Een klacht over uitzendbureau’s

Logotype Sollicitatieklacht.nl Een interessante klacht kwam net binnen via Sollicitatieklacht. Het gaat hierbij niet om een individuele negatieve online sollicitatie ervaring, maar een beeld wat bij een actieve werkzoeker is ontstaan naar aanleiding van zijn/haar interactie met uitzendorganisaties.

Ik geef zijn/haar klacht hieronder integraal weer met daarbij het verzoek met name aan vertegenwoordigers van uitzendorganisaties om hierop te reageren.

Klacht:
Ik ben actief aan het solliciteren en kijk ook bij uitzendbureau’s. Ze hebben dan leuke functies maar tot nu toe is bij 80 procent van de gevallen gebleken als je eenmaal ingeschreven bent, dat die functies feitelijk niet (meer) open staan.

Ze worden intern ingevuld of doorgeschoven, of er zijn al zoveel kandidaten voorgesteld dat jij er niet meer bij kan.

Ik vind het een beetje verdacht, het lijkt wel of men dit soort leuke banen als lokkertje gebruikt om aan inschrijvingen van kandidaten te komen.

Geef een reactie

211 Comments
  • A A
    says:

    Slecht ervaring door Randstad.Groot naam , maar slechtste uitzendbureau van Nederland. Beter leren , hoe mensen behandelen, mensen zoeken baan , niet vernederen !

  • A A
    says:

    Slecht ervaring door Randstad.Groot naam , maar slechtste uitzendbureau van Nederland. Beter leren , hoe mensen behandelen, mensen zoeken baan , niet humiliation.

  • Ik begrijp het nu ook wel.
    says:

    Hoi. Ik geloof het ook wel. Solliciteren op Indeed en werkzoeken.nl .Er staan bijna allemaal uitzendbureaus op. Moet je voor het UWV ook namen invullen en telefoon nummers. Kreeg ik het laats te horen dat ik ze op moet bellen waarom ik ben afgewezen. Maar ik krijg van de uitzendbureaus geen telefoonnummers of namen van bedrijven . Wat een rotzooi allemaal !!!

  • robbert
    says:

    adverteren ook met omscholing meld je aan hebben ze altijd alweer kandidaten die beter voldoen het is nog steeds als voor corona niks verandert en die vacatures ik zie ze niet alleen die uitzendbureaus met die spook en zg vacatures duizenden maar eigenlijk is er niks.

  • Shirley
    says:

    Wat denk je dan betreft de vacature zelf ? Vaak staat er bv thuiswerken en dan is het gewoon op locatie of ja inderdaad bevestiging van opdracht die pas kast minute aankomt zetten en dan niet klopt

  • Jantine de Vries
    says:

    Meerdere keren meegemaakt, lokken en dan met een shit baantje aankomen. En dan ook nog vragen of je een vragenlijst voor ze in wil vullen omdat deze gestoordw regering SUBSIDIE geeft aan uzb’s als ze oudere werkzoekenden aannemen.
    Arbeid is een RECHT!!!!

  • Jantine de Vries
    says:

    So true…Vorige week met strenge deadline gesolliciteerd en vervolgens weet niemand ergens iets van als je na een week belt. Yource uzb, beursgenoteerd, alleen het geld telt. En de recruiter was erg druk werd mij verteld. Wat een bullshit.

  • Edwin Landzaad
    says:

    Met alle respect voor jullie werk, echter veel solliciteren is simpelweg voor een samenleving vaak verspilling van talenten en verspilling van tijd;
    dus ga maar eens als recruiter het tegendeel bewijzen door de werkelijke arbeidsmarkt-situatie in te zien; kandidaten weten echt wel met bepaalde leeftijd wat ze waard zijn !

    PS. Lijkt mij gezien arbeidsmarkt/flex-verdienmodel, dat recruiters ten eerste ZELF met baan-opties mogen komen, in plaats dat kandidaten oneindig cirkeltje rond blijven reageren; tenslotte is kantoortijd ook een economisch dingetje en waar zit nou die recruiter-handigheid in actieve opvattingen ! Of dat nou om willekeurig CV of om werkelijke capaciteiten/skills/IQ gaat, die arbeidsmarkt is toch WEL een dingetje commercieel gezien voor recruiters en wat kan in praktijk nou wezenlijk een kandidaat daar aan veranderen dat veelbesproken starre algoritme/hokjes denken ?
    Nogal achterhaald lijkt mij en al helemaal met werkgevers die zogenaamd naar personeel op zoek zijn …
    net als bij business partners … SHOW ME THE MONEY … & wie weet … vinden recruiters WEL die gedroomde kandidaat ?
    ( * beetje ervaren werkzoekende weet 2022 toch echt wel wat nu eigenlijk het extra voordeel is met een baan in welke uithoek dan ook ? )
    Dilemma 1: Reiskostenvergoeding wanneer niet meteen in woonplaats, al jaren veel te laag met hemellief 19 cent per km en opgeblazen brandstofprijzen
    Dilemma 2: Alle uren wekelijkse reistijd en slijtage-/onderhoudskosten auto
    Dilemma 3: Het vaak zeurderige gesteggel met opdrachtgevers/collega’s/recruiters die niet meteen op zoek zijn naar beste talenten, vanwege ego-angsten voor loopbaan en andere hersenspinsels !
    Dilemma 4: Mooie verhaaltjes over mogelijke vaste arbeidsovereenkomst; terwijl er binnen Nederland-Wereld-Flex-Kampioen al rond 4 miljoen flex-banen bestaan en ook nog 1 miljoen zzp’ers )

    OPLOSSING: Iedereen in Nederland basisinkomen en daarna praten/kijken naar extra inkomen en belasting-schalen waardoor gezonde koopkracht
    eens af is van Hollandse toeslagen waar 2/3 van werkend en niet-werkend Nederland mee te maken hebben !

    PS. Ik zou zelf prima als intercedent kandidaten kunnen plaatsen in alle sectoren; daarbij rij ik met kandidaten meteen bij opdrachtgevers langs en hoppa plannen en aanpakken en desnoods korte proef-werk-kennismaking om te zien of er motivatie en vaardigheden bestaan ?

  • José
    says:

    Ik heb al meerdere keren bij uitzendbureaus meegemaakt dat je wel alvast ergens kunt werken, de overeenkomst met de opdrachtgever volgt nog. Hoezo volgt nog? Graag wil ik een overeenkomst met de opdrachtgever voordat ik ergens ga werken, niet als ik er al werk. Ik vind dat dat geen vertrouwen geeft naar de werknemer toe. Zelf heb ik over het algemeen niet zulke goede ervaringen met uitzendbureaus. Om meerdere redenen.

  • Margaretha
    says:

    Vanochtend eerst een rondleiding gehad bij een logistiek bedrijf in Bergen op zoom van Timing.
    Jonge vrouw die de rondleiding gaf deed bij binnenkomst al Bot en stug tegen míj en had meer belangstelling voor de andere sollitanten .Een begeleider met 2 jongens die amper Nederlands spraken. Kreeg een test en heb toch heel goed gekeken komt ze met mijn formulier van je hebt 33 fouten. ,ik zei hoe kan dat nou .En werd ze heel boos en zei van ik ga al jou gegevens bij ons uit het Systeem halen en alles vernietigen .
    Werd zo naar buiten gewerkt.
    Dat is nou Timing.

  • J.M.M.Seabra
    says:

    Warrom zo vell emails per dag?
    Ook bij het weekend?
    Met hetzelf bans over en over,
    Mijn area of wek?
    JIJ MOET ZIEN ALS DE MAN HEEFT OF NIET ,RIBJWIJS VOOR GAAN NAAR MESTAL BAANS.
    ANDERE IS ,ALS HEB NIET RIBJWIJS MOET WERK WAAR DEZE MENEER WONDE.
    OMDAT VELL UITZENDBUREAU GEVEN GEEN WERK ,ALS IK GEEN RIBWIJS HEB.

  • Pietje Puk
    says:

    Het loopt toch potverdorie de spuitgaten uit met dit systeem.
     
    Je bent gewoon een nummer en je wordt aan alle kanten belogen en besteeld.
     
    Flexwerken, het zou ook goed voor de werknemer zelf zijn! Stelletje leugenaars! Zum kotzen.
     
    Zelf VOG betalen? Wie heeft dat bedacht? Bij het uitzuigbureau noemde het kind dat investeren in jezelf alsof het de normaalste zaak van de wereld zou zijn.
     
    Nog even en naast het Orwelliaanse vrijwilligerwerk (lees: dwangarbeid) moet je straks nog betalen om te werken!

    • De Droomvlucht
      says:

      Ik begrijp je bezwaar. Echter als er een verklaring omtrent goed gedrag nodig is om de functie te bemachtigen is het aan jou om deze wel of niet te leveren. Als jij hier niet aan wil beginnen is dat jouw goed recht en kun je het natuurlijk afwijzen. Jij bepaalt wat je aan wie levert, echter bepalen zij welke documenten of competenties nodig zijn afhankelijk van de opdracht die zij hebben verkregen door de inlener.

  • nico
    says:

    Volgens mij is er bij veel uitzend bureaus sprake van oplichting.Enerzijds adverteren zij op werk.nl dat er vacatures zijn, en UWV faciliteerd dat.Anderzijds laten ze vaak mensen maar even ergens werken, en trekken ze dan weer eraf, om er iemand anders te laten werken.Volgens mij wordt UWV hier bedonderd, en tevens de werk zoekende.Voor het UWV lijkt het zo of er veel banen zijn, die er in werkelijkheid niet staan.Het geeft de WW’re wel de mogelijkheid zijn solicitatie plicht uit te oefenenMAar in werkelijkheid is het werk er niet.Uitzend bureaus en werkgevers houden mensen aan het lijntje op deze manier.Draaideur- werkelozen / arbeiders.. nooit kan je ergens lang werken.En banen genoeg..onzin UWV en werknemers, worden bedonderd.Daar zouden vakbonden en politiek eens op moeten inspringen.

  • Tuncay Cinar en Sonnur Sahin
    says:

    Werken als zzp’er bij de uitzendbureau Workers4u te Rotterdam, maanden lang tot dat ik besef dat er met mijn facturen en betaling gespeeld wordt. Al maanden worden mijn openstaande facturen niet betaald door de directeur Marloes van Holstein. Een directeur die totaal niet betrouwbaar is. Mijn verloofde ontdekte dat mijn facturen van 2016 niet uitbetaald zijn. Ze is al maanden bezig om met deze uitzendbureau op een punt te komen. In december stuurde mijn verloofde een aangetekende brief met het verzoek om de openstaande facturen te betalen en indien er geen reactie op zou komen, wilde zij het overdragen aan de gerechtelijke deurwaarder. Tijdens de feestdagen meteen een mail van Marloes van Holstein om een afspraak te maken en oplossing te zoeken. Wij zijn gewoon gegaan en hebben toch vertrouwen in gekregen dat de directeur van Workers4U haar afspraken zou nakomen. HELAAS EN HELAAS!!! Tot vandaag heeft mijn verloofde haar benadert via mail en telefonisch om de betalingen te doen, maar ieder keer komt Marloes van Holstein met een reden om mijn lonen niet te betalen. Wij zijn erg MOEDELOOS van haar geworden. Vandaag meteen een jurist ingeschakeld en deurwaarder. Dankzij deze uitzendbureau zit ik in financiele problemen en kan niet eens mijn vaste lasten betalen omdat mijn facturen niet uitbetaald zijn, en ik heb het over een bedrag van meer dan €5000,00!!!!! DIT HEEFT TE LANG GEDUURD!!! EEN DIRECTEUR DIE ZEKER NIET PROFFESIONEEL KAN WERKEN EN ZELFS DE PARTIJEN WAARMEE ZE SAMENWERKT STIEKEM VOOR DE GEK HOUDT!! ALLES GAAT BOVEN HET WATER WORKERS4U!!

  • Hamid
    says:

    Ik weet niet waar ik terecht kan met mijn klacht tegen kantoormanager van Wiertz Venray mevrouw Michelle S. Ik had gereageerd naar aanleiding van een vacature . Met mijn CV als bijlage uiteraard. klanten service medewerker was het. Ik melde van te voren dat ik een accent heb. Kreeg per email te horen dat ik wellicht in aanmerking kan komen. Moest even een andere nummer bellen. Ik belde en legde uit waarom ik bel. Onmiddellijk hoorde ik van haar dat ze op zoek zijn naar Nederlanders. Ik kon mijn CV naar Venray mailen voor werk in het Engels. Had die dag een korte werkdag. Na werk ging ik langs bij Wiertz Venray. Wist niet dat ze daar werkte. Stelde me voor. Werd ik aan ons telefoon gesprek herinnerd en dat ik mijn CV had moeten mailen naar Venray. Met een zeer neerbuigende houding vroeg ze waarom ik werk zoek. Of mijn werkgever op de hoogte van was. En als ik werk heb wat doe ik dan daar overdag. Over een maand kwam er een werk in het Engels ging ze verder. Ik Moest mijn CV mailen en zelf hun website in de gaten houden. In 19 jaren dat ik in Nederland woon was dit de 2de keer dat ik op zo’n discriminerende manier ben behandeld. Later die dag stuurde ik haar een beleefde email met de verzoek om mijn Profile bij Wiertz databank te wissen. Ik wenste niet meer met Wiertz of haar in contact komen. Out professionele oogpunt had ze op mijn email moeten reageren  maar ik hoorde niet meer van haar. Haar onbeleefde en minachtende houding zit me dwars. Wat kan ik hieraan doen?
     
     

  • diana
    says:

    Goede middag ik heb een vraag ik werk een jaar voor uitzendbureau zorgwerk aan de cool singel altijd met plezier gewekt tot dat ik plotseling last begon te krijgen van migraine 2 keren zware griep en 4 keer migraine op 1 jullie as kreeg kreeg ik weer een migraine aanval ik melde mij ziek dar was op een vrijdag en maandag wede ik gebeld met de mededeling dat ik niet meer welkom bent en niet meer ingepland staat meestal ga ik de volgende dag toch werken ik ben nog nooit een week of 2 ziek geweest ik.vind het niet kunnen dat zonder enige  vorm van waarschuwing je gewoon abrupt ontslagen word ik heb het hoofdkantoor van zorgwerk gebeld voor een gesprek die verwees mij door naar cool singel heb ik gedaan en gevraagd voor een gesprek ook daar werd mij verteld dat ze hun beslissing hebben genomen en daar blijft het ook bij  mij vraag is heeft iemand hier ervaring mee mag dat zomaar wat zijn mijn rechten als uitzendkracht 
    Mvg margriet 

  • Anoniem
    says:

    Klacht Startpeople Heerlen.
    Met name over mevrouw Ronda die mij bewust negeert als ik solliciteer op functies en telkens rotsmoezen verzint om mij maar niet voor te stellen bij bedrijven.

  • Michel
    says:

    Uitzendbureaus misbruiken hun positie puur voor hun eigen genoegdoening en gebruiken werkzoekenden als nummer.
    Als je solliciteert krijg je of geen reactie of je krijgt een afwijzing met de bekende redenen die je wel vaker hoort.. vind je niet echt zo passen bij dat bedrijf bla bla terwijl juist het bedrijf dat moet concluderen of ze zijn in hun ogen van mening dat je het werk op een gegeven moment saai gaat vinden of dat de vacature al reeds vervult blijkt te zijn(MAAR WEL DE VACATURE DAGELIJKS VERNIEUWEN OP DE WEBSITE) kortom ik kloppen bij diverse uitzendbureaus heel veel zaken niet.
    En dan heb ik het nog niet eens over hoe de onderlinge communicatie verloopt.. dan ga je je toch echt afvragen wat voor een opleiding ze werkelijk hebben gedaan?!?!? 

  • Pauline
    says:

    Wat een verhalen Receptel is ook zo’n waardeloos Uitzendbureau. Arrogante Recruiters De website staat vol met baantjes en je raad het al als je solliciteert is de baan al voorzien.  Hij blijft echter wel op hun website staan. Sparq idem dito. ……..Het moest verboden worden.

    • Maxime
      says:

      Helemaal mee eens…ben zelf naar een selectie dag geweest. Uitgekozen en daarna hoor je niets meer. Reageer je op vacatures geen antwoord…….dit is zo jammer 

  • margriet
    says:

    Zojuist sprak ik met mijn buurman over zijn ervaringen met Olympia.
    Hij heeft daar ooit eens gesolliciteerd als heftruck chauffeur. Er werd gevraagd aan hem of hij een diploma hiervoor had. Dat had hij niet, maar wel bereid om het te halen. Vervolgens zegt de betreffende intercedent, maakt niet uit, ik maak er wel snel eentje voor je en gaat aan de slag. Olympia maakt zich dus schuldig aan fraude! Wat naar zeg om zo je geld te moeten verdienen!

  • Jacqueline
    says:

    Zo heb ik er ook nog een over Tempo-Team.
    Afgewezen op een vacature omdat er kandidaten hadden gereageerd die beter aan het profiel voldeden, dat kan. Een dag na de afwijzing nog een mailtje van Tempo-Team, kun jij vandaag komen werken bij ….. ja inderdaad, hetzelfde werk als waar ik de dag ervoor niet geschikt genoeg was ??!! Ik was dus wel goed genoeg om, in verband met plotselinge drukte, voor hun op te komen draven. Zo behandel je mensen toch niet? Ik kan me nu voorstellen hoe buitenlandse werknemers zich voelen als ze zo voor de gek gehouden worden. Leve de democratie waar we weinig of niets in te brengen hebben betreffende overheidsbeluiten. Ik vrees dat we met de nieuwe regelingen betreffende uitzendkrachten nog meer (mis-), gebruikt gaan worden. Maar aan de top zitten ze er tenminste lekker warm bij. Gefrustreerd?  Ik? Nee hoor 🙂
     

  • henk
    says:

    het is zelfs zo erg met de uitzendbureaus , je gaat op een vacature solliciteren productie-medewerker medicijnen en wordt afgewezen omdat ik volgens manpower geen ervaring heb met medicijnen, alleen manpower is te lui om een cv door te lezen want dan hadden ze gezien dat ik bij Alliance Healtcare (groothandel in medicijnen, stond er zelfs in de opiumkluis) heb gewerkt,
     
    en idd al die verhalen van dat een vacature open staat en blabla , een standaard verhaal aan het worden is, ik verrij meer benzine om voor een nutloos gesprek naar een uitzendburo te gaan dan wat anders

  • Mieke
    says:

    Iedere keer als ik reageer op een vacature van de Uitzendbureaus moet je eerst komen en dan zeggen ze je dat de vacature op dit moment even op hold staat. Ze willen al je gegevens zelfs een kopie van je paspoort, wat eigenlijk niet mag en dan sturen ze je weer naar huis Ook zeggen ze vaak dat vacature niet meer open staat , maar hij blijft wel weken op de site staan. Ra, ra hoe kan dat?
    Dan zitten daar een stel twintigers op kantoor en die laten met hun houding en manieren wel merken dat ze jouw lot in handen hebben en dat jij afhankelijk van hun bent. Vervolgens hoor je niets meer van hun. Maar wel als je daar bent hoor je de telefoongesprekken met iemand die ze goed kennen heel vriendelijk zeggen dat ze een heel leuk baantje voor hun hebben en je weet dat het puur vriendjespolitiek is. De mensen van het uitzendbureau benaderen je heel negatief en minderwaardig. Grote schande.
    Zij denken echt dat ze iets meer zijn dan jou en dat laten ze goed merken.
     

  • Marion
    says:

    Het is spijtig genoeg bij Luna uitzendbureaus te utrecht wel zo.
    Bellen ze je terug na een sollisitatiebrief (reactie op vacature).
    En waar zoekt u precies naar?
    De vacture is aan het einde van het gesprek altijd  net weg of je sluit totaal niet aan volgens hun.
    U heeft personeel Administratie gedaan bij een bouwbedrijf gedaan  dat is natuurlijk iets heel anders als personeel administratie bij een Tuinder hahaha.
    Ze lachen altijd weet nooit waarom, ik vindt het nooit grappig. je ben lang bezig met een motivatie en krijg altijd weer een kledingrek assemblage aanbod.
    Ruim 15 keer bij Luna  Gesolliciteerd, tot nu toe altijd raak.
    En de meeste vacatures staan er nog op.
    Ben het nu wel eens zat.
     
