ze hielden zelfs nog een nachtje slapen over! Dus vanaf deze plaats wil ik NUwerk graag hartelijk welkom heten in de wondere wereld van online recruitment!

NUwerk is als vacaturesite een aantrekkelijk alternatief voor werkgevers. Want net als Werkgeversbanen en Carrierescout biedt NUwerk geen plaats voor banen van intermediairs. En in tegenstelling tot de andere twee partijen heeft NUwerk een zeer stevig fundament: Ilse Media. En Connexys natuurlijk.

En dat niet alleen, NUwerk biedt bedrijven ook nog eens een veel aantrekkelijker prijsstelling dan de huidige vacaturesites. En met Ilse Media heeft NUwerk ook nog eens een eersteklas traffic driver. Waardoor NUwerk minimum aantallen bezoekers kan garanderen aan werkgevers:400.000 per maand.

Maar het succes van een vacaturesite hangt natuurlijk af van twee aspecten: het aantal vacatures en het aantal bezoekers. Maar laten we eerst de site eens nader bekijken:

De homepage
De homepage van NUwerk ziet er zo uit:Homepage NUwerk.n

Een duidelijke zoekfunctie links bovenin en verder de nodige bewegende beelden in de rechterkolom waar een advertentie en een videoreportage wel erg veel beweging op de pagina brengen.

De zoekfunctie
Als je een zoekopdracht uitvoert is dit het resultaat:

Zoekresultaat NUwerk.nl 

Altijd leuk; het aantal vacatures op de homepage (4.451) komt niet overeen met het aantal vacatures in het zoekresultaat (4.442). Hoe kan dat nou toch?

Verder een overzichtelijke presentatie van de resultaten (10 op een pagina).

Helaas geen verfijningsmogelijkheden; uitsluitend een mogelijkheid om opnieuw te zoeken. Verder kan je de resultaten sorteren op plaatsnaam (?), plaatsingsdatum en functie.

Solliciteren
Tja, en daar kan Connexys dan ineens om de hoek komen kijken. In ieder geval voor een aantal van de vacatures waarvoor ik even sollicitatiepoging deed:

Sollicitatieformulier Connexys

Bij andere vacatures kan ik een e-mail versturen (Oracle)

Nawoord

Oke, duidelijk allemaal. Een gewone vacaturesite. Geen bijzondere functies, geen verrassingen. Een dertien in een dozijn site. Ware het niet dat Ilse Media hierachter zit.

Maar dan terug naar de twee belangrijkste criteria: aantallen vacatures en aantallen bezoekers.

Volgens NUwerk zijn er dus zo’n 4.400 vacatures. En dat voor 400.000 bezoekers per maand.

Dat is een vergelijkbaar aantal bezoekers als Totaljobs; maar met slechts 15% van het aantal vacatures. Dat kan wel eens heel erg druk worden bij de poort. Of juist helemaal niet…

Het aantal vacatures op NuWerk.nl is overigens maar een fractie van het totaal aantal vacatures dat online door werkgevers (dus niet via intermediairs) wordt aangeboden.

Ik kom in een aparte aflevering nog terug op de privacy verklaring en de juridische structuur van NUwerk.nl, want daar is nog het nodige over te melden…

Geef een reactie

13 Comments
  • Tim v. Pappelendam
    says:

    Ik vind het concept van onbeperkt plaatsen niet helemaal slim, ze zeggen geen vacatures van W&S online te willen hebben om zo verdubbeling tegen te gaan. Maar op deze manier (bij iets minder georganiseerde organisaties) zullen recruiters best eens een vacature dubbel plaatsen als niet alles goed gecommuniceerd wordt. En je hebt in principe een limiet aan haalbare omzet per jaar als je bannering niet mee rekent.

    Ilse heeft veel traffic maar nog geen ervaring in de recruitment-markt. En Connexys ben ik sowieso niet echt over te spreken.

  • Chris Stapper
    says:

    @Marc
    Ik lees het inderdaad, ik ga me mooi niet aanmelden. En al helemaal niet als ik actief een baan ga zoeken.

