NotchUp, een laatste stuiptrekking?

Logotype NotchUpNotchUp. De site waar je geld aan je ‘vrienden’ kan verdienen. En een site waar ik ondertussen het nodige over heb geschreven.

Hoewel de site onafwendbaar op de Deathpool afstevent, is ze nog niet dood. Want gisteren kwam NotchUp met weer een nieuwe feature: de NotchUp PIN:

 NotchUp

Volgens NotchUp is deze PINcode bedoeld om mij geld te laten verdienen. Als een recruiter mij belt voor een afspraak, wel te verstaan.

Hoe werkt het precies?
Een mij onbekende recruiter benaderd mij via telefoon/e-mail. Met het verzoek om een afspraak te maken voor één of andere opportunity.

In plaats van een afspraak te maken met die recruiter moet ik volgens NotchUp het volgende doen:

  1. Naar de NotchUp site gaan en inloggen
  2. Mijn PINcode naar de recruiter sturen
  3. Aan de recruiter aangeven dat hij mij via NotchUp moet benaderen

En hup, in plaats van een ‘gratis’ afspraak moet de recruiter nu betalen als hij/zij met mij wil spreken. En dit is hoe NotchUp dit brengt:
You can use your PIN to funnel incoming job inquiries (including recruiter cold calls and cold emails) through NotchUp, turning any interview into a paid interview and having recruiters prove that they’re serious about contacting you.

Ik moet zeggen, slim bedacht. Maar het gaat natuurlijk om iets anders.

De echte reden
Laten we eerst eens even kijken naar de statistieken van NotchUp via Compete.com:

Bezoekersaantallen Compete.com

Brrrr… dat ziet er niet goed uit. Met zo weinig bezoek wordt er natuurlijk geen afspraak gemaakt via NotchUp. En verdient NotchUp geen cent!

Dus hebben ze de NotchUp PIN bedacht. Zowel kandidaten als recruiters komen zo naar NotchUp. En er worden geen afspraken buiten NotchUp gemaakt. En maakt NotchUp wel omzet.

Oh ja, en tegelijkertijd bouwen ze ook nog een database van recruiters. Want als ik mijn PINcode naar een recruiter wil versturen krijg ik dit te zien:

Send recruiter PIN

Overigens kan ik niet meteen mijn boodschap ingeven om de recruiter te laten weten dat hij me via NotchUp moet benaderen. Lekker handig…

Dream on NotchUp
Welke recruiter of kandidaat zou hier nou gebruik van willen maken? Als recruiter zou ik direct afhaken als een kandidaat mij verwijst om via NotchUp een afspraak tot stand te brengen.

En als kandidaat zou ik evenmin gebruik maken van een PIN van NotchUp. Ik moet eerst inloggen bij NotchUp, de naamsgegevens van de recruiter (??) ingeven en de zaak versturen en vervolgens ook de recruiter nog eens aangeven dat hij naar NotchUp moet gaan om een afspraak met mij te maken.

Ik word al moe bij de gedachte. En dat allemaal om NotchUp aan meer betalende klanten te helpen. Met als argument dat ik betaald krijg. Denkt NotchUp soms dat ik achterlijk ben?

Conclusie
NotchUp hoopt via haar PIN pipe dream meer recruiters naar NotchUp te trekken. Via de kandidaten die hen een NotchUp PINcode verstrekken. Om zo meer traffic en meer omzet te genereren.

Hopelijk is dit de laatste stuiptrekking van een krankzinnig initiatief.

Geef een reactie

2 Comments