     

  • joes
    says:

    Ik heb een brief ontvangen van dhr schuiling van GSD met de mededeling dat mijn uitkering gekort wordt per 01-01-2014.
    Hier gaat om een misverstand ten eerste heeft dhr latupeirissa geen werk geweigerd,schoonmaker hago heeft geen medewerking verleent om dhr latupeirissa aan te nemen.
    Karlien Boomsma van het uitzendbureau Olympia heeft verkeerde informatie door gespeeld.
    het gaat om het tijd maken van een toets wat niet is door gegaan omdat dhr latupeirissa geen computer heeft.
    Zo heeft karlien Boomsma aan uwv doorgegeven dat dhr latupeirissa op 25-10-2013 werk heeft geweigerd terwijl in het contract staat dat dhr latupeirissa per 8-11-2013 pas kan beginnen bij hago wat helaas niet door is gegaan.
    dhr latupeirissa heeft telefonisch contact gehad met karlien Boomsma en haar
    medegedeeld dat zij verkeerde informatie heeft doorgespeeld naa uvw.
    Ik hoop van ganse harte dat het recht gezet kan worden en helaas moet ik u mededelen dat het uitzendbureau met name karlien Boomsma hier een dubiose rol heeft gespeeld.
    Hartelijk dank

  • Tjoek
    says:

    Ja Nooitgedacht, ik weet het, Uitzendbureaus zijn blij met je gegevens.
    Ik heb zelf een hele nare nasmaak van tig Uitzendbureau`s. Bij de meesten wordt je besodemietert bij het leven. Ik had nog eens een sollicitatiegesprek ja, over een vacature in Rotterdam, ik woon zelf in Zoetermeer. De autorit duurde lang want ik kon het niet gelijk vinden, en moest duur betaald parkeren in Rotterdam.Ik kwam bij het betreffende UZB aan, natuurlijk andere consulent, ja sorry mijnheer de vacature is bezet en als slap argument kwam deze consulent met andere vacatures waar ik hem niet voor nodig had. Dus weer terug met niks, bezinegeld kwijt en een desillusie.En deze  oplichterij heb ik zo vaak meegemaakt dat ik een hoofdstuk in een boek vol zou kunnen schrijven!
    Ik vind, ben eerlijk, de vacature is bezet, val je af, of ben je te oud jammer dan maar ga niet de boel bij elkaar liegen!

    • D. Nooitgedacht
      says:

      Dat intercedenten van UZB kunnen liegen waarbij je neervalt van die flauwe smoezen, ik denk dat de bijbel nog dunner is, dan wanneer je hierover een hoofdstuk gaat schrijven.

      Zo heb ik ook een sollicitatie gesprek gehad bij een van de klanten van Adecco afdeling Transport en Logistiek, wat heel goed verliep. Ik zou 1 dag mee draaien, dat was al afgesproken met hun klant. Wat wil nou het geval zijn, ik kreeg te horen dat de knip dicht zit. Een paar maanden later, was er weer een vacature, niet te weten dat het om die klant ging, waar ik geweest was. Echter toen ik een collega van mijn contactpersoon aan de lijn had, zij hij dat het geen zin had om te reageren, dat ik daar al op gesprek was geweest. Ik antwoordde, mooi. Dan kan ik een dag mee draaien, dat was al afgesproken. Toen antwoordde hij van, dat heeft geen zin. Ik vraag aan hem, waarom niet. Hij antwoordde van dat ik niet geschikt was voor die baan. Oh, en waarom niet, ik heb 10 jaar hetzelfde gedaan? Dat staat hier niet vermeld in de opmerkingsveld, kreeg ik als antwoord. OK, ik heb een Lichamelijke Beperking (LB), en ik weet van mijzelf wat ik wel en niet kan. Ik weet zeker, dat ik om mijn LB ben afgewezen, niet door de klant, maar door Adecco. Dus discriminatie en nee, ik ben niet ZWART maar gewoon een blanke, met een beetje Russisch accent.

  • D. Nooitgedacht
    says:

    Eerst had ik een leuke vacature gezien, en direct gereageerd, op de website van TT, direct kreeg ik een afwijzing, dat ze al iemand hadden gevonden. Wel een beetje raar, als een vacature nog geen 24 uur op de site staat vermeld, toch?
    Helaas ben ik ook de dupe van nog een zogenaamde beschikbare vacatures.
    Ik had al reeds een aantal procedures doorlopen voor een sollicitatie bij een van de grote telecom bedrijven via TT, en ik moest ook speciaal daarvoor uit Rusland komen.
    Eenmaal thuis na 1 reis van zo’n dikke 28 uur, ging de afspraak niet door, omdat ze zogenaamd iemand anders hebben gevonden. Nu twee weken verder, de vacature staat nog steeds beschikbaar op de website van TT.

    Ook heb ik dit bij andere uitzendbureaus ondervonden, het ziet er naar uit, dat dit heel normaal is, om alleen maar aan je gegevens te komen.

    Dit noem ik gewoon pesten, om iemand anders tijd te verspillen, wat al zeer kostbaar is.

  • Hans Leg
    says:

    Ja, komt mij bekend voor. Ik had gereageerd op 1 van 60 vacatures van HS pro, na vele gesprekken en mails ben vanuit het buitenland terug gevlogen voor mijn nieuwe baan, op Schiphol aangekomen na 20 uur onderweg zijn geweest, ontving ik een mail dat het toch wat rustiger was. De vacatures staan nog steeds op de website en op werk.nl. Nooit meer iets van gehoord.Werk.nl Ik denk 90% is fake. Daar staan zelfs vacatures op waar je je credit kaart gegevens moet geven om te solliciteren. (je zou geen credit kaart hebben)
    Dit is toch de website van het UWV, onze overheid!!!!!
     

    • D. Nooitgedacht
      says:

      Dat je je credit card gegevens moet geven, dat is al vreemd. Wat moet jou (aanstaande) werkgever met jouw credit card. Hij moet jou betalen en jij niet hem. Ik zou nooit mijn gegevens daarover aan mijn werkgever geven, daar heeft hij niks mee van te doen.

  • chris janssen
    says:

    Dit doen ze nu ook bij manpower , al helemaal manpower oce. Lenny ubachs(gerards) Sandra faessen en patti
    . ze zeggen dat je een vaste baan kunt krijgen , terwijl ze weten dat het aar tijdelijk is , Wand als er geen print kopieeer machines verkocht worden kun je gaan,En dat is logich . maar dat zeggen ze je niet vantevoren , nee alleen mooie praatjes .
    MENSSEN GA DAAR NIET WERKEN . en daarna zeggen ze , je cv is telang

    • margriet
      says:

      Beste bezoekers,Ik wil hierbij mijn ervaring met Olympia  Gouda delen.
      Je schrijft je meerdere malen in en doet je best, maar mijn ervaringen met dit bureau zijn ronduit slecht.Ik had een CV die naadloos aansloot op een functie, ik heb hierop gereageerd en werd na het sturen van mijn CV direct gebeld door hun. Ik ben op intake geweest. Voor dat ik een intake had moest ik een mail terugsturen ter bevestiging dat ik zal komen, netjes gedaan, vervolgens stuurt Olympia een mail terug met de regels kom op tijd etc. Op zich logisch. Ik kom daar binnen vijf minuten van te voren en de intercedente zit te praten met een andere dame. Vervolgens moet ze nog een telefoontje plegen en een paar mailtjes wegwerken. Ik zit daar dus te wachten, terwijl ik op tijd moest zijn…. dat beviel me al eigenlijk niet. Het gesprek begon en uit een aantal zaken kan ik uithalen dat deze dame niet luisterde, een grote mond had, mijn CV niet goed had gelezen en onplezierig op mij overkwam. Ze had drie goede kandidaten en het bedrijf zocht twee mensen, mooi dacht ik, klinkt goed. Ze heeft mij de volgende dag gebeld over de functie. Nee, ze had het gevoel dat ik niet in de organisatie paste. Dit moet het bedrijf zelf concluderen en zij niet als intercedecente, door haar toedoen is mij een sollicitatiegesprek ontzegd en dat vind ik schandalig. Zij mag als intercedente nooit op de stoel van de contactpersoon bij een bedrijf gaan zitten, wat een lef heeft deze dame gehad. Op andere fora zoals carriere tijger lees ik nog meer negatieve verhalen over dit bureau.Mijn advies: er zijn andere bureaus die het veel beter doen, schrijf je daar in, maar NOOIT  bij Olympia.

  • wahab
    says:

    geachte meneer/mevrouw
    Ik heb land tijd geleden  contact met verschillende uitzendbureau en bedrijven maar altijd on verwachten mededeling ontvangen ik weet toch niet waarom ik heb altijd haard en goed gewerkt met die mensen maar voor niemand niet kreeg een positie plekje altijd gewerkt hard ,met zorgvuldige medewerker maar die mensen heeft geen enkel medelijden ik ben bijna 13 jaar leven in Nederland ik heb gevolg school en schilder diploma gehaald maar voor schilder functie helemaal niet op vangen werk ik weet toch niet wat moet doen ,elke dag sollicitatie met verschillende uitzendbureau maken maar altijd lang tijd moet wachten voor hun mededeling voor sommige gehoord boven 10 km mogelijk niet hoe zo ik heb auto tot 40 km kan werken maar dat is niet menselijk recht ik wil graag u mededeling.

    Met vriendelijk groet
    fazel 

  • Deurwaarder
    says:

     
    Wie heeft deze maffiozebende en mensen handleraars de vergunning gegeven?, het lijkt op dat de werkgevers ook hier profiteren. Volgens mij de overheid moet hier aan einde moet maken.
     
     
     

    • Jaap
      says:

      Works is een slecht uitzendbureau , maken een afspraak over een uurloon …krijg je het contract met een lager uurloon en allemaal rare vergoedingen om je netto loon op te krikken.Voor hun is die vergoeding belasting vrij ,kom je in de WW gaan al die vergoedingen eraf.eigelijk zou de belasting in deze in moeten grijpen ..het is gewoon een vorm van belasting ontduiking

  • Willem Nectar
    says:

    Laatst werd mij gezegd, dat hun toch liever met vakantie krachten verder willen. Geen probleem. Maar ik moest wel als een 55 plusser met de fiets van Nijkerk naar Leusden, logistiek PON, waar ik en nog een iets wat jongere vrouw, dan ik en een vakantie kracht daarheen. Wij moesten in 10 minuten de tijd een test maken, met het vergelijken van nummers voor de logistiek, geen fouten maken dus. Ik had twee fouten, kon net goed zeide de consulente. Die andere twee hadden het niet eens gehaald. Ik zag hun als tekeer gaan met het invullen, neem gewoon je tijd. Ik ergerde mij ook een beetje aan. Wij zatten allemaal naast mekaar. Je word gebeld voor de uitslag zeide zij. Na een week niks horen moest ik zelf bellen. Toen hoorde ik dat over de vakantie krachten.

  • vakman
    says:

    Het blijft een dorre boel, idd worden goede jobs intern verkocht aan de hoogst biedende, en vullen de recruters de zak met het verkopen aan meest biedende.
    Nooit geweten dat dit speelde, maar het is waar! De grote organisaties maken zich schuldig aan dit soort malafide zaken, waarvan ik weet dat de top binnen dat bedrijf het niet zien.
    Oh ja onlangs is een medewerker van een behoorlijk grote organisatie er uit getrapt, en is men hopelijk wakker geworden.
    Het inschrijven, en nooit meer wat horen is een spel, waar de organisatie subsidie mee kan verkrijgen, let dus op geen papieren tekenen en legitimatie aanbrengen als ze niks hebben.
    Stap direct weg bij zo’n organisatie en maak het bekend aan een ieder die het horen wil.
    Een ieder sterkte toegewenst, het wordt nog erger,helaas!

  • Tjoek
    says:

    De kwaliteit van UZB`s heeft voor een groot deel te maken met derderangs personeel. Daarom is de service en kwaliteit zo abominabel slecht op enkele goede UZB`s na!
    Je wordt sowieso respectloos behandeld door vaak omhoog gevallen arrogante tuttebellen met een IQ van 70!
    Hoe vaak is het me niet overkomen dat ik op een vacature gereageerd had, vooraf gebeld dus in mijn geval. Ja, de vacature is nog  vacant mijnheer, ik werd dan vervolgens uitgenodigd voor een gesprek, moest mijn diploma`s, CV, paspoort enz. meenemen. Je hebt je voorbereid op het gesprek, onderneemt een hele reis wat ook nog kosten met zich mee brengt!
    Uiteindelijk resultaat: een hele koude douche…ja sorry mijnheer de vacature is niet meer vacant die is net ingevuld maar u kunt het over een paar maanden nog eens proberen want ze hebben altijd wel mensen nodig wat je dan te horen krijgt van een andere intercedent, want de persoon die je eerst aan de lijn had is toevallig aan het werk bij een andere vestiging. Na 5 minuten sta je dan weer buiten. Er wordt je ook geen zitplaats aangeboden want beleefdheid daar hebben ze nooit van gehoord. Zo wordt je besodemieterd en heb je alles voor niks gedaan! Het enige wat je er aan over houdt is een hele slechte ervaring!

  • theo
    says:

    sta al geruime tijd ingeschreven bij diverse uitzendbureau’s en zit nog steeds te wachten en als je reageert op een advertentie dan word je afgewezen op verschillende meldingen
    zoals : woont niet op juiste lokatie (dus te ver ) 
               te weinig ervaring met machines ( 14 jaar met machines gewerkt )
                of je voldoent niet aan de eisen die men stelt
    en verder hoor of zie je ook geen andere opties van uitzendbureau’s wat men eventueel kan doen tot er wel iets is wat volgens de cv naar voren kan brengen als mogelijke vaste baanfunctie
    vind dan ook dat de uitzendbureau’s te weinig doen voor hun mensen algemeen
    meestal krijg je alleen te horen dat het rustig is en dat het komende dagen drukker word verwacht

  • Esmee
    says:

    Als ik hierboven lees zijn er veel klachten over uitzendbureau’s/ werving en selectiebureau’s/ headhunters.

    Ik denk dat we hier een scheiding in moeten aanbrengen: uitzendbureaus (Randstad, Adecco, Start de grote), werving en selectiebureau’s (specialistische bureaus’s YER, YACHT, Michael Page) headhunters (vaak de eenmanszaken of kleine bedrijven)

    Mijn ervaring: (ik ben HBO Marketing afgestudeerd en op zoek naar een functie van Marketing Manager).

    Ik solliciteer zelf ook, maar zie het als aanvulling op mijzelf om ook anderen voor mij te laten searchen. Elke organisatie kan dus verdienen aan mij, en dat is prima! Zolang ik maar aan het werk kan! 
      
    Ben ingeschreven bij zowel uitzenbureaus, werving en selectiebureaus, headbunters.

    Over uitzendbureaus kan ik inderdaad bovenstaande onderschrijven. Ingeschreven, hele cv doorgelopen(want dat was toch echt de leidraad-zonder kon zij niet- en nee het was geen stagiar maar een senior), competentieprofiel gemaakt, ikzelf samen met consultant/intercedent een voorsteltekst geschreven. Ik zou overal voorgesteld worden……Nu 4 weken later, van de eerder genoemde organisaties niets meer gehoord. Ik heb vanmorgen iedereen afgebeld, van de bovenstaande organisaties gaven er 2 aan dat zij mij overal aan het voorstellen waren en meenamen in salesrondes. De andere Adecco en Start gaven aan dat er geen markt was voor een functie als Marketing Manager: wel een (eerlijk?) antwoord, maar geen markt voor een functie als marketing manager gaf bij mij vragen van waarom niet dan, hoezo, waar ligt dat dan aan, waar blijkt dat uit? Die vragen konden niet beantwoord worden en het bleef bij een gevoel.

    Werving en Selectiebureau’s. Bij 1 doorloop ik nu een traject van assessments. Super interessant! Hierdoor leer ik meer over mijzelf en dit kan ik weer meenemen in mijn baan. Helaas nog geen concrete afspraken met bedrijven gepland.

    Headhunter: ik werd verleden week gebeld door iemand die mij vond via Linkedin. Diegene had ook een marketing achtergrond en met hem kon ik dus “op niveau” praten. Eindelijk iemand die mijn vak begrijpt en die geen kletspraatje houdt. Intussen heeft hij een gesprek gemaakt met een organisatie bij mij in de buurt.

    Tip? Ga praten met iemand die pure interesse in jou als persoon toont, die je (aan de tand) voelt over wie jij bent en wat je wil en niet zozeer hoe je cv eruit ziet of welke opleidingen je gedaan hebt. Dat staat al op het cv en is totaal niet interessant.

    Kijkende naar uitzendbureau’s die naast elkaar in de straat zich bevinden, vraag ik mij af: hoe onderscheiden jullie je van elkaar? Jullie doen hetzelfde en ageren ook hetzelfde. Iedere intercedent zit er zonder bevlieging, ze doen het omdat ze het moeten, meer ook niet. (uitzonderingen daar gelaten).

    Schrijf je in bij een goed werving en selectiebureau of ga op zoek naar een recruiter die verstand heeft van zijn vak en de markt waarin jij wil werken. Daar kom je veel verder mee!

    Succes!                   

    Esmee
    Den Haag          

  • Loe Lensen
    says:

    Ik ben voor een uitzendbureau gaan werken omdat m’n ww uitkering afliep. Werd met mooie verhalen naar binnen gehaald. Ondanks m’n goede opleiding op wetenschappelijk niveau, werd ik aan het lijntje gehouden en kwam uiteindelijk in een onderbetaalde baan als brandwacht terecht. Dat is ontzettend leuk werk met veel spontane collega’s. Maar toch ik zou ontzettend graag iets met mijn capaciteiten doen en daar komt helemaal niets van, sterker nog iedere keer las ik er naar vraag wordt er gewezen op de slecht economische situatie. En waar ik helemaal van baal, krijg ik te horen dat ik met mijn 54 jaar natuurlijk wel oud ben voor de arbeidsmarkt.
    Leuk om te weten dat ik via deze weg dus tot m’n 70″ voor 8 euro netto per uur mag blijven aan modderen in een omgeving waar ik als een vreemde eend wordt beschouwdt 

  • David
    says:

    Tempo-team in Hard..rwijk discrimineert. Ik ben bij hun binnen gelopen voor werk. Ik gaf aan wat ik gedaan heb en dat ik in die richting werk zoek. Er werd niet gevraagd om plaats te nemen (erg onbeleefd). De dame zei dat ze voor mij geen vacatures had. Ze heeft nieteens het toetsenbord aangeraakt om te kijken in het systeem. Ik vroeg ook of ik mijn curriculum vitae kon achterlaten, maar volgens haar had dat ook geen zin….en binnen 5 minuten stond ik weer buiten. Ik heb slechte ervaring met tempo-team. Dit heb ik in 2009 ook al meegemaakt bij Tempo Team. Ik ben een buitenlander…dus kan zijn dat mijn kleur bij tempo-team niet in de smaak valt. Ik heb geleerd: de klant is koning. Tempo-team wil geen geld verdienen. Ik hoop dat deze dame straks zonder werk zit en gaat zwerven om werk te zoeken. Ik zal bidden.

    • toetanchamon
      says:

      David, veel intercedentes hebben slechte sociale vaardigheden en zijn zeer arrogant. Uitzendbureau’s zie ik als een noodzakelijk kwaad, daar je via een brief nauwelijks aan de bak komt.

      Toetanchamon

  • vakman
    says:

    Beste,
    Bij deze informeren wij u dat besloten is de arbeidsrelatie met xxxxxxxte beëindigen. Wij hebben daar direct gevolg aan gegeven door hem vrij te stellen van arbeid. Uw relatie metxxxxxxxxx  zal voor dit moment met zorg worden voortgezet door xxxxxxxxxxxxx Hij is als projectmanager nauw betrokken bij de begeleiding en aansturing van kantoor xxxxxxxxx

    Wij zijn xxxxxxx erkentelijk voor zijn inzet de afgelopen jaren en we gaan op passende wijze uit elkaar. Gezien de zakelijke belangen van  zal hij aan het geldende concurrentiebeding gehouden zijn. Dit betekent dat xxxxxx tot eind 2012 geen contact mag hebben of zaken mag doen met relaties van xxxxxxxxx

    Wij willen zorgen dat uw belangen ook in de toekomst de optimale aandacht krijgen. Indien u dat anders ervaart of bovenstaande vragen bij u oproept, kunt u contact opnemen met xxxxxxxxxx via telefoonnummer          
    Wij hopen u voor dit moment naar tevredenheid te hebben geïnformeerd.
    Met vriendelijke groet,xxxxxxxxxxx
    even ter info, weer een eikel eruit gekwakt!

  • Tjoek
    says:

    Tegoedgelovig ik ben het volstrekt met je eens. Ze vinden altijd wel een stok om mee te slaan en geven jou, mij en heel veel anderen het gevoel niets te kunnen e/o te willen wat getuigt van hoogmoed en vooringenomenheid. Want waarom zijn er dan zo gigantisch veel klachten?
    Ik zeg maar zo waar rook is, is vuur!  Er zijn goede Uitzendbureaus die je als een mens behandelen en moeite en tijd in je investeren maar die zijn met een zaklantaarn te zoeken.
    Elke kandidaat heeft wel wat te bieden, ieder mens heeft immers talenten
    Het allerbeste is rechtstreeks te solliciteren als de mogelijkheid aanwezig is want daar heb ik nu ook mijn huidige baan aan te danken!
     