    @Algemeen
    Ik hoop dat mensen nu eens doorhebben dat lege reacties als hey check mijn site nauwelijks nut hebben en vooral storend zijn op blogs waar inhoudelijke discussies worden gevoerd.
    Het werkt alleen in die zin dat mensen de naam van je site een keer onder ogen krijgen ..

  • Ruben @ Freep
    says:

    @Nubanen.nl allias Dennis van Vliet, bedankt voor je inhoudelijke reactie!

    Domeinnaam nubanen.nl 
    Status actief 
    Houder DEN005105-GEENP
    Dennis van Vliet
    enz enz

  • Marc Drees
    says:

    @Chris:
    Er is geen enkele reden om je te registreren; tenslotte solliciteer je bij de bedrijven zelf en daar is geen registratie op NUwerk.nl voor nodig.

    Dus heb je ook geen vinkjes nodig om je al dan niet onzichtbaar te maken. Blijf lekker volledig onzichtbaar; want als je jezelf registreert, maak dan je borst maar nat!

  • Chris Stapper
    says:

    Het klinkt misschien raar uit mijn hoek, maar ik ben vooral teleurgesteld in het feit dat ze W&S bureaus toelaten. Leuk, natuurlijk, voor bijvoorbeeld Expand. Maar als werkzoeker wil ik heel graag:
    – Geen dubbele vacatures
    – Duidelijkheid waar ik heen ga / waar ik mee te maken heb

    Een vacaturesite met alleen corporate vacatures lijkt me ideaal. Of op zijn minst een goede aanvulling op het huidige aanbod.

    Nu heb ik dat ‘make a move’ nog niet zo begrepen als ‘er komen ook vacatures vanuit bureaus op de site’. Maar wel als een koppeling van de NW CV database aan W&Sbureaus.
    Als ik me ergens uit kan vinken voor benadering vanuit deze bureaus dan lijkt me dat op zich prima (heb het zelf nog niet getest).

  • Marc Drees
    says:

    @Bas:
    Ik heb drie sollicitaties zonder problemen doorlopen; twee met een Connexys brilletje, 1 met een e-mail response mogelijkheid.

    Ik ben door het proces heen gelopen zonder met criteria te zoeken, dus conflicterende keuzes heb ik inderdaad niet gezien.

    Nou, dan wordt het inderdaad zoals Tim zegt, een vijftien in een dozijn. Maar er is meer, en dat is vooral de zeer merkwaardige constructie met Make me move. Maar dat is een heel ander onderwerp.

  • Bas van de Haterd
    says:

    @Marc: mijn marketingfacts stuk nog niet gelezen?

    Solliciteren moet je mazzel bij hebben, tenminste, ik had de mazzel (als blogger) die mazzel niet te hebben. Functie 1 kon wel, maar de privacy verklaring die je moest selecteren was blanco. Functie 2 en 3 werkte helemaal niet. Bij de 4e poging ging het ‘solliciteer’ knopje eindelijk doen waar het voor bedoeld was.

    Duidelijk dat je ook niet de velden hebt bekeken, of de indeling ervan. Staat het nog mooi LBO-MBO-HBO-WO (helaas, niet mogelijk meerdere te selecteren) in het eerste scherm, wil je ‘verfijnen’ is het ineens HBO, LBO-MBO-WO als volgorde.

    Ook zijn de branches bijzonder ingedeeld (en niet op alfabet) om nog maar niet te spreken van de functiegebieden (ben ik directeur of lid van de raad van bestuur). En doe ik advies en consulting of consultancy? Keuzes… keuzes…

  • Tim v. Pappelendam
    says:

    Je kan wel makkelijk 400.000 unieke bezoekers naar de vacaturesite pompen maar of daar ook resultaat uit en of dit ook nog eens relevant is is nog maar de vraag. Ze mogen ook nog duidelijk werken aan de zoekfunctionaliteiten en als je het mij vraagt is het de 15de in een dozijn.