     

    • vakman
      says:

      Sterker nog,de grote uitzend / detacherings buros daar wordt intern goed geld verdient, door de mooie klussen tegen geld te verpatsen.
      Men heeft de jobs en de betalende vrienden, die veel geld betalen om de job te krijgen, dus kom je er met een eerlijke manier nooit doorheen. Natuurlijk zal nooit iemand dit erkennen, maar het ligt er dik bovenop. 
      Je zien in het werk altijd de zelfde snoetjes terug,op de mooie plaatsen,met de arrogantie ten top, tja zij noemen het investeren,ik noem het de zaak belazeren, sterker nog blijf een vakman met jaren ervaring thuis zitten en een niksnut is aan de slag, kan het nog gekker?
      De markt is aan het verzieken, en de jobhunters vullen de zakken,fraai!

  • tegoedgelovig
    says:

    Ben eigenlijk blij dat ik hier zoveel klachten lees want ik begon me al een sukkel te voelen die nergens geschikt voor is. Maar als je hoort waarop ik afgewezen wordt begreep ik eigenlijk wel wie de sukkels zijn. Afgewezen worden omdat ik niet in de randstad woon maar ik woon daar wel degelijk alleen niet in een grote plaats maar een kleinere gebrek aan aardrijkskundige kennis en die moeten jouw dan aannemen? Aangenomen voor drie dagen werk en uiteindelijk geeindigd met niets omdat ze zelf hun zaakjes niet in orde hebben. Er staan baantjes op bijv. Bij superjob voor werken bij de olympische spelen die vacature staat nog steeds op hun site maar is al gesloten op 1 december 2011. Je wordt afgewezen met de stomste smoezen dat jouw profiel niet overeen komt met wat ze zoeken. Bijv. Uitstekend engels horeca ervaring ikheb een half jaar gewoont en gewerkt in engeland en 3 jaar ervaring in de horeca dus ????? Maar goed misschien wordt het wel tijd dat iedereen die een slechte ervaring heeft met uitzendbureaus zich gelijk uit schrijft.

  • Senior Intercedent
    says:

    1. Uitzendbureau verdient niets aan inschrijvingen waar ze niks mee kan. maw mensen inschrijven maar niet uitzenden.
    2. Marge van het uitzendbureau gaat nooit ten koste van het bruto uurloon van een uitzendkracht (malafide bureaus daar gelaten)
    3. Niets van je laten horen als bureau is onacceptabel. 
    4. Klachten van mensen zoals: “voor oudere mensen hebben ze niks”  “Het is allemaal tijdelijk” “je verdient geen klote” zijn ongegrond daar het bureau ook werkt met de criteria van de inlenende partij.
    5. Uitzendbureau’s die werven en selecteren kunnen mensen ook afwijzen dat kan ook op gevoel, zelfs op onderbuikgevoel. Kan een ‘echte’ werkgever namelijk ook doen he. Als ik 2 gelijke kandidaten heb maar de ene bevalt me niet (al kan ik mn vinger er niet op leggen) en ik mag er maar 1 voorstellen… je snapt het al wel.
    6. De meeste mensen die hierboven agressief reageren zijn waarschijnlijk onbemiddelbaar.

    7. PS als je 6 jaar in de WW hebt gezeten dan krijg je erg moeilijk een baan inderdaad. Waarom heb je in godsnaam 6 jaar steun getrokken? Mij maak je niet wijs dat alle bureaus en alle werkgevers tegen jou zijn! Zelfs in deze tijden van zogenaamde ‘crisis’  is er nog steeds voor 90% van de werkzoekenden werk hoor! Hier op de vestiging dagelijks tientallen mensen aan het werk, mensen die willen. Mensen die kunnen   

    • Tjoek
      says:

      Senior Intercedent, je weet het allemaal mooi te vertellen.  Mijn bevindingen zuig ik niet uit mijn duim en zijn zonder meer te onderbouwen naar “waarheid“ omdat ik lang niet de enige ben zoals je wellicht hebt gelezen, wat ook met logisch nadenken te maken waar het bij jou aan ontbreekt!
      Bovendien scheer ik niet alle UZB`s expliciet over een kam maar er wordt over het algemeen heel slecht met mensen omgesprongen. Hoe vaak heb ik het al niet meegemaakt dat er sprake was van schijn oftewel lokvacatures en ik met een andere intercedent te maken kreeg en zodoende een sollicitatiereis voor niets maakte! (sorry mijnheer de vacature is net vervuld)
      Bovendien je hebt het over 6 jaar steun trekken wat ik zeer kort door de bocht vind, niemand doet dat voor de lol, ik heb toch ook mijn kostenplaatje. Ik heb 30 jaar bij de ING-Bank gewerkt en door reorganisatie  moest ik maar wat anders zoeken en dan is het moeilijk om als vijftiger wat anders te vinden. Maar ik pakte wel alles aan wat ik krijgen kon, ook tijdelijk DE GROENVOORZIENING terwijl ik HBO-informatica heb. Maar inmiddels heb ik al weer jaren werk uiteraard zonder uitzendbureau!
       

    • toetanchamon
      says:

      senior intercedent, de uitdrukking “van een uitkering trekken” vind ik nogal respectloos, bovendien klopt je percentage van 90 % voor geen meter. Ik ben 2 jaar werkloos geweest en godzijdank weer aan de slag gekomen, GELUKKIG niet via een uitzendbureau want behoudens enkele uitzonderingen is de bejegening en service daar zeer matig !

  • Tjoek
    says:

    Uitzendbureau`s moesten eigenlijk worden opgeheven. Eigenlijk rekruteren ze werkzoekenden iov bedrijven. Ze hebben in ieder geval geen toegevoegde waarde in de maatschappij. Zelf heb ik 6 jaar in de WW gezeten en zelden hebben ze wat voor mij gedaan. Om te beginnen word je uitgenodigd nav een vacature die dan zeer toevallig plotsklaps is vervuld bij een afspraak en treft vervolgens een andere intercedent aan. Daarna word je onderworpen aan een uitgebreid  vragenvuur wat bijna een politieverhoor is zeker als je zo`n omhooggevallen arrogante truttemien van 22 jaar tegenover je hebt zitten, zonder respect met de levenservaring van een kleuter en met bijbehorend IQ. Je neemt alle gevraagde paparassen mee, je hebt je voorbereid en waar het dan op neer komt is dat je de reis  voor noppes hebt gemaakt want daarna hoor je niets meer van ze maar zij hebben wel je gegevens. En zeker voor oudere werkzoekenden zoals ik heb je geen mallemoer aan een Uitzendbureau, wel een nare rotsmaak! Je kunt beter rechtstreeks solliciteren dan naar zo`n zot Uitzendbureau ter gaan!

    • Saartje
      says:

      Wat ik het vervelende vind van al die uitzendbureau s is dat je gebeld wordt, langs moet komen alles van je willen weten, al je papieren kopieren en vervolgens hoor je niets meer,,,,,,,,,,,als je graag wilt werken doe je ontzettend je best om goed voor de dag te komen, al je papieren op orde hebt,,dan prijzen ze je de hemel in,,,,,,,,,,en weer hoor je niets!
      Wens mediar in almere is ook zo n malafide bedrijf!(onder andere) 

  • Chantel
    says:

    Ook ik heb slechte ervaringen met het uitzendbureau. Komen niks aan oo. Had een leuke vacature gezien, gereageerd, was enthousiast, maar het kon nog wel paar weken duren voordat de vacature open kwam. Oke, ik wacht een paar weken, bel weer hoe het ermee staat. Zegt de intercedente ineens. Ja ik vind je motivatie toch niet zo goed.?? Ik om uitleg vragen, ja dat zei haar gevoel?? Pardon ???  Ik kon naar de baan fluiten in elk geval omdat Madam haar gevoel niet goed was ? Gaan we zo zaken doen tegenwoordig ?
    En nu mag ik niet meer uitgezonden worden via dat uitzendbureau. Nou ja zeg ! Daar is dus een klacht heen gegaan naar het hoofdkantoor !
     

  • Janneke
    says:

    Misschien mag ik ook iets goeds zeggen. Mijn man kreeg te horen dat hij zonder werk zou komen te zitten. Meteen alles in het werk gesteld om een andere baan te vinden. C.V. online gezet op de vacaturebank en naar uitzendbureaus gefietst. Bij de uitzendbureaus werden we standaard begroet met “goedenmiddag”, het was pas 11 uur. Overal kregen we hetzelfde antwoord, mail je C.V. en we gaan kijken wat we kunnen doen.
    Toen kreeg mijn man een telefoontje van een uitzendbureau in Deurne. Tja, een uur rijden, maar ze konden hem wel een baan aanbieden met uitzicht op vast werk. Dus in de auto gestapt. Alles besproken en meteen papieren opgemaakt. Alles staat zwart op wit. Mijn man heeft het prima na zijn zin. Er zijn dus ook bureau’s die het wel goed doen, maar dat zijn waarschijnlijk degene die jou opzoeken i.p.v. andersom.
    Een klein puntje wil ik nog wel maken, het valt me op dat veel van jullie zeggen dat jullie nederlands goed is, maar er zitten zoveel spelfouten in sommige stukken. Dat je in het nederlands kan vertellen wat je denkt en vind is heel goed, maar probeer de spelling ook onder controle te krijgen, hoe moeilijk het misschien ook is. Dat is toch weer een stapje verder in de goede richting. Betekend trouwens niet dat ze je mogen bedonderen omdat je spelling niet goed is. Verder wens ik iedereen heel veel succes met het vinden van een baan. 

  • Désirée
    says:

    Beste Fred – degene die zich verbaast over het feit dat veel mensen hier volgens hem ’s nachts op dit forum zitten – nou Fred, je hebt het grotendeels mis : op het moment dat iemand om 5 uur ’s middags iets schrijft, wordt dit hier geregistreerd met “5:00 uur” (dus niet 17:00 uur zoals gebruikelijk) –> dus de conclusie wordt getrokken dat dit bijna aan het einde van de nacht is. Dus Fred, niet te snel zomaar iets opschrijven.

  • Fred
    says:

    Wat mij opvalt is dat iedereen hier midden in de nacht zijn klaagzang opvoert…Sollicitatieklachten leiden blijkbaar ook tot slapeloze nachten.

  • Désirée
    says:

    Ik voel mee met alle mensen met klachten, hoewel ik besef dat er altijd 2 verhalen zijn :-).
    Niettemin : ook ik heb de buik vol van uitzendbureau’s. Met deze crisis hebben ze ’n machtspositie, en daar handelen ze ook naar (verbaal/nonverbaal gedrag). Zo werd mij verweten dat ik als bedrijfseconome (drs.) een te hoog loon vroeg. Daarop zei de intercedente doodleuk : “ja maar het is toch beter om te werken dan om thuis te zitten ?”.. (met andere woorden : ze wilde me voorstellen bij een bedrijf waarbij ik een “vervelend” loon zou krijgen, en waar je dan vervolgens tig’ jaar aan vast zit).
    Ik vraag me elke keer af hoe het met hun marge zit – volgens mij krijgt het bureau het verschil tussen wat het bedrijf ongeveer kwijt wil zijn aan een kandidaat en het bedrag dat men werkelijk aan jou betaalt – kan bijna niet anders.
    Dan heb ik het nog niet eens gehad over “sneaky” loonafspraken (mondeling een bedrag toezeggen, en vervolgens flink minder uitbetalen – dus zorg dat je altijd iets op papier hebt staan ! ; dit gebeurde overigens bij een vriend van mij want mij zal dit niet overkomen).
    Of inderdaad : je inschrijven vanwege een leuke vacature, die vervolgens al vervuld blijkt.. (mijn reactie : “waarom halen jullie deze vacature niet van het raam af dan ?”, reactie v.e. intercedente : “o, inderdaad, dat moeten we nog doen – sorry,”..).
    Ik kan er wel een boek over schrijven haha.
    Maar laten we vooral positief blijven richting onszelf ! ; negativiteit leidt tot niets.. Ik bedoel : positief richting onszélf, niet tegenover de uitzendbureau’s.. hoewel..

  • Willem
    says:

    Ze beduvelen de boel ze vangen 50 euro per uur en laten jou voor 8 uur netto werken. Geen reiskosten helemaal niets. Dit is van het inhalig kapitalisme.  Niemand is eerlijk  maar die uitzendbureau’s zijn echt oneerlijk.  Iedereen liegt wel eens op zinn CV of kwalificaties. Echter
    dit wordt ook weer opgeroepen door die zelfde werkgevers die absurde eisen stellen zoals een vlekkeloos CV.  Dat heeft dus niemand zelfs Balkenende niet. De uitzendbureau’s. Zijn heel raar bezig want ze manouvreren tussen schijnheiligheid en nepotisme. Het is hun business
    en niet jou business.  Daarom kunnen ze laten en doen wat ze willen.
    Het probleem is ook aan de werkgevers.  Want die willen mensen niet vast in dienst. En dan de goden met een vast contract die uitzendkrachten stelselmatig discrimineren.  Een goed functionerende uitzendkracht legt het altijd af tegen een slecht functionerende vaste kracht.  De business is not to do.  Dus is het misschien maar beter dat we het fenomeen uitzendbureau maar opheffen.  Wil een bedrijf of instelling personeel dan moeten ze kandidaten zelf maar benaderen.
    Dit lijkt me een gezonde oplossing.  Want de bureau’s zijn zelf ook niet cosher.  De rotte appels uit de economie te beginnen bij uitzendbureau’s

  • Rogier
    says:

    Het zijn doorgeschoten christen fundamentalisten. Ze liften mee op de sociale dienst repressie.  Figuren als Kamp en Donner maken het deze hufters heel erg makkelijk. Of zouden ze ook nog iets moge meepikken.
    Het lijkt op een dictatoriale maffia. Schoften zijn het maar dan wel schoften van het ergste soort. 

  • Klaasje
    says:

    Het zijn doorgeschoten godheden die intercedenten. Ze dragen in belangrijke mate bij aan de economische neergang.  Met dergelijke hufters wil niemand te maken hebben.

  • Kees
    says:

    Heb vette klachten over de uitzend bureau’s onbeschoft, liegen en bedriegen is hun motto.  Ze zijn net zo als de banken doorgeschoten
    op hebzucht ingestelde instituten.  Als de overheid die uizendbureau’s nu ook eens nationaliseren net als de banken.  Of een verbod. Of elke week 4 maal de arbeidsinspectie.  Het beste is om dit geteisen te weren. Ze dragen in belangrijke mate bij aan de verhuftering van de samenleving.

  • Jan
    says:

    Ik heb hele slechte ervaringen met Randstad en Creyfs uitzendbureua’s.
    Deze lieden gaan alle perken te buiten. Onderbetaling. Werknemers voor kosten laten opdraaien.  Het zijn regelrechte oplichters en ze vernietigen je hele referentie bestand. De arbeidsinspectie wil hier niets aan doen omdat het om grote bureau’s gaat die zogenaamd belangrijk voor de economie zijn.  Ik raad iedereen af om in te schrijven bij dergelijke bureau’s. Ook de reclame klopt niet dus u wordt belazerd en beduveld waar u bijstaat. Bovendien maken ze gebruik van intimidatie en machts misbruik. Het zijn hele schofterige mensen.  Ik raad iedereen aan om Randstad en Creyf’s te boycotten. Er zijn genoeg andere manieren om aan werk te komen. 

  • Piet FRIET
    says:

    Het hebben van NIET BESTAANDE FUNCTIE BIJ UIT ZENDERS IS NEP
    EN HEEL STOREND WANT JE STOP ERE TIJD IN

    HET IS EEN SOORT RECLAME VAN DINGEN DIE NIET BESTAAN 
    MAG TOCH NIET WAAROM DOET DE OVERHEID ER NIKS AAN
    IS PURE MISLIJDING  ALE UITZENDER DOEN HET 

    O JA  START IS OOK EEN SLECHT LOONSTROOK VERSTREKER
    OOK VAAK NIET OP TIJD LOON ONVANGEN
    ZAL NOOIT MEER VOOR  DIE LEGALE KOPPELBAAS MEER  WERKEN

  • anna
    says:

    Een uitzenbureau krijgt niet betaald of subsidies naar mensen die ze inschrijven.
    Een uitzendbureau verdient pas geld op het moment dat iemand daadwerkelijk aan de slag gaat. Hoe meer iemand werkt hoe meer het uitzendbureau verdiend. Bovenstaande verhalen over mensen lokken klopt dus niet daar intercedenten op productiviteit afgerekend worden. Als er dus 10 mensen ingeschreven worden en geen van deze 10 aan het werk geholpen wordt heb je een productiviteit van 0%!!!!!

    Daarbij denk ik dat men niet moet vergeten dat een uitzendbureau handeld in naam van de opdrachtgever (lees bedrijf). Zij stellen ook de eisen aan de voorwaarden waar de kandidaat aan moet voldoen, hier heeft het uitzendbureau dus geen inspraak in. De taak van het bureau is om de perfecte kandidaat te zoeken voor de desbtreffende functie en ja helaas moet je dan aan heel veel mensen nee verkopen. Ik kan me voorstellen dt dit als werkzoekende ontzettend frustrerend is en twijfel er ook echt niet aan dat er bureaus zijn die het niet zo nauw nemen met de regels. Echter wanneer een uzb aangesloten is bij de ABU kun je ervan uitgaan dat deze legitiem is daar er volgend de ABU regels zijn waar ze zich aan moeten houden en hier ook controle op volgt. Nogmaals als werkzoekende kan ik me voorstellen dat je irritaties krijgt maar krijg je dit ook niet als je 10 brieven stuurt en afgewezen wordt? Persoonlijk denk ik dat dit ook innerent is aan de markt waar we nu inzitten. Werk vinden is gewoon super moeilijk en je ziet dat bedrijven, logisch ook, de beste mensen willen hebben en de eisen steeds zwaarder worden.

    Betreffende betalingen en reiskosten. Salarissen worden grotendeels idem door de opdrachtgever bepaald. Dit natuurlijk ook weer logisch daar bedrijven intern op een zelfde lijn willen liggen. Ook betreffende de reiskosten, deze worden ook bepaald door een bedijf of ze deze wel of niet willen uitkeren en dat is wettelijk gezien niet verplicht.

    Ik vind het enorm jammer al deze negatieve reacties te lezen daar er ook zeer veel mensen en bedrijven gebaat zijn bij uitzendbureau’s. Zou wel eens graag willen zien hoeveel mensen alleen al afgelopen jaar via het uzb werk hebben gevonden. Denk dat we met zijn allen dan wel eens vreemd zouden kunnen opkijken.

  • Tom van Meurs
    says:

    Alweer een slachtoffer van de detacheringsmaffia.

    Als zzp er ingehuurd door Impuls engineering in Lelystad,om bij een bedrijf te gaan werken.

    Na ik weet niet hoeveel beloftes en KKK smoesjes ondertussen nog steeds geen uitbetaling van mijn eerste factuur.
    Dit is nu zo n 45dagen geleden,ondertussen staan er 5 facturen open.

    Oja ze spreken van alles met je af die eerste ontmoeting en met die gulle lach,zelfs de feiten op papier schijnen er niet meer te toe doen.

    Als hun rekeningen maar betaald worden, Maar hoe zit het met de mijne?

    Nou gaan we maar  herrineringen   versturen in de hoop  dat ze het alsnog gaan betalen.

    Als er nog meer mensen zijn die door dit bureau zijn benaderd, laat je niet in met dit geteisem.    

  • anoniem
    says:

    Ik moet zeggen dat ik het totaal eens ben met al deze beweringen engedeelde ervaring.
    Alleen hoop ik dat we hier ook werk van kunnen maken en dit openbare dicussie van maken(misschien wel op tv)
    Wellicht dat de overheid zich hiermee gaat bemoeien dan.

    PS: mijn ervaring

    XLuitzendbureau nog nooit heb ik gezien dat een uitzendbureau zo onverantwoordelijk te werk gaat.

    -Ze betalen je niet wekelijks uit zoals dat afgesproken is,maar betalen ze 1x in de maand of soms 2 maanden.
    Waarna vervolgens zoveel belasting van af gaat en je ze hierop aanspreekt doen alsof hun neus bloed.
    – Ze komen hun beloftes niet na
    -Iedereen kan bij XLUITZENDBUREAU aan de slag,
    (ze vragen geen diploma’s d.w.z. dat elke idioot leugens kan ophangen zonder gecontroleerd te worden)
    Meeste studenten liegen over hun werkervaring,opleiding als diploma’s

  • bente
    says:

    ook een tijde voor een uitzendbureau gewerkt bij gemeente in de groenvoorziening.

    gemeente betaalden geen reiskosten, dus uitzendbureau ook niet.

    wel 44 km op een dag aan reiskilometers,volgens wij moet een uitzendbureau gewoon reiskosten betalen.

    maar uitzendburau zegt dat zij niet betalen. 

    maar ja we zijn maar uitzendkrachten,denken dat we dom zijn.       

  • animo
    says:

    Helaas ook hier een ervaringsdeskundige v.w.b. incompetente uitzend- danwel werving- en selectiebureaus. Buitengewoon frustrerend om elke keer jezelf enthousiast te moeten verkopen zonder enig uitzicht op een baan.
    Ik heb me altijd afgevraagd waarom men kandidaten willen binnenhalen zonder dat er bestaande vacatures zijn, maar ik lees in enkele reacties dat men daarvoor subsidie zou krijgen. Is dat inderdaad het geval?
     
     

  • bert
    says:

    verschillende uitzend buro hebben dat willen alleen zieltjes winnen, ik ben het ook beetje beu aan het worden om telkens te reageren op vacature s , terwijl ze allang zijn vervuld

  • hans
    says:

    hoi ben olympia meer dan zat, in het eerste gesprek een uurloon toezeggen van 10.89 ik stom vergeten om een contract tevragen na een week gewerkt te hebben
    ,gaan regelen en ja 10.39
    heb ik niet gezegd zei ze op het kantoor
    zei pech ik hadt het gesprek opgenomen

    kijken wat het hoofd kantoor hier op tezeggen heeft   

  • Radjin
    says:

    !4  juli 2011 ben ik bij  tence uitzendbureau binnen amc  geweest
    voor magazijnwerk. gelijk krijg een onvriendelijke ontvangst
    van een intercedent die al bij voorbaat chagrijnig was en heel bot was
    begon gelijk grof tegen mij te praten  terwijl de andere collega’s deden
    van alsof  er niks aan de  hand was.
    mijn c.v. werd voordat alles gelezen  was van te voren afgekraakt.
    terwijl dat er vacature was .zei zij tegen mij je bent niet geschikt
    binnen amc. nou mijn dag was vanaf dat moment al naar de klote
    zo ben ik van  mening dat zulke figuren bij andere mensen
    agrresie opwekken.

  • Pieter
    says:

    Laatste gesolliciteerd bij Olympia Groningen. Wouden ene vrouw genaamd Jocé de Vries niets meer voor me betekenen omdat ik in het verleden afspraken niet ben nagekomen. Toen ze na een beetje gemail er verder op in ging kwam ze met een verhaal dat totaal niet klopt met de werkelijkheid. Uiteindelijk is het me duidelijk geworden dat ze simpelweg haar eigen geklungel goed probeerde te praten met onzin.
     
    Zelfs een mail gekregen van haar met op het einde de tekst: “zoek maar lekker ergens anders werk”. Wat is dat nou voor iets? zoiets zeg je toch niet als Unitmanager?
    Ben er erg onbeschoft behandeld door deze vrouw.

  • dos Santos Machado R.M.
    says:

    ik heb een vacature gevonden vorige week bij uitzendbure tempo team, dat ging over algemeen medewerker bij philips(Vitrite) te Middelburg,  bij de advertentie was over een vrouwen ploeg. Dat trekte mij zeer aan, dan was ik ingeschreven online op 02 mei en in hetzelfd dag heb ik gebelde en de mevrouw zei tegen mij dat ging naar mij bellen. Dat duurt voor mij zelfd lang, volgende dag heb ik daar gebeld en de mevrouw heeft een afspraak met mij gemaakt om woensdag 04 mei langs te komen voor een gesprek. In hetzelfd dag had ik een afspraak met mijn contact persoon van SDW en een mevrouw van job hunter, dat was smiddag. Ik ben bij de afspraak geweest bij tempo team, dat liep alleemaal soepel. S’middags ging ik naar de andere afspraak met de mensen van SDW. Ze waren heel blij dat ik iets had. Donderdag 05 mei kreeg ik een telefoontje van tempo team, dat ik aangenomen was bij philips. Ik was heel blij mee en dat ik moest op 9 mei beschikkibaar zijn. Dan ben ik uitgenodigd om langs te komen bij tempo team, ik heb een overeengekomen ondertekend op 10 mei 2011. Vandaag moest ik beginnen, ik heb gezegd tegen tempo team dat ik kan het niet ploegen te werken, want ik ben een aleenstaandig moeder met een zoontje van 9 jaar, ze zeiden tegen mij dat het was geen probleem. Mijn tijd waren vast, van maandag t/m vrijdag van 07:30 uur tot 16:00 uur middag. Toen ik bij Philips kwam het verhaal was heel anders, dat ik moest 5 ploegen werken. Dat vond ik niet normaal. Ik moet iets doen, want die mensen zijn er niet normaal, ik heb alle bewijzen, nammen enz… Dat is niet leuk. Ik was verbaasd toen hoorde ik van Vitrite.
    Ik ben braziliaanse, woon in nederland bijna 11 jaar, ik beheerst van nederlandse taal. Ik vind het niet normaal

  • rinus
    says:

    Het is  inderdaad een grote criminele bende zo ook de uwv-werk ,je denkt dat dat het is ,maar ze pakken overal vacatures die open zijn en nooit meer ingevuld worden ,eigenlijk moeten we ze voor de geleden schade laten betalen,19cent per km,en het gat tussen jelaatst verdiende loon laten betalen,want ze spelen met mensen en hun gezinnen,maar ze krijgen wel een soort subsidie voor elke sukkel die ze inschrijven.
    weet iemand hoe we ze kunnen aansprakelijk stellen.

  • Wim
    says:

    Het is heel vaak dat je totaal niets hoort en Olympia spant de kroon. en net als alle andere uitzendv=beuro’s 9 van de 10 laten je met een KUT smoes komen geen reiskosten vergoeding en ja dioe baan was al vergeven .
    Kan hier wel een aantal copy’s neer zetten met de antwoorden die standaar gegeven worden Wil je lol hebben moet je ze aan spreken hierover dan zijn ze een partij pissig HE StartPeople!!! een  sterke organisatie met verzonnen vacatures maar de recruter heeft wel weer een inschrijving op zijn naam staan.
    En mocht je aan de bak kunnen weten ze in eens niet meer precies wat er is afgesproken lager loon dan afgesproken. enz enz.
    Nee eigenlijk voor 90% boeven. Helaas moeten de enkele goede eronder leiden dat zij ook een slechte naam krijgen.

  • Wim
    says:

    Het is heel vaak dat je totaal niets hoort en Olympia spant de kroon. en net als alle andere uitzendv=beuro’s 9 van de 10 laten je met een KUT smoes komen geen reiskosten vergoeding en ja dioe baan was al vergeven .
    Kan hier wel een aantal copy’s neer zetten met de antwoorden die standaar gegeven worden Wil je lol hebben moet je ze aan spreken hierover dan zijn ze een partij pissig HE StartPeople!!! een  sterke organisatie met verzonnen vacatures maar de recruter heeft wel weer een inschrijving op zijn naam staan.
    En mocht je aan de bak kunnen weten ze in eens niet meer precies wat er is afgesproken lager loon dan afgesproken. enz enz.
    Nee eigenlijk voor 90% boeven. Helaas moeten de enkele goede eronder leiden dat zij ook een slechte naam krijgen.

  • bozemeid25
    says:

    Ton, ik ben het ontzettend met je eens.
    Wat een prutsers en bedriegers daar bij die uitzendbureaus.
    Deze ochtend heb ik vaarwel tegen ze gezegd.
    Sinds 1 december was ik in dienst van Olympia Uitzendbureau voor een cateringbedrijf, van deze ga ik de naam niet noemen. Mij werden bergen met goud beloofd, zo werd mij beloofd dat als ik vijf dagen in de week beschikbaar was ik 25 uur uur in de week minimaal en gegarandeerd werk zou hebben.
    Dit ging een week goed en toen zakte ik al naar nog geen 10 uur per week. Ik heb er wat van gezegd bij mijn intercedente en die gaf mij gelijk en zou gaan uitzoeken hoe het kwam. Ik ben die week toch aan het werk gegaan voor die 10 uurtjes, want mij was beloofd dat ik daarna aan die 25 uur minimaal zou komen.
    Niet dus! Het ging weer hetzelfde.
    Ik weer met mijn intercedente gepraat en aangegeven dat ik niets aan zo weinig uur heb, dat ik meer uren nodig heb, bij mij gaan ook de rekeningen door. Weer werd er van alles beloofd en ik zou een gesprek gaan krijgen met iemand die leiding had bij dat cateringbedrijf en dan zouden we eens gaan kijken wat de mogelijkheden waren zodat ik fulltime aan de bak kon.
    Op dat gesprek zit ik nu nog te wachten.
    Ik had zoiets van, weet je, laat ook maar zitten. Ik pak elke dienst aan die ik kan draaien en wanneer ik ergens anders word aangenomen dan ben ik natuurlijk weg.
    Nou belde ik vanmorgen op, naar inmiddels een andere intercedente, want de vorige was ergens anders begonnen, en vertelde dat ik ermee stopte, want ik ben bij een ander bedrijf aangenomen waar ik fulltime aan de slag kan. Ik werd voor laks uitgemaakt, ik legde er volgens haar snel het bijltje bij neer, het was niet netjes wat ik deed, want morgen zitten er wel mensen op mij te wachten en nog veel meer.
    Ik heb haar een flinke veeg uit de pan gegeven. Wie ze wel niet denkt dat ze is om me zo te veroordelen, dat ze me uberhaubt niet kent en dat het hun eigen schuld is dat ik nu ben vertrokken, want van alle beloftes word niets waar gemaakt en het lijkt me toch logisch dat ik voor mezelf kies, zij betaald immers mijn rekeningen niet.
    Van al die beloftes wist zij natuurlijk niets af. Nee natuurlijk niet, als je wat van hun gedaan moet krijgen dan weten ze nergens wat van af, maar andersom moet jij je altijd aan je afspraken houden en waag het maar niet om te laat met iets aan te komen, want dan zijn die arrogante tutjes en ballen o zo pissig, want ze hebben nog wel meer te doen. (Wat doen ze dan?)
    Mijn ervaring met uitzendbureaus tegenwoordig: Loop ze maar voorbij mensen, je hebt er geen bal aan. Ze zijn alleen maar uit op inschrijvingen, vacatures die nog op de site staan zijn plots weg, en ze beloven je een hoop en komen het niet na. Ze verdienen gewoon heel veel aan mensen zoals ons en daarop zijn die intercedentes getraind. Alleen maar om ons binnen te halen en heel veel aan ons te verdienen, het gaat zie niet meer om ons. Je mag in je handen klappen als je wel bij een goed uitzendbureau zit die wel de tijd voor JOU nemen.
    Dat is mijn ervaring!

  • Toetanchamon
    says:

    Waar ik vooral tegen aan liep, zijn idd de lokvacatures, maar ook de arrogantie waarmee veel intercedentes aan de telefoon zitten. “Vroeger” (dat is in mijn geval de late jaren ’90) wist men goed wat je zocht,  wat je wilde en wie je bent. Nu is het allemaal veel onpersoonlijker en voel ik mij een digitale klant. Ik heb mijn huidige baan via een ander kanaal gekregen en ben blij in elk geval voorlopig van die uitzendbureau’s, die ik zie als een “noodzakelijk kwaad” af te zijn.

  • Frans
    says:

    Ton, ook ik heb weer een leuk staaltje van bedrog meegemaakt. Via iemand van een Werving en Selectiebureau remigius Den haagben ik uitgenodigd voor een B2B functie bij een callcenter . Ik had een zogenaamd goed gesprek met deze een tussenpersoon n.a.v. een vacature. De vacature was zo opgesteld dat er  geen specifieke ervaring vereist was. De betreffende persoon gaf me een hele goede kans, en jawel hoor afgewezen met de mededeling dat je wel degelijk ervaring nodig hebt en wat ik dan de persoon in kwestie kwalijk neem is dat hij deze scheve informatie weer recht probeert te praten want hij kreeg  van de directeur te horen dat de vacatures voor  de particuliere markt toevallig weer bezet waren(en daar heb je echt geen ervaring voor nodig)  Niet te filmen deze wereld!!!!!
    Zo wordt je werkzoekende aan de lopende band besodemieterd en het word je onmogelijk gemaakt een baan te vinden!

  • Ton
    says:

    Ik ben het helaas met de meeste eens.De markt is vervuild en verziekt door de detachering instellingen.Ik ben zelf al wat ouder en heb al mijn papieren qua bouwkunde,
    Aan het werk komen lukt gewoonweg niet daar men alleen kijkt wat voor marge ze kunnen maken, en een jonge vakbekwame kan nog flink bij de neus worden genomen.
    Aan de andere kant wordt een opdrachtgever gepakt en betaald de hoofdprijs voor een werknemer met zeer weinig ervaring, die als het tegenzit omvalt in het werk, en de detachering knapen wel een antwoord hebben en ook weer een nieuw slachtoffer.
    Gelukkig gaat de overheid zich nu bemoeien met de ongehoorde woekeraars, die ooit begonnen zijn in een achterkamertje, en nu de markt verzieken en vervuilen,in hun protserige kantoren,waar ze de arrogantie ten top spelen, en vaklieden heen sturen met flut verhalen of als het niet anders kan het tarief van die vakman zo afkluiven om maar zoveel mogelijk binnen te halen. gezien de resessie lukt dat maar al te goed, tenslotte moeten de rekeningen betaald worden, ook zij weten dat.
    Waar zijn de tijden gebleven dat een arbeids buro de goede vacatures hadden? Wat is er van de markt overgebleven….geldwolven die je uitknijpen zich verrijken….pooiermentaliteit??? ja helaas wel.
    Een ieder die op zoek is naar werk, laat je niet inpalmen, laat je niet manipuleren blijf jezelf….dan maar niet!! Sterkte.

  • yael Brons
    says:

    Ben helemaal mee eens.
    uit mijn ervaring: Zodra ze achter komen dat ik een buitenlandse herkomst heb (Isra-l) krijg ik GEEN baan maar wel VERNEDERING.
    Ik ben gevraagd of ik lezen kan – hoewel ik de papieren al ingevulld had, ik krijg te horen dat volgende week ze gaan mij in een (meestaal heel ver van mijn husi vandaan) verplaatsen EN DAARNA HOOR IK VAN HEN NIKS.
    als ik boos reageer over vernedering komt er meestaal GEEN MANAGER – en ik krijg de naam van die ook neit  te weten.

    het ergest wat mij ovder kwam is dat ik GEEN BETALLING VOOR MIJN VERRICHTE WERK KREEG, want de opdracht gever is NEIT te bereiken, of heeft NOG NIET mijn uren goed gekeurd en zo voort.
    Ik vind dat HET UITZENDBUREAU mij moet betallen – en wat er met de opdrachtgever gebeurd is DE UITZENDBUREAU PROBLEEM.
    Het is PUUR DIEFSTAL van tijd geld en emoties.

    Ik wens u HEEL VEEL STERKTE TOE EN VEEL SUCCES
    yael Brons

    • boos.....
      says:

      PAS OP      uitzendbureau job selekt uit malden    betaald ook geen salaris als je er na enkele dagen achterkomt dat een ander bedrijf meer voor jou betekenen kan en je die kans ook geven wil.   Gisteren een Onvriendelijk intimiderend mailtje ontvangen van de consulent maar ik heb recht op uitbetaling van gewerkte uren en dus laat ik het er niet bij zitten.

  • pim van eijk
    says:

    ik ben nu al 6 maanden aan het soliciteren maar vermeid Adecco tegenwoordig op alle fronten.
    ik denk dat ik ongeveer 35 vacatures verstuurt heb naar adecco in 6 maanden tijd en heb 35 te horen gekregen dat ik overgekwalificeerd ben of niet in aanmerking kom voor deze baan omdat mijn cv niet aansluit op deze baan , terwijl ik de laaste 5 jaar precies het zelfde heb gedaan. intresseerd me niet als ik minder verdien of dat het zwaar fisiek werk is of niet ik wil gewoon werk. overgekwalificeerd zijn betaalt niet de rekeningen.

  • Bianca
    says:

    Ik ben het met jullie eens. Wat mij vaak overkomt is dat de persoon die over de vacature gaat of in gesprek is of net van haar/zijn plek is. Je laat naam en nummer achter en vervolgens wordt je niet teruggebeld. Of erger….Na een belofte dat ik zeker gebeld zou worden van de persoon heb ik een ruime dag gewacht. Inmiddels haar kennende goed de tijd genomen. Vanmiddag gebeld, ze zou vandaag terugbellen….Is daar niets tegen te doen? Ik vrees dat als ik ga klagen bij het hoofdkantoor dat ze er niets mee doen.

  • Frans
    says:

    Het is een grote maffiozabende die uitzendbureau`s  door zgn lokkertjes weten ze sollicitanten te strikken zodat ze waslijsten met kandidaten kunnen presenteren aan bedrijven.  Ik denk dat de meeste sollicitanten dan ook voor niets komen van jong tot oud.
    Bij mij is dat tig keren het geval geweest, ik heb heel lang ik de ww gezeten en dan heb jeeen sollicitatieplicht en dan kom je er bijna niet onderuit om met die vervelende uzb`s in zee te gaan, je komt er bijna niet omheen!  Je maakt telefonisch een afspraak nadat je, je brief en cv gemaild hebt komt 9 van de 10 keer voor noppes, je treft een andere intercedent aan, de LOKVACATURE is inmiddels vervuld en je reist ik weet niet wat af van voor Jan met de korte achternaam. Resultaat weer wat gefrustreerder dan de keer er voor, een hoop benzinegeld kwijt, een hele hoop energie verspild om je voor te bereiden op je droombaan. 
    Ik heb nu gelukkig een baan zonder tussenkomst van een LIST EN BEDROG-UZB de enkele goede uzb`s uitgezonderd natuurlijk!  

  • k
    says:

    Er moet een flinke heffing komen op uitzendwerk .
    Wie heeft de moed om een speciale website te beginnen zonder tussenkomst uitzendbureau’s?????????????

  • Andre
    says:

    Hallo,
     
    Interessante discussie! Ik ben ook op zoek naar werk als contentmanager / webredacteur. Heb enorm veel ervaring en enthousiasme, en zie me nu helaas voor de zware taak een nieuwe betrekking te vinden.
     
    Dit is niet de eerste keer dat ik naar werk zoek, en ik struin dus o.m. het internet af en schrijf me ook in op vacatures die worden aangeboden door uitzendbureaus. Mijn ervaring met uitzendbureaus is al van wat jaren geleden, maar ik ben inmiddels zelf ook wijzer.
     
    Het is één grote HOAX die uitzendbureaus!
     
    Waar ik me jaren geleden nog afvroeg of het aan mij lag wanneer ik na weken ingeschreven staan en regelmatig contact met uitzendbureaus nog steeds niet iets geschikts aangeboden kreeg, weet ik nu beter. Er staan op de grote vacaturesites vacatures van bijvoorbeeld Module en Ambitious People die zo algemeen zijn: “online, geheel Nederland, reageer direct!” Maar na het opsturen van je gehele werk- en opleidingenverleden inclusief motivatie (!) n.a.v. een vacature die er welgeteld 1 dag staat, krijg ik een dag later “sorry, maar zeer groot aantal reacties, helaas niet meer beschikbaar, maar we bewaren je cv”.
     
    Ik ben dit keer dus in de pen gesprongen en heb mijn beklag gedaan bij Module. Ze mogen je gegevens niet bewaren zonder jouw toestemming, en ik heb ze haarfijn uitgelegd dat deze praktijken de uitzendbranche geen goed doen, en bovendien het individu onnodig veel laten lijden door die met hoge verwachtingen steeds maar weer in de val te laten lopen.
     
    Dus vermijd Module en Ambitious People in ieder geval. En ga stevig tekeer iedere keer wanneer een uitzendbureau je dit probeert te flikken! Resultaten wil je zien van jouw investering om met hen in zee te gaan! En niet andersom! Succes.

    • Peter
      says:

      Dag Andre, je noemt in je voorbeeld bedrijven die niet eens uitzendbureau’s zijn. Uitzendbureau’s zijn de Randstad, Tempo-teams etc. Denk dat je het verward met Werving en selectie kantoren. Die advertenties op bijvoorbeeld een monsterboard kosten klauwen met geld, dus de vacatures zullen ongetwijfeld wel bestaan.

      • Andre
        says:

        Hoi Peter,
         
        Nee, die vacature bestond niet. Geloof mij en al die anderen hier nu maar gewoon.
         
        En of het nu een uitzend- of wervings- of recruitmentbureau is; het maakt mij niet uit hoe ze zich noemen. Het gaat erom dat ze zichzelf een soort bestaansrecht lijken te verschaffen door een database met gegevens uit te breiden, en daarvoor misbruik maken van de integriteit van anderen.
         
        Ik heb een baan gevonden, maar niet door mijn tijd te besteden aan uitzendbureaus.

  • Toetanchamon
    says:

    Helemaal mee eens Frans,  ik zie een trend dat men communicatief steeds slechter wordt en veel interecedentes weinig levenservaring hebben (al laten ze het wel zo voorkomen) en nog minder inzicht in wie tegenover ze zit. De persoonlijke begeleiding is marginaal en je de benadering steeds zakelijker.
    Dit constateerde ik al toen ik voor uitzendb. ging werken (1995) en het is alleen maar slechter geworden, de goede niet te na gesproken.
    Veel bedrijven doen een klanttevredenheidsonderzoek, waarom uitzendbureau’s niet ?

  • Frans
    says:

    Hallo thur,

    Ik ben het helemaal met je eens Adecco vind ik ook een van de slechtste.  Van 95 procent van de uitzendbureau`s heb ik geen hoge pet op  trouwens. Ze leven volgens mij bij de gratie van inschrijvingen van sollicitanten die ze aan tig bedrijven kunnen voorstellen want daar worden ze dan voor betaald. Maar ze doen niets voor je en ik kan het weten. Ik heb bijna 6 jaar in de WW gezeten en als je wat ouder bent zoals ik dus dan ben je behoorlijk afhankelijk van zo`n uitzendbureau zeker als je een administratieve achtergronf hebt zoals ik dus.
    Wat mij vaak overkomen is dat ik  een uitzendbureau belde nav een vacature, nou je kent de geijkte weg weg CV + brief mailen, afspraak maken, ze lieten je van ver komen en dan kwan je daar met alle goede  bedoelingen voorbereid en wel,  en dan zat er iemand anders ipv de persoon met wie je gesproken had en de (schijn) vacature was dan ALTIJD vervuld en een ander alternatief hadden ze ook niet. Hoe vaak me dit niet is overkomen en dan zou je zeggen een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfe steen maar ik had wel sollicitatieplicht. Ook als je, je laat inschrijven, je neemt je hebben en houden mee, cv diploma`s, paspoort enz…je wordt door een arrogante snotgriet zonder levenservaring aan een uitgebreide ondervraging onderworpen alsof je een of andere dissident bent en je hoort nooit meer wat van het uitzendbureau, behalve  als ze je cv willen opdaten dan bellen ze je op!  Een van de weinig goede uitzendbureau`s is vind ik Olympia,  en Kelly services.
    Gelukkig werk ik nu bij een callcenter een van de weinige branches die zonder uitzendbureau`s werken!

  • thur
    says:

    Adecco is het meest waardeloze uitzendbureau wat ik ken. Onlangs weer eens gereageerd op een vacature. Juiste persoon is er niet beloofd men tot 3 keer toe terug te bellen. Uiteindelijke de juiste persoon te pakken. Zegt van alles toe waaronder een mail met info. Deze komt nooit aan. Nog eens gebeld en dan beloven ze weer beterschap. Komt nooit wat van terecht. Wel blijven ze steeds toezeggingen doen. Ondertussen vertellen ze je wel weer ingeschreven hebben. Dit is niet de enigste slechte ervaring. Beter om Adecco voorbij te lopen als je werk zoekt.

  • Toetanchamon
    says:

    Ik schrik echt van deze reacties.
    Inderdaad, de mentaliteit is veranderd en Rianne heeft gelijk als ze zegt dat ze geen of maar weinig tijd besteden aan het leren kennen v/d kandidaat.
    Elk jaar doe ik minimaal 1x mijn beklag bij een hoofdvestiging. Een veeg teken.
    De service en mensvriendelijkheid is zeker wel eens beter geweest !

  • anna
    says:

    Ik ben afgelopen vrijdag voor het eerst in 23 jaar ,weer bij een uitzendburo geweest.
    Wat is de mentaliteit daar veranderd,het betrof een 2 tal uitzendburo’s, Luba en Startpeople in Haarlem.
    De 1e , Luba,hadden al een tijdje een 3 ploegenbaan in een foliefabriek te Haarlem staan,het leek me wel wat voor een kortere tijd.
    Kom ik binnen zeggen ze, ja dat is alleen voor mannen:)
    dit stond niet in de advertentie op internet.
    En het salaris een huiler ,2000 bruto dan moet je s’ nachts ook werken.
    Verder hadden ze maar 15 vacatures,ik vroeg ze waarom ze
    de boel niet dichtgooien.
    M ’n cv hebben ze niet eens bekeken,bij dat 2e uitzendburo hetzelfde verhaal.
    Rondom het station van Haarlem, is het momenteel een grote
    puinhoop, werk zat, dat had ik ze beiden wel medegedeeld:)
    Het beste gewoon lekker zwart werken,dit werken ze zelf allemaal weer in hand,in dit fijne land.

  • Ilse
    says:

    Dit klopt er staan overal wel vacatures en zelfs als je elke dag kijkt en een nieuwe ziet staan en gelijk belt zeggen ze kom even langs schrijven we jou in en vervolgens is heel toevallig die vacature al vervuld. Ook vaak dat vacatures zeer mooi omschreven zijn en dan kom je er achter dat je van alles moet aanschaffen en dan ben je aan het werk en dan blijkt het mega heet te zijn…wat volgens de arbo niet mag. Of het verhaaltje “kans op vast” je krijgt eigenlijk nooit kans op vast hoe goed je ook bent.  Eerlijk gezegd hebben alle uitzendbureau’s daar een handje van. Als je ergens 3 jaar heb gewerkt dan moet je er voor een tijd uit en dan mag je terug komen.  Wat dachten jullie van parttime 24-28 uur en dan vraag je ik wil het liefst 24 uur werken, ja wordt er dan gezegd dat word je ook ingedeeld en soms 28 uur….oeps nou het is altijd 28 uur en achteraf hebben ze het niet gezegd. Zo kan ik er nog wel meer vertellen, werk al jaren voor uitzendbureau’s. Er is een uitzendbureau die alleen reageert als je jong bent dus met soortgelijk cv 25 of 45 heb ik al meerdere keren gedaan wel wat aangepast met ervaring om te kijken wat er gebeurd als je boven de 35 jaar uitkomt dan heb je eigenlijk gewoon pech.

  • Baertstra
    says:

    ^ Vroeger (15 – 10  jaar geleden) heb ik via een uitzendbureau gewerkt waar de intercendenten af en toe zelf bij de opdrachtgevers werkten (horeca, grote partijen, dan werkte je als uitzendkracht gewoon samen met een intercedente). Ik vind dat overigens prima.

    Anders wordt het wanneer de baan een veel hoger niveau heeft/beter betaalt dan de meeste banen die het uitzendbureau aanbiedt.

    Nu ik erover nadenk vraag ik me trouwens af hoe de vriendin in mijn laatste post het heeft aangepakt. Zou ze toestemming hebben gehad van het uitzendbureau (misschien om nadien terug te komen), of zou ze het stiekem hebben gedaan?

  • Ivo
    says:

    Goeie opmerking, Baertstra…. Denk zeker dat veel Intercedenten zelf gaan solliciteren op de (niet-boeiende) functies die zij zoal voorbij zien komen. Denk hierbij aan: productie-, logistiek-, callcenter- of administratief medewerker. Echt interessante carrierestappen voor een Intercedent… NOT! Daarbij, mocht iets dergelijks toch voorvallen: who cares?
    Jij gebruikt toch ook je netwerk als je een nieuwe baan zoekt? (mag ik hopen voor je).

  • Baertstra
    says:

    Nu ik toch aan het klagen ben, wil ik het ook even hebben over het kwalijke gerucht dat als intercedenten een goede baan tegenkomen, ze er zelf naar solliciteren.
    Ik vind dat geen stijl.
    Nu ben ik niet iemand die alles gelooft wat hij hoort, maar een paar maanden terug werkte ik een paar weken voor een bakker, en die had een vriendin die als intercedente werkte die precies dat deed.

  • Rianne
    says:

    Boes,  angst is een slechte raadgever. Kansen moet je nemen. Je bent niet verplicht om via uzb’s te solliciteren. En vertrouwen moet je verdienen, dat geldt ook voor uzb’s. Ik heb van de velen nog 1 uzb over waar ik af en toe contact mee heb. De anderen, een stuk of 10, heb ik ontslagen vanwege wanprestatie. Tegenwoordig solliciteer ik ouderwets rechtstreeks en krijg ook nog uitnodigingen uit de vele reacties die zij krijgen plus een nette behandeling.
    Mijn ervaring is dat er door uzb’s veel te weinig tijd besteed wordt aan het leren kennen van de kandidaat. Het lijkt de meesten ook niet erg te interesseren. Er wordt meer op de gok gematched dan op werkelijke kennis van kandidaat en (bedrijfs)klant. Er zijn ook uzb’s die het niet nodig vinden om regelmatig contact te hebben, behalve als men je nodig is voor het opschonen van de database. Er wordt door uzb’s geklaagd dat mensen niet doorgeven als ze niet meer beschikbaar zijn. Maar vergeten hierbij de hand in eigen boezem te steken en zien niet dat zij daarvan zelf oorzaak zijn. Gemiste kans.

  • Boes
    says:

    Patrick bedankt voor je reactie. Je hebt ergens wel gelijk, ik ben misschien ook te vaak in herhaling vervallen. Heeft ook te maken met het feit dat je toch een bepaald vertouwen in mensen hebt. Die intercedentes kunnen het zo mooi brengen, die zijn ongelofelijk creatief om gebakken lucht te verkopen, en ik vermeldde al in mijn verhaal dat ik een sollicitatieplicht had en je weet dat bijna alle vacatures  via de uitzendbureaus gaan, bovendien werd ik ook nog eens flink achter de vodden aan gezeten door reintegratiebureaus die met allerlei onsympathieke maatregelen klaarstonden want je bent kwetsbaar en altijd bang voor je hachie, je hebt eigenlijk  weinig te vertellen. Uiteindelijk werk ik gelukkig al weer 3 jaar in een callcenter waar in ZONDER een uitzendbureau ben aangenomen! Het is sowieso beter als je de kans krijgt om rechtstreeks te solliciteren!
     
     

  • patrick
    says:

    Boes absoluut niet lullig bedoeld, maar als je zoveel levenservaring hebt waarom stoot je dan zo vaak je neus aan dezelfde steen.. Er zijn meer wegen die naar een goede functie leiden dan alleen UZB’s!

    Ben het overigens met je eens dat het gros van de intercedentes een beduidend laag niveau hebben en dat men respectvoller met mensen om moet gaan.

  • Boes
    says:

    Kijk ik hoor ook wel kritiek van mensen:  waarom ga je dan naar een uitzendbureau als je elke keer je neus stoot. Ik heb circa 3 jaar geleden 5 jaar in de WW gezeten en aangezien je een sollicitatieplicht hebt is er weinig keuze, je bent in de meeste gevallen afhankelijk van een uitzendbureau!
    Voor mijn idee mogen ze de meeste uitzendbureaus opdoeken want de meeste spelen onder een hoedje met bedrijven die, de uitzendbureaus betalen voor het niets doen dus, en voor de rest vind ik bij 90 procent de behandeling/service abominabel slecht. Hoe vaak ben ik niet op gesprek geweest met een lokkertje dit was dan een SCHIJNVACATURE die achteraf het hele jaar door vacant was je had dan een telefonisch onderhoud met mw.. Huppel de pup die koeien met gouden hoorns beloofde en bij de sollicitatie had je een gesprek met mijnheer Huppel de pup (LAF). Ja, sorry mijnheer maar de vacature is niet meer vacant maar we hebben nog wel andere mogelijkheden, dat was dan een baan met een minimaal salaris 25 km of meer reistijd. Ik was dan voor de zoveelste keer voor noppes gekomen, maar ja je hebt je sollicitatieplicht weer gedaan. Zo word je besodemieterd. En waar ik me ook mateloos aan gestoord heb is de afstandelijke arrogante houding van jonge snotgrieten die nul,nul levenservaring hebben die het hemd van je lijf vroegen. Manieren en beleefdheid komt in hun woordenboek niet voor. Het enige waar die grieten goed in zijn is je met een kluitje in het riet sturen. En ik zei al het werken met uitzendbureaus is niet effectief en pure geldverspilling!
    OPDOEKEN de uitzendmaffiosia !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • patrick
    says:

    Volgens mij beoordelen jullie UZB’s meer op een stukje beleving dan op de daadwerkelijke inhoud. De kunst is dan ook voor UZB’s om iedereen het gevoel te geven dat ze er toe doen en op deze manier een trouw kandidaten bestand op te bouwen!

  • Toetanchamon
    says:

    Precies, Baertstra, en als je weigert kan je nog een grote bek van ze krijgen ook.
    En dan al die dooddoeners:
    -dan heb je toch even iets  ?
    -we zoeken echt wel verder voor je (nonsens, als je een baan hebt, ook al is de tijdelijk verdwijn je ineens uit hun geheugen)
    -zit je liever thuis dan ?

    Wat mij betreft mag dit in radar en moeten veel interecedentes maar eens een sociale vaardigheidstraining volgen. Om nog maar te zwijgen van de afstandelijke en nonchelante behandeling en het feit dat men zo slecht met kritiek kan omgaan.
    Zo helpen we de economie niet verder.

  • Baertstra
    says:

    Ik werk zelf al sinds 1993 via uitzendbureaus, en hoewel ik dat niet voor niets al zo lang doe ben ik er nogal cynisch door geworden. Een uitzendbureau dat adverteert met een stuk of twintig administratieve banen komt bijna altijd met produktiewerk op de proppen. Op dit moment schrijven veel uitzendbureaus je al niet eens meer in, en dat wil wat zeggen over de staat van de economie.

  • toetanchamon
    says:

    Sorry Marc, maar je bent naïef.
    Gisteren sprak ik nog een vestiginsmanager over iets dat ook (helaas) regelmatig voorkomt en waar mensen op dit forum ook melding van maken: terugbelafspraken (herhaaldelijk) niet nakomen.
    Hij beaamde dat internet debet kan zijn aan een verzakelijking en dat dit een punt is dat zeker meer aandacht behoeft.
    En waarom ik uitzendbureau’s gebruik; ik heb heus niet beweerd dat het voor alle bureau’s geldt, het is een tendens die ik signaleer.
    En zeg nu zelf; via de kranten is toch ook niet alles, een van de 800 te zijn.
    Een professioneel uitzendbureau als waar ik gisteren mee sprak en waar ik over het algemeen tevreden over ben, zal hier naar luisteren in plaats van het af te wimpelen en de verdediging in te gaan.

     
     

  • Marc Drees
    says:

    @Toetanchamon:
    Met zo’n naam zou elke intercedent automatisch aan je moeten denken, maar Internet hoeft echt niet de oorzaak zijn van minder persoonlijke relaties. En ook via andere kanalen dan een telefoon kan een intercedent nog altijd ik dacht aan jou communiceren.
    Wat ik me wel afvraag is het volgende; als je al zolang via uitzendbureau’s werkt en ze desondanks een mager zesje geeft; waarom gebruik je ze dan nog?

  • toetanchamon
    says:

    Ik ben blij dat er eindelijk eens een discussie op gang komt over uitzendbureau’s.
    Het is helaas zo, dat ik merk dat de benadering bij veel uitzendbureau’s nogal onpersoonlijk is, zodat je het gevoel krijgt dat je een nummer bent.
    Ik sta inmiddels 15 jaar bij div. uitzenbureau’s ingeschreven en hoewel ik veel goede ervaringen heb, zijn er ook veel negatieve:
    -(terugbel) afspraken niet nakomen.
    -arrogante of zakelijke houding.
    -onpersoonlijke benadering.
    -geïrriteerd raken als je meer dan 1 keer “nee” zegt tegen een baan (ze zijn het arbeidsbureau toch niet ??)

    Als ik een cijfer mocht geven, dan is het een mager zesje.
    Helaas.
    De komst van Internet is hier m.i. debet aan, “vroeger” had je een intercedent of interecedente die je belde met de boodschap “ik kreeg dit of dat binnen, toen dacht ik meteen aan jou”
    Dat gaat zeldzamer worden vrees ik….

  • anoniempje
    says:

    Mijn mening hierover is: Het aantal vacatures word gebruikt om met deze economische omstandigheden zichzelf aan het werk te houden,maar de krachten blijven werkloos.Deze conclusie is getrokken door mij omdat ik wel uitgenodigd word maar om de kleinste kleinigheidjes afgewezen word.Bij voorbeeld een baantje als postbode waar heel weinig kandidaten voor zijn waar ze momenteel nog niemand voor hebben gevonden moet per direkt beschikbaar zijn.Een dag later is niet goed,afgewezen.Een uitzendbureau waar zelfs niemand de telefoon afnam.Kon 6 of 7 man sterk niet even de telefoon afnemen.Vandaag had ik een baas die direkt was,het klikte niet zo was het antwoord.Wat uitzendbureaus betreft:Het is maar dat ze zelf aan het werk zijn,het werk van een ander kan ze niets schelen.Een kans geven is er ook niet meer bij.Een ander voorbeeld:een baan als orderpicker,4 potente nederlanders maar de duitser werd aangenomen.schade holland.

  • Dolf Peeters
    says:

    Goedemiddag, Heel leerzaam allemaal. Als er daar buiten nog een zoekende constructeur/tekenaar staal of een lead engineer is: mail me direct! Ik ben heel moe geworden van uitzendelaars en als klein ingenieursbureau kunnen we wel  een goed loon, maar liever geen detacheringsfee van tien+ miel betalen.

    Met vriendelijke groet, Dolf Peeters,  D.Peeters@promaen.com

  • Parlo
    says:

    Uitzendbureaus hebben een verdienmodel maar moeten daarvoor wel de juiste tools hebben. Het komt natuurlijk veel overtuigender over als je de opdrachtgever een lange lijst van kandidaten kunt tonen.
    Dat is dan ook de voornaamste reden dat uitzendbureaus (en ook detacheerders) zoveel mogelijk kandidaten laten inschrijven. Het is dus van geen enkel belang of ze daar werk voor hebben, maat uitsluitend om een goed gevulde kandidatenlijst.
    Men heeft dus een paar van die miepjuffen in dienst genomen die niets anders doen dan intake gesprekken te houden. Om die stroom van kandidaten te waarborgen maakt men dus vacatures die vaak niet bestaan of allang zijn ingevuld.
    Dit probleem is ook wel eens besproken in de ABu (Algemen Bond van Uitzendbureaus) maar heeft nog geen enkel resultaat opgeleverd. Opdrachtgevers vinden het wel best want die hebben de indruk dat ze dus kunnen kiezen uit een lijst van kandidaten en dat daarmee ook de beste kandidaat kan worden gekozen. (Wat natuurlijk ook niet zo is)
    Ik zou er voor pleiten dat er een soort van waarborg gaat komen voor dit soort van bureaus waar men zich ook daadwerkelijk aan een code zou moeten houden en tav de vacatures kan controleren of die echt zijn.
    Nog een tip, kijk eens naar verschillende bureaus en kijk eens of je dezelfde vacature daar ook ziet (in zo’n geval is het ook een vraag die waarschijnlijk door een opdrachtgever is uitgezet)
    Tip 2; probeer dan te herleiden wie de opdrachtgever is en ga rechtstreeks met deze in contact en biedt aan dat je bij hem wil gaan werken. Geef ook aan dat het waarschijnlijk dan een stuk voordeliger is omdat er niet nog eens extra aan een bureau moet worden betaald.
    Tip 3; Kom je er niet achter gebruik dan het uitzendbureau. Ga gewoon op gesprek en je krijgt vaak te horen om welke opdrachtgever het gaat. Voel je niet verplicht tov het uitzendbureau (want dat doen ze ook niet naar jouw) en pas tip 2 toe.
    Tip 4; gebruik een site als http://www.werk.nl, daar kun je veel vacatures vinden en heb je veel meer kansen. (Pas wel op voor vacatures van uitzendbureaus)
    Je ziet her kan ook best zonder deze bureaus, je hebt ze niet ook echt niet nodig!
    Veel succes!

    • rinus
      says:

      ik heb dit meerdere keren gedaan maar volgens mij hebben ze daar afspraken over gemaakt en komen de smoezen vanzelf er op uit dat je daar nooit komt te werken ,een direkteur zei al gelijk dat mijn profiel niet bij het bedrijf hoorde en hij was mijn cv kwijt? maar de vacature bleef bestaan ,bij mischien wel 5 uitzendbureaus.
      je moet als je kan rechtstreeks naar de bedrijven solliciteren. 

  • Maarten Wienbelt
    says:

    @Guus, ik denk dat Didi daar doelt op de subsidies van het rijk of gemeentes voor werk naar werk trajecten. Niet alle bureau’s gaan daar even netjes mee om. Evenals de outplacement begeleiding die is ook niet overal perfect volgens mij terwijl er behoorlijk voor betaald wordt. 

  • Guus
    says:

    Moest nog even reageren op Didi.

    Inschrijving is binnen, subsidie kan binnengehaald worden. Waar heb je dat vandaan Didi? @Boes dit was dus ook een van de stukjes onzin waar ik op doelde. 

  • Guus
    says:

    Satis je schreef: Dus als er geen uitzendburo tussen zit hoeven bedrijven niks extra te betalen aan een uitzendburo en kunnen ze beter een extra bedrag aan de werknemer geven of  niet ?Vooral in deze crisis tijden.

    Als een werkgever zelf werft heeft hij ook kosten. Denk aan advertentie kosten en personeelskosten. Een idee hoeveel een advertentie kost? Om nog maar niet te spreken over een abonnement op Monsterboard of Nationalevacaturebank.

  • Guus
    says:

    Beste Boes,  allereerst schreef ik dat er een hoop onzin staat, niet dat alles onzin is. Als jij je aangesproken voelt..

    Daarnaast spreek ik het verhaal over schijnvacatures ook niet tegen. Waar ik ervaring mee heb is dat een vacature vast geplaatst is voor het geval de vacature weer vrij komt. Als een uitzendbureau dan aangeeft een CV per mail te willen ontvangen en iemand pas uitnodigt als de vacature daadwerkelijk vacant is, is dat toch geen probleem? Iemand onnodig geld/tijd laten besteden om naar het uitzendbureau te komen vind ook ik een kwalijke zaak. Daarnaast denk ik niet dat ze een vacature plaatsen om iemand uiteindelijk een derderangs baantje aan te bieden. Dit kan op lange termijn toch niet goed gaan? Zo verpest je ook je relatie met je klant. Want elke werknemer vertrekt weer zodra er wat beters is.

    Je hebt het ook over het inschrijven van sollicitanten enkel om bestaansrecht? Een uitzendbureau heeft pas bestaansrecht als het winst maakt of gaat maken… Niet als het een bepaald aantal sollicitanten in bestand heeft. 

    Ik reageerde met mijn eerste stuk enkel op Nico en Satis.  Nico denkt dat de uitzendbureau`s alleen familie, vrienden en dergelijke uitzenden. Satis heeft het over het afsnoepen van loon en dat hij zelf wil kunnen kiezen of hij solliciteert bij een uitzendbureau of direct bij het bedrijf.  

    Hartelijke groet van Guus

  • satis
    says:

    @Ivo jij kijkt alleen naar, of iemand goed nederlands kan of niet. Weet je ook wat anders te zeggen,meschien een bijdrage leveren aan een conversatie of  iets anders nuttigs .Ik heb niks aan een dom blondje die me verteld dat me nederlands niet perfect is, want dat weet ik zelf ook wel.

    @Guus je zei:Een uitzendbureau is een commercieel bedrijf dus ze zullen je, als ze het kunnen, met liefde plaatsen. Daar verdienen ze geld aan..

    Daarnaast snoepen ze niks van je loon af.  Vaak betaald een bedrijf een bepaald bedrag bovenop je loon.

    Satis: Dus als er geen uitzendburo tussen zit hoeven bedrijven niks extra te betalen aan een uitzendburo en kunnen ze beter een extra bedrag aan de werknemer geven of  niet ?Vooral in deze crisis tijden.

  • Boes
    says:

    Beste Guus, als jij dit bovenstaande (dus ook van mij: Boes) interpreteert als onzin dan heb jij voor mij het wiel uitgevonden. Het is algemeen bekend dat een Uitzendbureau lokkertjes heeft voor jouw begrip een SCHIJNVACATURE dus. Ik heb dit al zo vaak meegemaakt dit is om een bepaald aantal inschrijvingen  binnen te halen voor hun bestaansrecht om de sollicitanten  vervolgens af te schepen met een derderangs baantje. Dit wat ik heb meegemaakt wordt ook breed ondersteund als je moeite neemt om de publicaties tenminste te lezen, en  jij veegt dit zo maar van tafel?
    En zeker als je zoals ik wat ouder bent dan wordt de vloer met je aangeveegd!
    En verder betaalt is met een “t“ en niet met een “d“ tegenwoordige tijd dus!
     
    Met vriendelijke groeten van Boes
     

  • satis
    says:

    Ik heb geen zin in gezeik allemaal dingen gaan regelen enz omdat een uitzendburo je slecht behandelt .Maar als ik zo al die klachten lees denk ik dat ik het zeker wel zou moeten doen .Ik weet wel dat als je ten onrechte behandelt wordt en je hebt er bewijs voor kun je de uitzendburo een hoge boete bezorgen zoon 80.000 of zelfs de uitzendburo laten sluiten.Omdat ik kwaad was op mijn laatste uitzendt buro die steeds me loon elke week te laat op mijn rekening nr stort heb ik even opgezocht wat ik er tegen kan doen .En ik heb die uitzendburo gedreigd om naar bepaalde instellingen te gaan of elke dag dat me loon laat is 11% rente(per dag) met tegenzin hebben ze die rente een jaar lang betaald  want elke week stond ik weer voor de deur van de uitzendtburo nu meteen me geld met rente!!!!!!.een jaar lang, ik had er best wel lol in en die uitzendburo had toch zoon pesthekel aan me hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahagewoon aanpakken die handel ik deed me werk goed dus hadden ze ook geen redenen om te ontslaan ofzo.Hadden ze mogen proberen,hahahahah

    • M. Nikolic
      says:

      Hoi Satis,

      Over welke instanties heb jij het ? Bij ons komt namelijk het loon structureel te laat binnen. Het wordt regelmatig een keer in de twee of drie weken gestort, in de tussentijd lopen je rekeningen wel door. Bij navraag wordt je door het uzb ( in dit geval Randstad) verteld dat er een vertraging in het systeem zou zitten of dat de “timecard” niet door het payroll-bedrijf is goedgekeurd.
      Laten we het helemaal niet hebben over de schandalige vergoedingen die men reiskosten noemt. Of je nu per week 200 of 500 km maakt om vrolijk aan de slag te kunnen, de maximale vergoeding bedraagt 120 euro. Is dit niet een gevalletje voor RADAR???

      Met vriendelijke groet,

      Matija Nikolic.

  • Guus
    says:

    Hier boven staat echt een hoop onzin zeg. 

    Een uitzendbureau is een commercieel bedrijf dus ze zullen je, als ze het kunnen, met liefde plaatsen. Daar verdienen ze geld aan..

    Daarnaast snoepen ze niks van je loon af.  Vaak betaald een bedrijf een bepaald bedrag bovenop je loon.

    Leuk dat de discussie op gang blijft maar reageer alleen als je wat te melden hebt.

    @ satis: Lees wat ik hierboven schrijf.  Snap je dan waarom je niet kan kiezen tussen bedrijf en het uitzendbureau??

  • Boes
    says:

    En wat een hoop Uitzendbureau`s ook flikken is een schijnvacature plaatsen, dit heb ik ook diverse keren meegemaakt. Via het CWI had ik dan een vacature gedownload, ik belde naar de contactpersoon van,  ja helaas weer een Uitzendbureau, werd in de meeste gevallen uitgenodigd en waar het ook was, ik ging er op af bereidde me op alles voor, maakte alles netjes in orde,  ik reed wel 35 km voor de droombaan en kreeg dan eenmaal binnen bij het betreffende Uitzendbureau van een andere consulent te horen dat  de vacature om tig wazige redenen was ingetrokken. En de consulent kwam dan met een baantje waar zelfs een zwerver zijn neus voor ophaalt.  Ik heb al eerder diverse grieven via deze site laten publiceren, het is dat ik  al twee jaar werk  (NIET VIA EEN UITZENDBUREAU NATUURLIJK) anders had ik op een gegeven moment zeker contact opgenomen met RADAR, zeker als je zo behandeld bent als ik, maar ik denk vele duizenden met mij!
     
     

  • satis
    says:

    Ik vindt dat we er met zijn allen voor moeten werken om uitzendt organisaties enz. uit de wereld te helpen of dat er strengere regels komen die ze moeten hanteren.Meschien moeten we plaatselijk hantekeningen gaan verzamelen enz. om ervoor te zorgen dat het aan de daglight komt of een oproep doen aan tv programmas,harde actie.Ik wil ook de keus hebben of ik via een uitzendburo reageer of direct bij het bedrijf .Tegenwoordig kom je meteen bij een uitzendburo er zijn maar weinig bedrijven die zelf mensen aannemen. Ik vindt dat we allemaal al teweinig verdienen en dan zit er nog zoon uitzendburo een deel van je loon te snoepen, nou daar hebben we veel aan.

  • Boes
    says:

    Sollicitanten: al jullie berichten heb ik gelezen, en het is waar ik kan er een boek over schrijven ik voel me wat dat betreft een tweede Simon Carmiggelt de keren dat ik benadeeld ben door een uitzendbureau  is echt niet te filmen.
     
    Ik ben bijna 6 jaar in de WW gezeten, liet me bij zeker 20 bureau`s inschrijven, en wat ik tig keren heb meegemaakt: je komt op gesprek na een telefonische uitnodiging van zo`n Uitzendbureau, je wordt koel ontvangen, koffie meneer dat kan er dan nog net af, en dan komt het vragenvuur van zo`n schooljuf zonder levenservaring, ze vraagt je het hemd van het lijf totdat de grens van onbeschoftheid bijna is bereikt, je overlegt kopieën van je diploma`s, je CV, paspoort etc. alles meegenomen, van te voren voorbereid op het gesprek om vervolgens nooit meer wat te horen.
     
    En wat ik ook heel vaak heb meegemaakt is: ik woon in Zoetermeer had dan een sollicitatiegesprek bij Tempo-team, Adecco, of Start  in Rotterdam, Alphen aan den Rijn na uiteraard een (gezellige) uitnodiging. Kom je daar aan:  vraagt naar de  consulent met wie je gesproken hebt, oh u bent eh.. de mijnheer die gesolliciteerd heeft op functie van binnendienstmedewerker..ja eh…sorry maar de functie is  eh…. ingetrokken, maar.. binnenkort krijgen we een hele hoop administratieve vacatures binnen, maar we hebben wel een functie voor u voor 2 maanden en ja..8 euro bruto per uur in Utrecht.
    Zo wordt je besodemieterd, je bereid je voor reist 3 uur lang, je bent een hoop geld kwijt aan benzine en weer een illusie armer.
     
    Ik werk nu circa 2 jaar in een callcenter en dan heb ik NIET te danken aan een uitzendbureau, reintegratiebureau of wat voor circus dan ook en geloof me als je net als ik tegen de 60 jaar aanloop dan nemen ze helemaal een loopje met je.
     
    Mijn idee afschaffen deze UITZENDBUREAU-MAFFIA die vet betaald krijgen!!!!!!!!11

  • Ivo
    says:

    @Didi erg herkenbaar dat bepaalde type mensen – waar jij blijkbaar  toe behoort – altijd anderen (in dit geval recruiters) de schuld geeft van de pech in hun leven… Tja, zou zeggen: lees eens een boek, volg een opleiding en controleer jouw replies op spelfouten voor je ze plaatst.
    Succes!

  • Didi
    says:

    Niet alleen uitzenburo’s maar ook recruitment buro’s zijn zwaar irritant, in feite doen ze niets, ze willen alles weten en bellen je wel een keer terug. Inschrijving is binnen, subsidie kan binnengehaald worden en je hoort nooit meer wat van ze. Ze stellen ook de meest idiote vragen, wat in feite erg privé is

    Uitzendburo’s en Recruitment Buro’s mogen van mij allemaal opgedoekt worden, ze doen echt helemaal NIETS

  • satis
    says:

    Wat ik nog meer meemaak is dat bijvoorbeeld : Je gaat naar een uitzendburo je wordt uitgezonden als schoonmaker en je krijgt een schoonmakers loontje maar vervolgens laat die bedrijf waar je naartoe bent uitgezonden als schoonmaker een hele project leiden dus ben je nou een schoonmaker of een project leider.of er wordt b.v gevraagt naar een orderpickers je beld op voor die vacature en dan vragen ze je of je kan solderen, sorry maar wat heeft solderen met orderpicker te maken. Naar mijn weten hadden ze iemand voor technische dienst nodig en geen orderpicker.Wat ze wilden is een orderpicker aannemen en die bij de technische dienst te laten werken .Waarschijnlijk gaat het erom dat ze je zo weinig mogelijk willen betalen denk ik.Ik heb zelf gestudeert als laborant .
    dan denk je dat je wel een goeie loon zou krijgen als laborant .Nou laatst heb ik gesolliciteerd bij een uitzendburo als laborant en ik heb daar de consulent gesproken en ik zou al worden aangenomen ik paste precies in de functie van de vacature.Ik voldeed aan alle eisen voor de vacature.Toen begon die man over loon ze wilden me namelijk 1000 euro betalen per maand wat ik wreed onbeschoft vindt.  Ik ben daar zo de uitzendburo uitgelopen en die baan mocht hij lekker houden ik werk tijdelijk als vuilnisman en verdien meer dan dat .Ik weet niet of die uitzendburos het weten maar mijn diplomas heb ik niet bij een pakje boter gehad.Betalen naar mijn kennis, opleiding en werkervaring, dat is wat ik wil,zoniet dan zijn er nog  genoeg andere bedrijven.

  • satis
    says:

    ik heb een tijdje terug gesolliciteerd bij adecco uitzendburo zoetermeer voor een bepaalde vacature .Ik  heb voor die vacature een sollicitatie brief geschreven en mijn cv opgestuurd,daarna heb ik die uitzendburo gebeld ,waarbij bleek dat ze mijn cv kwijt waren .
    Dus ik stuur het cv nog een keer en toen ben ik 2 dagen later zelf even langs gegaan bij de uitzendburo .
    Wat blijkt daar dat ze mijn cv weer kwijt waren ,maar gelukkig had ik me cv bij me .Ik heb ze weer een copie van me cv laten maken dat is de derde cv die ze van me kregen.
    ik bel ze weer 2 dagen later en je raad het vast wel ze zijn me cv weer kwijt.Leuk spelletje zijn ze bij adecco aan het spelen.In totaal heb ik ze mijn cv 5 keer gestuurd .Daar ga ik dus nooit meer voor werken of solliciteren.

  • Leo
    says:

    Ivo ben jij dan ook zo’n domme recruiter die mensen uitlacht in plaats van hen te helpen?
    Succes met je carriere. Dombo, help die man aan een baan maar dat kun je niet.
    Dus de balk in je eigen oog zie niet maar de splinter in andermasn oog wel?

  • Ivo
    says:

    @nico: als je net zoveel schrijffouten in je CV hebt als in de geplaatste reactie, kan ik me vanuit intercedent-perspectief wel een voorstelling maken waarom je steeds wordt afgewezen… 

  • nico
    says:

    mijn probleem zal velen bekend in de oren klinken.

    ik ben even werkeloos,en ga dus geregeld langs de uitzend buro,s.
    volgens mij vinden ze het niet zo heel leuk dat je geregeld langsgaat.
    maar dit moet je doen van de arbeidsbemidelaar(is beter volgens hem).
    nu zegt het uitzend buro dat je het ook via internet kunt doen.
    dus dat doe ik,ik reageer op vele baantjes die bij mij passen.
    maar tot nu toe nog geen enkele reactie.
    het enige wat ze doen is volgens mij de baantjes weg geven aan bekenden en familie,school vrienden,buurtbewoners.
    ik laat mijl weer uitschrijven,en eis al mijn gegevens op.
    zodat ze deze niet meer kunnen gebruiken.
    ik praat in hoofdzaak over een klein uitzend buro uit oldenzaal.
    twee personeels leden,ze zeggen effect tief te werken

  • Rianne
    says:

    Uitzendbureau’s en detacheringsbureau’s waren voor mij een pot nat, totdat ik kennismaakte met een detacheringsbureau. Voor wat betreft detacheringsbureau’s heb ik (nog) geen vergelijk, maar het eerste wat mij opviel was dat het detacheringsbureau veel zorgvuldiger en kundiger te werk gaat, dan het regiment uitzendbureau’s dat inmiddels de revue gepasseerd is. Detacheringsbureau’s zouden zich wat mij betreft meer kunnen en moeten profileren aangaande dit verschil.

    Zoals overal werken er bij uitzendbureau’s ook meer en minder voor het beroep geschikte mensen. Zelfs bij een bepaalde vestiging kunnen de verschillen groot zijn. Waar de een geheimzinnig doet over een vacature en zegt er niets over te mogen vertellen, geeft een ander de volgende dag uitgebreid voorlichting, zodat je samen als klant en bemiddelaar kunt beslissen of het van beide kanten de moeite waard is om tijd en energie te besteden aan een openstaande vacature. Dat laatste is het betere en meer betrouwbare werk. Maar eerder uitzondering dan regel bij veel uitzendbureau’s.

  • Ellen de Geus
    says:

    Na het lezen van een aantal van de ervaringen, ben ik het compleet met deze mensen eens. Zo mag je niet met mensen omgaan.
    ( ik heb voorheen bij een uitzendbureau gewerkt en herken het, dat is domweg dozen schuiven door mensen die het (nog) niet snappen. Ik met mijn sterke dienstverlenende karakter ben dus overgestapt)

    Ik werk nu bij een detacheringsbureau, een vrij klein bureau met 1 vestiging waarbij de mens nog altijd na 6 jaar bestaan centraal staat en dit soort zaken niet voorkomen!
    Ons bureau bestaat namelijk niet uit onderbetaalde intercedozen of te hoog geschoolde mensen die nog nooit zelf in de praktijk bezig zijn geweest of enkel heel hun leven in de boeken hebben gezeten. Wij zijn allemaal mensen uit de praktijk en vaak uit de branche waarin we nu mensen bemiddelen. En zelfs mensen met enkel een dienstverlenende achtergrond zoals ik!

    Natuurlijk kan het voorkomen dat wij een vacature op onze site hebben staan die zonder ons medeweten vervuld is, er zijn vaak een hoop bureaus leverancier van die klant en dan wordt je door de klant of opdrachtgever niet altijd op de hoogte gesteld van dat wij niet meer hoeven te zoeken.

    Het is ook gewoon verloren tijd om vacatures te plaatsen waarop je als detacheerder niet op mag leveren, zonde van onze tijd en waarom mensen enkel lokken en teleurstellen, belachelijk want deze mensen kunnen stuk voor stuk jouw een slechte naam bezorgen en kloppen nooit meer bij je aan! Wij gaan juist voor de langdurige relatie!

    Je weet nooit wat je voor elkaar in de toekomst kan betekenen.

    Mvg

  • Artemis
    says:

    De belangrijkste punten die ik bij uitzendbureaus verbeterd wil zien zijn:

    – Meer respect tonen voor de kandidaat; ongeacht opleiding of arbeidsverleden. Geef mensen een gevoel dat ze welkom zijn.

    – Kom gemaakte afspraken na. Als het niet lukt om bepaalde informatie terug te koppelen, informeer de kandidaat ten minste over de voortgang.

    – Eerlijkheid. Dus geen lokvacatures meer.

    – Relatiebeheer. Neem regelmatig contact met de kandidaat. Veel uitzendbureaus laten na inschrijving niets meer van zich horen.

    De kandidaat van nu kan de opdrachtgever van de toekomst zijn!!!

  • vandertens
    says:

    Ik constateer dat er heel veel mis is bij uitzendbureau”s en mijn handen staan te trillen om het beter te doen.
    Ik heb een administratieve achtergrond dus dat zit wel goed.
    Zijn er mensen met goede ideeen uit de uitzendwereld die met mij
    samen een goed idee willen uitwerken, want ik lees hier veel negativtiteit en dat zou wel eens een bron voor een nieuw uitzonderlijk idee kunnen zijn. Ik heb geen ervaring met commercie in de uitzend of werving en selektiebranche maar ik zou mij in eerste instantie willen richten op financials. Iedere reactie is welkom. Graag reacties, ideen en voorstellen.

  • vandertens
    says:

    Ik constateer dat er heel veel mis is bij uitzendbureau”s en mijn handen staan te trillen om het beter te doen.
    Ik heb een administratieve achtergrond dus dat zit wel goed.
    Zijn er mensen met goede ideeen uit de uitzendwereld die met mij
    samen een goed idee willen uitwerken, want ik lees hier veel negativtiteit en dat zou wel eens een bron voor een nieuw uitzonderlijk idee kunnen zijn. Ik heb geen ervaring met commercie in de uitzend of werving en selektiebranche maar ik zou mij in eerste instantie willen richten op financials. Iedere reactie is welkom.

  • Ben
    says:

    Laatst  had ik ook weer twee uitnodigingen achter elkaar bij twee Uitzendbureaus, Nummer een liet me een kwartier  wachten, daarna 5 volle minuten gepraat zelfs om vervolgens weer op  straat te staan en daarna  Uitzendbureau nummer twee waar ik ook weer voor joker kwam, het betrof twee vacatures waar ik als oudere man nagenoeg geen kans had. Veel beloftes niets doen is het motto van Uitzendbureaus. Negen van de tien keer is het een schijnvacature of een baan waar je geen kans op maakt om je uiteraard in te schrijven en je vervolgens af te schepen met een derde rangs baantje of, zo van: u hoort nog van ons momenteel is er niets er komen weer gauw nieuwe vacatures.  En wat voor mij de grootste ergernis is,  dat zijn die omhoog gevallen jonge  snotmeiden die daar doorgaans met een air zitten waar je u tegen zegt, ze hebben totaal geen levenservaring  maar kijken  op je neer alsof je een insect bent, het hemd van je lijf vragen om je vervolgens met een kluitje in het riet te sturen. Ik ben begeleid door mensen van Randstad jaren geleden dat betrof een reintegratietraject om vooral oudere mensen aan het werk te helpen, de ene meid was nog arroganter dan de andere en een intercedente  presteerde het zelfs om vijf taalfouten te maken op het presentatiebord. Voor mij mogen ze alle Uitzendbureaus  opdoeken dit is voor de maatschappij alleen maar een verliespost en voor mensen zoals ik en vele anderen  een hoop ergernis!

  • martin
    says:

    het is schandalig hoe sommige uitzendbureau”s mensen behandelen.vooral CREYF”S is er zo eentje. 1x voor ze gewerkt in de boomkwekerij,het was mij te zwaar, dus ben gestopt na……. .nu een erg leuke baan gezien via creyf”s boskoop, en wat denk je, zij helpen mij niet meer aan een baan.IK VIND DIT RONDUIT BEZOPEN, EN ONGEPAST.

  • Artemis
    says:

    Goedendag allemaal,

    Alle bovenstaande verhalen zijn zo herkenbaar. Ik begon al aan mijzelf te twijfelen. Ook ik ben naar uitzendbureaus ‘gelokt’, omdat mijn cv goed aansloot bij een vacature. Je blijft het toch proberen, omdat je hoopt dat er ook nog betrouwbare uitzendbureaus zijn. De intercendentes zijn vaak nog jong,  hebben weinig levenservaring en kijken op mensen neer. Ze geven je het gevoel dat je niet genooeg kwaliteiten hebt voor de funtie die je graag wilt en proberen je een andere (slecht betaalde, oninteressante) functie aan te smeren. Maar uit alle bovenstaande verhalen snap ik waarom dat is: er zijn gewoon geen vacatures. Het gaat hen erom om zoveel mogelijk mensen in hun bestand te hebben. Want anders hebben deze uitzendbureaus geen bestaansrecht meer. Het verbaast mij dat er (nog) zoveel uitzendbureaus zijn. Straks heb je nog meer kans op het winnen van de Staatsloterij, dan het vinden van een baan via een uitzendbureau.

  • Pieter
    says:

    Het was 1990 en ik was 20 jaar oud. Er was ook crisis, net als nu. En ik had als nadeel dat ik nog in dienst moest, waardoor ik niet in aanmerking kon komen voor een vaste baan. Toen had je nog geen internet. En werd er niet geblogd over de “praktijken” van die uitzendbureau’s. Er werd geen onderzoek gedaan naar dubbele raamadvertenties, althans niet voorzover ik dat weet (wist). En dezelfde dingen die ik nu als “schandalig” beschreven zie, gebeurden ook toen al. Je kon op een baan via meerdere uitzendbureaus aan de slag, en dat gebruikte ik zelf ook creatief. Zo kon ik de ene week via het ene bureau en de andere week via het andere bureau bij dezélfde baas werken. En ik had daar eigenlijk helemaal niet zo’n probleem mee, dat hoorde gewoon bij het fenomeen uitzendbureau. En ik was ook niet ongelukkig als ik eens werd afgewezen. Ik geloofde in mezelf en als er een bureau was dat mij niet goed behandelde, ging ik daar gewoon minder heen. Of vermeed ik de ene intercedent(e) en kwam ik als de andere werkte. Ik draaide af en toe wel eens een computermonitor om als ik er zat, om te kunnen lezen wat ze eigenlijk over mij in hun systeem hadden. Want ik was een goede kracht en werkte hard, dus als ik ergens niet “de voorkeur” kreeg, wilde ik weten waar dat aan lag. En ook toen schreven ze soms héle vreemde dingen in hun systeem. Tot roddels aan toe die ze van iemand hadden gehoord op een feestje, waardoor je in hun systemen niet “boven kwam drijven” als ze naar een goede kracht zochten.

    Welkom in de wereld waar mensen de dienst uitmaken. Ze hebben wel of niet wat met je, denken met hun beperkte verstand van zaken een keuze voor jou te kunnen maken omdat zíj toevallig wél werk hebben, hebben last van discriminerende gedachten bij tijd en wijle en zijn niet in de laatste plaats natuurlijk hópeloos inefficient. Ze vergeten van alles en ze zijn af en toe ziek, humeurig of zeer aan vakantie toe.

    Er bestaan geen uitzendbureaus, fabrieken, winkels, banken of verzekeringsbedrijven. Op het eind bestaan er slechts ménsen. Die werken ofwel in een bedrijf en zijn dáárom inefficient (en all of the above), ofwel ze zijn zelfstandige en hebben last van hetzelfde euvel (zeg ik maar vast omdat anders mensen de neiging zouden krijgen om te zeggen dat kleine bedrijven of zelfstandigen béter zijn). Als je gewoon heel eerlijk bent, bestaan er slechts mensen. Aarde, lucht, water, vuur en ménsen! En die zijn gewoon allemaal hetzelfde.

  • Ben
    says:

    Ik heb ook een klacht over LUBA uitzendbureau Apeldoornselaan 80 in Den Haag – Ik zou maandag 13 juli om 13.00 uur op gesprek komen i.v.m. een vacature callcentermedewerker Outbound. Ik maak een flinke reis v/u Zoetermeer waar ik woon, had speciaal hiervoor een vrije dag genomen en me zeker 1 uur voorbereid, ik reed echter verkeerd en kom in de binnenstad van Den Haag terecht, ik terug en belde op voor een evt. andere afspraak. Bleek dat de vacature niet vacant was een spookvacature dus, gewoon een lokkertje om me in te laten schrijven.  Ik had in de eerste instantie met een zekere Cynthia gesproken en toen ik belde zat er iemand anders op haar plaats. Ik vind dit zeer onbeschoft en geen visitekaartje voor een Uitzendbureau waar ik zeker geen gebruik meer van ga maken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ben
    says:

    Ik heb ook een klacht over LUBA uitzendbureau Apeldoornselaan 80 in Den Haag – Ik zou maandag 13 juli om 13.00 uur op gesprek komen i.v.m. een vacature callcentermedewerker Outbound. Ik maak een flinke reis v/u Zoetermeer waar ik woon, had speciaal hiervoor een vrije dag genomen en me zeker 1 uur voorbereid, ik reed echter verkeerd en kom in de binnenstad van Den Haag terecht, ik terug en belde op voor een evt. andere afspraak. Bleek dat de vacature niet vacant was een spookvacature dus, gewoon een lokkertje om me in te laten schrijven.  Ik had in de eerste instantie met een zekere Cynthia gesproken en toen ik belde zat er iemand anders op haar plaats. Ik vind dit zeer onbeschoft en geen visitekaartje voor een Uitzendbureau waar ik zeker geen gebruik meer van ga maken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bas van de Haterd
    says:

    @Leo: die regel bestaat grappig genoeg in de UK al. Je mag daar alleen als je een getekend contract hebt als W&S of uitzendbureau een vacature publiceren. Officieel, geen kip die zich er aan houd en omdat het natuurlijk te weinig prioriteit heeft zijn er geen controleurs.

  • Leo
    says:

    Mijn korte en bondige mening is;
    Uitzenburo’s mogen alleen een vacatures publiceren als ze daar een opdracht kunnen overleggen van de werkgever.
    Anders moet het verboden worden. Dit is nu pure oplichting. Schandalig de wijze hoe uitzenburo’s nu te werk gaan.
    SCHRIJF ALLEMAAL BERICHTEN NAAR DE TWEEDE KAMER LEDEN MET HET VERZOEK OM OPHEFFING VAN DE UITZENBURO’S dat kan door het formulier contact met de tweede kamer in te vullen.

  • Hilly
    says:

    Mijn ervaring met Tempo Team is precies hetzelfde. Ik sta ingeschreven bij een vestiging in Almere, omdat ik niets van ze vernam en ik interessante vacatures zag, nam ik contact met ze op. Echter werd ik niet terug gebeld en nam zelf contact op met de vestiging te amsterdam waar de vacature was uitgezet. Ik gaf aan dat ik geinteresseerd was in een specifieke functie en werden vragen gesteld wat van belang was voor de voorselectie en werd uitgenodigd voor een intake gesprek. Ik helemaal uit Almere naar Amsterdam west voor een intake gesprek van 20 min, om te horen te krijgen dat de vacatures op de website lokkertjes zijn en niet officieel openstaan. Nou u kunt begrijpen wat dit met mij deed maar hield me netjes en heb aangegeven dat ik het niet zo netjes. Ik vindt dat dit soort  praktijken niet kunnen en wil een officiele klacht indienen maar weet niet waar en hoe. Wie heeft er hier antwoord op.

  • Hilly
    says:

    Ik heb een soortgelijke ervaring met Tempo Team. Ik sta ingeschreven bij een vestiging in Almere, omdat ik niets van ze vernam en ik interessante vacatures zag, nam ik contact met ze op. Echter werd ik niet terug gebeld en nam zelf contact op met de vestiging te amsterdam waar de vacature was uitgezet. Ik gaf aan dat ik geinteresseerd was in een specifieke functie en werden vragen gesteld wat van belang was voor de voorselectie en werd uitgenodigd voor een intake gesprek. Ik helemaal uit Almere naar Amsterdam west voor een intake gesprek van 20 min, om te horen te krijgen dat de vacatures op de website lokkertjes zijn en niet officieel openstaan. Nou u kunt begrijpen wat dit met mij deed maar hield me netjes en heb aangegeven dat ik het niet zo netjes. Ik vindt dat dit soort  praktijken niet kunnen en wil een officiele klacht indienen maar weet niet waar en hoe. Wie heeft er hier antwoord op.

  • Marieke
    says:

    Ik heb hetzelfde meegemaakt. Ben op gesprek geweest bij Netlijn Personeel in Rotterdam. Ze hadden zoveel leuke vacatures en ze zouden me gaan voorstellen op een aantal. Eerst moest dan wel persé mijn referentie worden nagegaan, voordat ik voorgesteld zou worden…(zeker om reclame voor hun bedrijf te maken bij mn oude werkgever). Ik hoorde maar niets, nadat ik al meerdere keren e-mails had gestuurd en had gebeld (maar niet werd teruggebeld)…toen ben ik zelf de bedrijven gaan benaderen. Kenden ze me helemaal niet: “nee, als we van Netlijn Personeel C.V.’s krijgen, gooien we die gelijk in de prullenbak”. Ik Netlijn gebeld. “Ja, ik heb ze gister nog gebeld en ze zijn ermee bezig. Volgende week hoor ik meer”. Hoe bedoel je liegen?? Wil niets meer met Netlijn te maken hebben. Als er één uitzendbureau is die vacatures pikt, zijn zij het wel!!! (kijk maar naar hun vacatures…vage bedrijfsomschrijvingen hè…).

  • jos
    says:

    @Leo
    Ondanks dat ik gedeeltelijk met je mee kan gaan in je verhaal (kritieken) en dat er “fake banen” worden aangeboden waarbij je menigmaal tot de ontdekking komt dat het allemaal gebakken lucht betreft, vraag ik me wel af hoe vaak jij op je bek wil gaan voordat je ook zelf stopt met reageren op deze wijze aangeboden functies.

    Als jij totaal geen vertrouwen in de uitzendbranche hebt, laat het dan ook volledig links liggen. Jij maakt uiteindelijk ook zelf de keus om het iedere keer weer te proberen (gezien je ervaring, tegen beter weten in). Zolang jij meedoet aan deze draaideur voed je alleen maar de werkzame werkwijze. Richt je dan ook rechtstreeks op werkgevers en stop met energieverspilling.

  • Jolanda Berends
    says:

    Hallo

    Ik heb net een koude douche gestuurd naar Radar over hetzelfde onderwerp.
    Ook ik word er helemaal gek van.
    Uitzendburo`s hebben allemaal FAKE vacatures.

  • Leo
    says:

    De klacht van de betrokkene is terecht. Veel uitzendburo’s zetten kopien van advertenties van of de werkgever of uitzendburo’s die een functie adverteren. Het moet daarom verplicht worden dat de uitzendburo’s een regel toevoegen als ze de vacature echt hebben of dat ze geen contract hebben met deze werkgever. 
    UItzendburo’s zijn de meest onbetrouwbare partners als je werk zoekt. De werknemers bellen je voor een vacature maar hebben de vacture niet maar ze hebben wel een gesprek met een kandidaat. Deze procedure is een hiaat in de procedures van uitzendburo’s. 
    Dus klachten dat uitzendburo’s de functie zelf niet hebben of onbetrouwbaar zijn naar mijn mening zeer terecht. 
    Ervaringsdeskundige met ruim 520 sollicitaties waarvan er heel veel via uitzendburo’s. Ze doen niets voor je dus opheffen die branche.
    Alle werkgevers moeten op hun advertenties zetten: Aquisitie op deze advertentie wordt niet op p;rijs gesteld. Ook de overheidsinstellingen en grote bedrijven. 

  • Hakan
    says:

    Ik heb ook hetzelfde meegemaakt. Dus je verhaal kan ik wel bevestigen. Ik heb vervolgens de uitzendconsulent hierover bekritiseerd. Ze kon niet tegen de kritiek. Sindsdien willen ze ook niet meer gaan bemiddelen voor mij. Randstad en Tempo Team is de voorloper van deze activiteiten.

  • francisca
    says:

    bij mij is het nog gekker gegaan!!

    Ik ben al een tijdje op zoek naar een andere baan,dus ingeschreven bij cwi..via hun (werk.nl)kreeg ik een juiste match!!wel van een uitzendbureau in delft…woon zelf in rotterdam
    contact opgenomen met het uitzenbureau UBRON…ingeschreven via de site,maar moest toch even langskomen voor een gesprek ..oke dan ik met de trein naar delft,moest er om 2 uur zijn,maar was er al om kwart voor 2!of ik ff nog een kwartiertje buiten kon lopen want de heren waren aan het lunchen…..eindelijk begon het gesprek cv doorgenomen,motivatie bla bla bla,toen kreeg ik ook te horen dat ik de derde kandidaad was voor de vacature waarop ik had gereageerd!en dat ik op z,n vroegst binnen 2 weken op gesprek kan komen bij het desbetreffende bedrijf..oke dan afwachten maar….
    de studente jub(interedent)vroeg ook om mijn paspoort,rijbewijs,giropas,en verzekeringspas…ook moest hij adres en telefoonnummer hebben om mijn referenties na te gaan..
    vind het nog steeds raar kopie van mijn id oke?maar rijbewijs en kopie giropas ??kon toch ook gewoon mijn gironr geven…en mijn verzekeringsnummer???
    toen ik weer thuis was na mijn tripje delft,ben ik weer gaan zoeken naar
    vacatures ,en wat bleek de vacature waarop ik heb gereageerd stonden ook bij 3 andere uitzendbureaus!!!!!wat nou ik ben de derde kandidaad!!!
    waarschijnlijk de 20e lekker veel kans zeg…kom ik daarvoor helemaal naar delft,en moet hij daarvoor mijn oude werkgever voor op bellen..
    doen ze dat allemaal maar dat ze inschrijvingen hebben!!!!!aso zeg..
    als ik me weer uitschrijf bij het uitzendbureau,wat gebebeurd er dan met al de kopietjes van mij giropas etc………

  • Kate
    says:

    Helemaal mee eens. Praktisch alle uitzend/werving & selectiebureaus waar ik voor heb gewerkt en bij sta ingeschreven doen dit. Niet alleen met advertenties op de websites, maar ook vwb advertenties van vacatures in etalages. Je reageert en vervolgens wordt er gemeld dat DIE vacature toevallig vervuld is. Daarna worden wat andere vacatures met je doorgenomen waarop je met jouw ervaring en CV “ook toevallig matcht”.
    Wat ik recent meemaakte: moest schriftelijk ondertekenen dat ik accoord ging met een lager dan mijn gewenst salaris, voordat ik ook maar werd voorgesteld op vacatures.
    Blijkbaar hebben de bureaus niet door wat voor indruk dit geeft bij mogelijke kandidaten?

  • Jasper
    says:

    Mijn ervaringen met uitzenbureaus zijn nog veel erger. 

    Ik heb een goede baan maar ben eens verder gaan kijken. Via een bekende site kwam ik 3 leuke vacature tegen en heb daar op gereageerd. De volgende dag ben ik door alle 3 de bureaus gebeld of ik langs wou komen voor een gesprek. Ik heb een week later op mijn vrije dag 3 afspraken ingepland. Bij de eerste afspraak werd ik netjes ontvangen en heb ik verteld wie ik ben, wat ik wil en hebben we mijn CV doorgenomen. Nadat dit allemaal gedaan was vertelde ze me even tussen neus en lippen door dat de vacature niet meer beschikbaar was MAAR zo zei ze er gelijk achter aan: nu je er toch bent en ik alles over je weet gaan we eens kijken of we nog wat anders voor je hebben. Is was echt met stomheid geslagen! Het ging haar er dus puur en alleen om mij in te schrijven en dat was het. 

    Bij de het tweede bureau heb ik weer een intake gehad. Na weer het hele verhaal te hebben verteld kwam ze met wat vacature aan. Ik heb gevraagd hoe het zit met de vacature waar ik op gereageerd had. Ze reageerde lachend en mompelde wat en zei daar komen we zo later op terug.. nadat ze weer van vacature had voorgesteld heb ik haar opnieuw gevraagd naar de vacature. Ik besloot haar maar direct te vragen of ze wel wist waar ik op gereageerd had. Ze zei ja dat weet ik wel maar dan moet ik even in mijn mail kijken.. ze liep naar haar bureau, keek in haar computer en kwam weer terug met de mededeling dat ze nu weer wist welke vacature dat was maar zei er gelijk bij dat die niet meer beschikbaar was.

    Bij het derde bureau heb ik weer hetzelfde verhaal gehouden. Ter plekken werd mijn CV door genomen en besproken. Over de vacature wist hij niet zo veel want die had een collega gemaakt. ze probeerde telefonisch waar ik bij was die collega te bereiken of het wel wat voor mij was. aangezien die collega er niet was is mij toegezegd dat die collega mij morgen terug zou bellen over de vacature. Uiteraard werd er wel gevraagd of ik mij alvast wil inschrijven en of we wat andere vacature konden doornemen. 

    De vacatures waar ik op gereageerd heb waren echt niet overschat door mij. Ik heb ook wel eens gereageerd op iets wat misschien te hoog gegrepen was. Dat ik daar dan uberhaubt geen antwoord op kreeg neem ik dan maar voor lief. 

    2 weken geleden ( op een donderdag ) heb ik gereageerd op een vacature bij Manpower. ik heb eerst telefonisch gebeld en mijn CV doorgestuurd. er werd mij toegezegd dat ze contact op zouden nemen. de volgende dag niets gehoord. Een week later ( dus weer op donderdag) gebeld met de vraag waarom ik niets heb gehoord. Er werd uitgebreid excuses aangeboden en toegezegd dat ik die dag of de volgende dag (vrijdag) zou worden terug gebeld. Ik ben weer niet gebeld. Na het weekend op maandag heb ik WEER gebeld. Er werd mij weer excuses aangeboden en dat dit niet de normale gang van zaken is bij hun. Er werd nogmaals excuses aangeboden en dat ik dezelfde dag zou worden terug gebeld. Vandaag dinsdag ben ik nog steeds niet gebeld. Ik heb naar het hoofdkantoor en naar de afdeling klachten gevraagd. Deze waren even niet aanwezig maar als ik mijn naam en telefoonnummer zou achterlaten dan zou ik worden terug gebeld.. Maar ook hun hebben mij nog niet terug gebeld. Dit is trouwens hetzelfde bureau waar ik die derde afspraak had. 

    Via google  kwam ik op deze site en lees wat reacties. Ik ben blij dat ik mijn verhaal heb kunnen doen. Excuus voor eventule schrijf en taal fouten.. Ik ben ook maar een hele normale jongen met een gemiddelde opleiding. Toch vind ik het schandalig hoe ik door sommige bureaus behandeld wordt!! Daar moet echt wat aan gebeuren!

     

  • Rianne
    says:

    @Mark

    Laat ik nu nog geen 10 minuten geleden een e-mail in mijn mailbox vinden van een werkgever, die een fake-vacature (8 uur productiewerk) heeft geplaatst op werk.nl, omdat men bang was heel veel irrelevante reacties te krijgen en benaderd te worden door schoolverlaters, die men niet geschikt acht voor de administratieve functie die zij hebben openstaan. Voor mij een uitnodiging om te reageren n.a.v. mijn cv voor de administratieve functie. Overigens geen functie in de richting die ik zoek, omdat deze onder mijn niveau ligt. Ik ben wel benieuwd waarom ze een fake-vacature plaatsen, terwijl ze ook gewoon kunnen reageren op cv’s, dus ik ga morgen eens bellen met de vraag hoe dat nu zit.

    Verder deel ik je ervaring. Ik ben ook weleens persoonlijk met uitgeprinte vacatures van websites van uitzendbureau’s bij hen op bezoek gegaan. 1 Keer moest ik zo snel mogelijk een motivatie mailen om vervolgens niets meer te horen. Na enig onderzoek op internet werd mijn vermoeden bevestigd dat men een jonge (ben ik niet) werknemer zocht op de website van betreffende werkgever. De andere keren had ik me ook de moeite kunnen besparen. 1 Keer is het wel gelukt om via een uitzendbureau werk te vinden met medewerking van iemand die er net werkte en voor wie het de eerste match was. Helemaal hopeloos is het dus niet. Ik heb 2 verschillende uitzendbureau’s als werkgever gehad. Ook daar ben ik beslist niet blij van geworden. Mijn indruk is dat bij deze (bekende) bureau’s de loonadministratie sluitpost op de begroting is. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

    Ik voel er ook steeds meer voor om mijn eigen uitzendbureau te worden.

  • Mark
    says:

    Ik raad iedereen aan om vacatures te zoeken op de sites van bedrijven of instellingen zelf. Dan weet je tenminste zeker dat het om een vacature gaat die echt bestaat!!
    Je kunt wel leuke gesprekken gehad hebben en een goede indruk hebben achtergelaten bij verschillende uitzendbureau’s, maar het vertrouwen is wel weg op die manier.  Als ik er aan denk hoe ‘goed’ het gesprek afgelopen week liep met zo’n intercedente, terwijl ze wist dat die vacature allang vervuld was……. eng!

  • Rianne
    says:

    @Maarten

    Ik weet ook zeker dat ik met een positieve instelling een gesprek (bij inschrijving) en (soms) koffie of thee krijg en dat ik nog een of meerdere keren langs ga. Ik weet ook zeker dat ik diverse gesprekken had met verschillende uitzendbureau’s over mogelijkheden, marktontwikkelingen, enz. Intussen weet ik ook zeker dat ik het niet zo goed niet had kunnen doen en het verspilde moeite is gebleken. Voor een gesprek en een kop koffie en eenrichtingsverkeer koop ik niets. Een sollicitatiecursus en cv-tips kan ik door ruime ervaring inmiddels zelf geven.

    Ik vind dat het hoog tijd wordt, dat er vanuit uitzendbureau’s betere samenwerking met uitzendkrachten gerealiseerd wordt. Mijn klacht staat niet op zich, bijna iedereen die met utzendbureau’s te maken heeft, ervaart in meer of mindere mate dezelfde onverschilligheid en voelt zich meer gebruiksvoorwerp dan klant. Dat kan niet de bedoeling zijn. Maar ontstaat m.i. ook omdat uitzendbureau’s commerciële belangen hebben bij werkgevers waardoor men zich (steeds meer) schikt naar de werkgever en waarbij de uitzendkracht uit het oog verloren wordt. Om geld in het laatje te krijgen moet men werkgevers tevreden houden en/of maken en wordt de uitzendkracht ingezet als middel om dat te bereiken.

    Al het overige inclusief spam waarover in de reacties geschreven wordt is ook voor mij herkenbaar.

  • Maarten Wienbelt
    says:

    @ Rianne,

    jouw reactie is zeer waardevol naar mijn mening. De kandidaat is inderdaad net zo zeer klant als de uiteindelijk opdrachtgever. Tevredenheid onder kandidaten bepaald het aanbod van een bureau in de toekomst. Partijen die daar niet naar handelen en veel marge pakken zonder daar iets wezenlijks voor te doen gaan het in de regel niet redden, zeker niet in de huidige markt.  De computer maakt een hardskilled match in 80% van de gevallen gaat het echter om softskilled competenties. Daar heb je mensen kennis voor nodig en daar moet je in investeren. Niet voor niets veranderen de meeste mensen van baan of opdracht door hun eigen netwerk. Kijk maar naar de ontwikkeling van Payrolling en aanverwante dienstverlening. 
    Toch weet ik zeker, als ik nu hier de winkel straat met uitzendbureau’s doorloop en overal naar binnen ga dat ik bij iedereen een kop koffie of thee krijg en een gesprek. Waar je het beste gevoel aan hebt over gehouden  lever je dan later op de dag even je cv in per mail. En loop een week later nog eens naar binnen en blijf dan positief  vraag naar de marktonwtikkelingen en bijvoorbeeld wat tips hoe je jouw cv kan verbeteren. Je zult dan toch hopelijk ervaren dat er samenwerking mogelijk is. 

    Tot slot is het een heel goed idee van je dat bedrijven de processen die ze gebruiken bij het inzetproces met de kandidaat deelt, dat geeft duidelijkheid en de kans voor een kandidaat om daar ook op bij te sturen.       

  • Rianne
    says:

    @Maarten.

    Het probleem is niet van de laatste tijd, maar speelt al jaren. Verschil is, dat mensen nu meer zullen opkomen voor hun belangen, ondermeer omdat zij de eersten zullen zijn die ondergeschoven zullen blijven/worden.

    Persoonlijk heb ik 10 uitzendbureau’s tegelijkertijd aangeschreven met de vraag waarom men mensen inschrijft als het kennelijk onmogelijk is om te matchen. Bij de meesten stond ik meer dan een jaar ingeschreven zonder ooit iets gehoord te hebben. Hierop kreeg ik enkele nietszeggende reacties, sommigen reageerden helemaal niet. 1 Sprong eruit met een positieve reactie en laat nu blijken moeite te willen doen. Ik vind dit een zeer trieste balans.

    Verder valt het mij op, dat men vooral vaag is over de werkwijze. Je mag altijd langskomen is een veelgehoorde kreet. Bij doorvragen blijkt dan dat men dit eigenlijk niet nodig vindt en men enkel de computer als matchinginstrument gebruikt. Elk uitzendbureau zou bij inschrijving een handleiding kunnen uitreiken over de werkwijze met tips en wat men van betreffend uitzendbureau (al dan niet) kan verwachten. Daarin kunnen zaken opgenomen worden zoals wel/niet regelmatig langskomen plus eventuele frequentie, procedure met betrekking tot voorstellen/bericht bij afwijzing, enz., enz.

    Dit geeft duidelijkheid voor de klant en levert uiteindelijk voor beide partijen tijdwinst op. Het zal ook de bureau’s beter bij de les houden, omdat men tot nadenken gestemd wordt over de uitzendkracht als klant en bij nalatigheid eerder aangesproken zal worden. Mijn indruk is dat bureau’s vooral denken vanuit en anticiperen op de werkgever als klant, wat natuurlijk ook belangrijk is. Er is te weinig aandacht voor de uitzendkracht als klant, die ook streeds kritischer zal worden met welk bureau in zee te gaan en daarmee minstens zo belangrijk. Als klant, maar ook bij het behouden en/of creëeren van een goede naam bij bestaande en nieuwe (werkgevers)klanten.

  • Maarten Wienbelt
    says:

    @ Mark
    het was een lange week maar wil toch even reageren. Niemand zit te wachten op een bestand met mensen die ze niet kunnen plaatsen.  Oftewel gegevens worden vastgelegd teneinde sneller passend werk te vinden waar zowel de kandidaat de klant als het bureau profijt van hebben.  De meeste mensen hebben daarnaast baat bij een beetje extern geheugen in de vorm van een computer met gegevens.  Als je het gevoel hebt dat je ergens staat ingeschreven voor database vulling adviseer ik jou je daar te laten uitschrijven. Daar moeten bedrijven aan meewerken.  Daarnast begrijp ik dat kandidaten in deze tijd  een stuk frustratie over de snelheid van het inzetproces van bureau’s hebben of over de reacties op sollicitaties op vacatures.   Het zijn plotsklaps hele vreemde tijden daar kunnen we alleen met ons allen verandering in brengen dus mocht je positieve gedachten hebben dan praat ik daar graag verder over.

  • Mark
    says:

    @Maarten

    Dit is toch pure misleiding???? Zo verkopen jullie gewoon lucht! Ik ga toch zeker niet solliciteren omdat ik in jullie bestand wil staan? Het gaat om die vacature!!… die jullie beloven voor iemand vacant te hebben.
    Je kunt het wel leuk uitleggen mijnheer Vitae, maar dit is geen manier om met mensen om te gaan die hard op zoek zijn naar een baan!! 

  • janpieter
    says:

    Je hebt helemaal gelijk. Uitzendburo’s belazeren de boel vaak. Zeker op lager niveau baantjes. En het stomme is dat in die jaren dat ik ook verplicht uitzendwerk heb moeten doen, dat de uitzendburo’s het zelf nog toegeven ook. Vooropgesteld dat je ervoor gaat om een vast contract te verkrijgen, want kies je voor een tijdelijke baan is dat anders. “Moet je maar geen uitzendbaan aannemen, want zo gaat dat” werd er wel eens gezegd door het buro nadat het contract niet meer doorging, terwijl ze daarvoor volmondig doen over een ‘mogelijk vast’ contract. Ze waren van tevoren al nooit van plan om iemand een vast contract te geven. Lekker spelen met iemand zijn leven noem ik dat. Een pact tussen de baas en het uitzendburo, en jij bent de marionet.
    Vele bedrijven hebben uitzendburo’s “vast in dienst”, tis maar dat je al kan raden dat er dan geen vast contract uitgedeeld gaat worden aan jou, al word je dat ‘misschien’ beloofd.

  • Jolande de Ruyter
    says:

    @ sabine

    Ik was eind 2006 op zoek naar interimopdrachten (financieel) maar had geen zin in W&S en uitzendburo’s. Dus heb ik het volgende gedaan:
    Ik heb eind 2006 een adressenbestand , deels incl. emailadressen gekocht. Investering € 238.- Ik heb een selectie gemaakt van bedrijven in mijn regio, met meer dan 5 medew. Ik heb gratis mailingsoftware ge-download en hiermee heb ik ca. 2000 bedrijven (ja, achteraf was’t toch wat veel….) mijn cv toegezonden (vele emails konden overigens ook niet afgeleverd worden).  ZOndagavond was dat, en om 11 uur s’avonds had ik al een eerste uitnodiging binnen. De mailbox stroomde vol maandag, en ik ging rond 11 uur op weg: 3 gesprekken op rij. TOen ik thuis kwam, schrok ik me werkelijk rot: de de mailbox stroomde over met emails en voicemails…Dinsdagoctend 8.15 uur heb ik de stekker uit de telefoon getrokken. 4 dagen later had ik 135 uitnodigingen, natuurlijk ook afwijzigen, maar die heb ik niet geteld 🙂 . 4 gesprekken gehad, 1 zelf afgewezen, en 3 ..aangenomen 🙂 ..Ik had dit absoluut niet verwacht !!!! Ik heb erg leuke reakties gekregen. Reakties werden na die eerste week minder, maar zelfs tot vorige maand kreeg ik nog een telefoontje!
    Ik heb geen uitzendburo meer nodig.

    Dus Sabine: als ik je kan helpen? Ik heb hier nog  het adresenbestand, ik kan zo een selectie voor je maken. De rest kun je zelf. Mail me dan op   jolanda280264 a t tiscali nl

  • Sabine
    says:

    Ik zoek part-time administratief werk en ben al bij verschillende uitzendbureaus geweest die mij NIET willen inschrijven, alleen als er een geschikte vacature is. Daar sta je dan met je cv en kun je weer naar huis. Ik vind dat geen stijl. Is er vervolgens een leuke vacature, dan mag je alleen je cv achterlaten en hoor je vervolgens niets meer. Dit komt steeds meer voor.  Hoe kun je dan ooit in de selectie meegenomen worden? Ik denk dat er gewoon heel weinig parttime administratief werk is, en dat de uitzendbureaus verplicht zijn om een bepaald aantal vacatures per week te plaatsen.

  • Marina
    says:

    Zelf heb ik ruim 11 jaar bij een uitzendorganisatie gewerkt en ik werk inmiddels al twee jaar aan bedrijfszijde als recruiter. Het gebeurt ook dat bedrijven een functie uitzetten bij een uitzendbureau en dat ze dan vergeten om te melden dat de functie weer vervuld is. En een uitzendbureau zal geen belang hebben bij het werven van kandidaten die niet snel geplaatst kunnen worden. De marges zijn laag, de werkdruk is doorgaans hoog. Ze zullen een ingeschreven kandidaat ook daadwerkelijk willen bemiddelen. En soms loopt een selectie, maar dan wil het niet zeggen dat de functie ook vervuld is. Een klant kan ook aangeven dat hij maar drie kandidaten wil spreken. Klant is koning in uitzendland. Uiteraard werken er overal mensen die minder geschikt zijn voor hun functie. Ook bij uitzendorganisaties.

  • Xavier
    says:

    kan je hier ook zelf een Topic posten?
    Ik heb een klacht over Adecco, ik krijg minstens 1 ker per week een sms, ja..een SMS met een baanaanbieding.

    Ik heb mijzelf  in mijn studententijd  keer ingeschreven maar nooit voor ze gewerkt, en een half jaar geleden belde ze of ik nog beschikbaar ben…daarna begon de ellende! Uiteraad nooit toestemming gegevens voor sms verkeer (was toen ook nauwelijks bekent als marketing middel) en aangegeven dat ik niet meer beschikbaar ben 7 jaar na dato!

    Als dit geen SPAM, misbruik van gegevens is weet ik het ook niet meer. Ervaar het trouwens nog meer storend dan email spam!

    Adecco aan de schandpaal dus!

  • Marc Drees
    says:

    @Harrie:
    De zogenaamde ‘altijd werven’ vacatures. Een algemene praktijk bij uitzendbureau’s die daarmee proberen voor populaire functies voldoende kandidaten te pakken te krijgen. Wat dus vacatures kunnen zijn die inderdaad niet open staan.

    En hoewel Randstad dat eerlijk heeft uitgelegd is het daarmee voor de kandidaat die op deze vacature reageert niet iets om blij mee te zijn. Toch?

  • harrie
    says:

    Ik denk dat de oplossing al ligt in de vraag zelf. Het lijkt me vrij logisch dat er op leuke vacatures heel veel reacties binnen komen. Dan is de kans dus erg groot dat je achter het net vist als je niet dezelfde dag solliciteert.

    Mijn uitzendbureau (Randstad) legde me laatst ook eerlijk een andere mogelijkheid uit: ze hebben een aantal klanten waar regelmatig dezelfde functies open komen. Om te zorgen dat ze in dat geval direct mensen kunnen leveren, werven ze d.m.v. vacatures op internet continue mensen. Het kan dus zijn dat je dan niet direct aan de slag kunt, omdat de vacature op dat moment niet concreet open staat. Hetzelfde gebeurde mij ook, maar toen de functie weer beschikbaar kwam was ik wel de eerste die ze voorstelden. Het is wel belangrijk je motivatie te blijven tonen door regelmatig even te bellen, want hoe persoonlijk elk uitzendbureau ook zegt te zijn, je bent echt niet de enige waar ze voor zoeken.

  • Cees
    says:

    Geef simpelweg een verwachte sluitings datum bij het plaatsen van de vacature mee en vermeld verder dat iemand contact op kan nemen na de verstrijkingsdatum of de vacature nog openstaat.

  • Sou
    says:

    Ja inderdaad! dat  valt mij  ook steeds meer op.
    Ik ben door verschillende uitzendbureaus benaderd met de mededeling een interassante CV te hebben, tevens interessante vacatures. Dat ik heel snel moet reageren enz..Vervolgens moet er een afspraak gemaakt worden..vervolgens krijg ik dezelfde mededeling als de uw dat die vacature al bezit is.!!!
    Gister, was de  druppel over gelopen toen ik bij Randstad purmerend uitgenodigd werd voor de vacature office manger die helemaal aansluit op mijn CV.
    Bij binnen komst werd ik al  negatieve benadert opmerkingen( ze heeft eigenlijk al de kanditaad waarvan zij vondt dat de eerste kandidate  ECHT geschikt is) en ze weet niet of ik ooit bij hun in aanmerking zou komen voor een dergelijk baan. Dus met mijn mond vol tanden liep ik weg.
     en toen dacht ik hier moet ik iets aandoen!

  • emma
    says:

    Ik heb al meerdere keren geprobeerd online te solliciteren aagezien dat ook op de website staat, maar helaas  hoor ik er niets meer van . Toen ik er dan maar  er achter aan ging bellen kreeg ik de melding oh ja ik zie dat je inderdaad online hebt gesolliciteerd , ik ben er nog helemaal niet aan toe gekomen om deze door te nemen. En dit was een week later.

  • Ronald Kreugel
    says:

    @Gastblogger:
    Persoonlijk vind ik het erg jammer om jouw ervaring te lezen en hopelijk zullen er intercedenten/consulenten zijn die dit bericht ook lezen.
    Helaas komt het voor dat aantrekkelijke vacatures gebruikt worden om kandidaten te lokken. In het verleden was alleen al het woord ‘luchthaven’ in de vacature voldoende om 25-30% meer  reacties te krijgen van kandidaten. Het valt niet goed te praten, maar het is wel een manier van werven.

    Als aanvulling op Maarten wil ik nog vermelden dat vacatures vaak bij meerdere uitzendorganisaties worden uitgezet. Daardoor bestaat de kans dat de vacature sneller vervuld is en er dus geen kandidaten meer kunnen worden voorgesteld.
    Uit mijn persoonlijke ervaring weet ik dat een kandidaat met een goed profiel en goede match met de vacature bijna altijd wordt voorgesteld, ook als er al meerdere kandidaten zijn voorgesteld. Mijn tip is om je niet te snel te laten afschepen met de mededeling dat de vacature niet (meer) open staat.  Vraag ook waarom de intercedent/consultant jou niet alsnog wilt voorstellen of wat de mogelijkheden zijn als er een kandidaat wordt afgewezen door een bedrijf.

    Uiteraard ben ik het met Marc eens en voorkomen van teleurstellingen is beter dan genezen. De toekomst zal uitwijzen of uitzendorganisaties hun kandidaten een betere ‘klant ervaring’ kunnen leveren, ik denk en hoop van wel. 

  • Marc Drees
    says:

    @Maarten:
    Allereerst natuurlijk bedankt voor je uitgebreide en duidelijke uitleg! Zo kan een echte discussie ontstaan.

    Volgens mij geef je naast het persoonlijke contact ook een oplossingsrichting aan voor kandidaten die de website bezoeken. Het lijkt mij inderdaad een goede oplossing om die kandidaten te informeren over het feit dat er bijvoorbeeld al kandidaten zijn aangeboden.

    Dat kan een latere teleurstelling die hierboven en in de eerdere reacties tot uiting komen, voorkomen.

  • Maarten Wienbelt
    says:

    Eerlijk gezegd klopt dit wel grotendeels. Ik zal proberen uit te leggen hoe dit komt. Wij bijvoorbeeld detacheren ICT-ers, wij voeren onze aanvragen in  ons systeem waardoor deze op dat moment ook gepubliceerd wordt op onze site. Echter wij moeten in de regel binnen 2 tot 5 dagen bij onze klanten aanbieden. Dat betekent dat wij niet kunnen gaan zitten wachten op enkel reacties op een vacature die wij posten. We gaan dus actief zoeken, benaderen kandidaten die zich bij ons hebben ingeschreven en schakelen ook vaak andere partijen in. Door deze werkwijze weten we onze klanten vaak binnen de gestelde termijnen van geschikte kandidaten te voorzien. Voor mensen die dus reageren op een vacature zal het in de regel dus zo zijn dan ik schat in 60% van de gevallen al een kandidaat is aangeboden of op gesprek gaat. Terwjl de vacature pas van de site is als deze gesloten of ingevuld is. Wellicht een proces wat ook beter kan door een status te vermelden van de vacature op een site.  

    Ik begrijp dat dit aan de ene kant telerurstellend kan werken, aan de andere kant heeft een kandidaat zich zelf in elk geval in beeld gebracht bij de uitzender of detacheerder. Als dat dan een organisatie is die een enigszins normaal systeem heeft en een beetje normaal geheugen, dan wordt je als kandidaat wel direct gebeld of gemaild als er een soortgelijke aanvraag langs komt.

    Wil je daar een beetje door heen breken dan adviseer ik iedereen persoonlijk kennis te maken bij de betreffende uitzender of detacheerder. Zeker als het een organisatie is waar je vaak passende opdrachten of banen langs ziet komen. Allereerst elimineer je hiermee de zolderkamer recruiter en jobboards die in de regel alleen maar met een database bezig zijn.  Ten tweede krijg je op deze manier recruiters en accountmanagers in jouw persoonlijke netwerk waardoor de zoektocht beter en sneller verloopt.  Ook voor ons als organisatie is dat prettig want we kunnen daardoor beter matchen en onze “database” wordt daardoor veel persoonlijker waardoor we zowel  de kandidaten als klanten beter van dienst kunnen zijn.

  • Benjamin
    says:

    Ik herken deze ervaring(en) helemaal. Enkele jaren geleden was ik ook actief aan het solliciteren. Naast het reageren op vacatures bij bedrijven zelf, ook gereageerd op vacatures bij verschillende uitzendorganisaties. In alle gevallen(ong.10-15x) was de geadverteerde vacature (net) al ingevuld. Ik kon me uiteraard inschrijven en op het moment dat er een nieuwe, geschikte vacature was etc.etc.etc.  Het laat zich raden; ze moeten me nu nog bellen….. Kortom, bovenstaande klacht zou dus zo van mijn hand kunnen komen…