- Recruitment Matters – Alles over online recruitment - http://recruitmentmatters.nl -

Begint Computer Futures het een beetje te leren?

Logotype Computer Futures [1] Ik ontvang regelmatig bedel e-mails van Computer Futures. En zoals altijd is de e-mail een functie die niet aansluit op mijn ambitie en ervaring; hoewel ik natuurlijk uberhaupt niet op zoek ben naar ‘een nieuwe uitdaging’.

Maar vandaag ontving ik een ‘spammetje’ van Computer Futures waar mijn mondhoeken toch een beetje van gingen krullen. Vanwege de eerste alinea die er weliswaar bijgeprakt lijkt te zijn. Maar wel een doel bereikt.

Beste Marc,
-Het kan zijn dat deze functie niet geheel aansluit bij uw ambities, maar mijn zoektocht wél bij enkele woorden uit uw CV. Mocht dit zo zijn, excuses hiervoor, wellicht kent u iemand bij wie dit beter past?-

Laten we eerlijk zijn; deze eerste alinea zet de e-mail toch in het juiste perspectief. Of hiermee de oprechte en werkelijke intentie van Computer Futures wordt verwoord is zeer de vraag, maar daar gaat het even niet om.

Een minder kritische lezer zal het toch prettig vinden dat Computer Futures zich bewust lijkt te zijn van een eventuele mismatch.

Hoewel de laatste zin toch wel weer redelijk hijgerig overkomt en mijns inziens de enige werkelijke intentie van Computer Futures duidelijk maakt:
Mocht dit zo zijn, excuses hiervoor, wellicht kent u iemand bij wie dit beter past?

Jammer. Dit hadden ze in meer dan één zin moeten doen. Waardoor iets meer respect voor de lezer zou blijken. Maar, zoals gezegd, voor de minder kritische lezer komt dit al een stuk beter over dan direct om andere kandidaten te vragen.

12 reacties (Openen | Sluiten)

12 reacties Aan "Begint Computer Futures het een beetje te leren?"

#1 Reacties Door Bas van de Haterd Op 13 augustus 2008 @ 18:14

Is voor mij altijd een teken van: ik doe mijn werk niet goed, want ik ben niet in staat te matchen, maar, please help me.

Ik heb ze ook ooit gezien onderaan e-mails van Michael Page. En als jij niet voor deze functie in aanmerking komt, maar je weet iemand anders die dat wel doet, heb ik een lekkere fles champagne voor je. Voor mij meteen het teken dat je niet persoonlijk bezig bent en dus ook geen seconde van mijn tijd waard bent.

#2 Reacties Door Marc Drees Op 13 augustus 2008 @ 18:20

@Bas:
En helemaal met je eens. Maar het is een verbetering ten opzichte van hun eerdere bedelmails die ik regelmatig ontvang. Baby steps?

#3 Reacties Door een werkgever die nooit meer met ComputerFutures gaat werken Op 25 augustus 2008 @ 15:59

ComputerFutures activiteiten zijn niet wat je volgens mij zeer bedrijfsethisch kunt noemen …. hun fees zijn ongehoord .. hun manier om mensen (kandidaten) onder druk te zetten om te tekenen zijn schrijnend, .. en als kandidaten dan getekend hebben contacteren ze die na 6 maanden terug om elders weer te verkopen .. ik laat me hier niet meer door vangen.

#4 Reacties Door Marc Drees Op 25 augustus 2008 @ 16:18

@een werkgever die…:
Als u toch niet meer met Computer Futures zaken gaat doen is het zinvoller om iets inder anoniem te reageren.

#5 Reacties Door Shirtzzz Op 11 oktober 2008 @ 10:36

Een grote bende met oplichters. Telefoonterreur voor kandidaten (zoals ze dat zo mooi omschrijven) en opdrachtgevers. In een te duur pand op de zuid-as tegen veel te hoge recruitment fees (25% en meer van het jaarsalaris ook als je iemand op een 6 maanden contract aanneemt want het staat in de voorwaarden die ze meesturen in een e-mailtje en daar heeft u zich aan gecommiteerd) bedrijven recruitmentadviseurs (hijgerige verkopers die alleen maar commissie krijgen maar wel 10K euros per maand) telefoonterreur. Als je ze afwijst en kandidaten via een andere tussenpersoon (die ook het CV van Monsterboard of Linkin trekken) aanneemt halen ze het in hun hoofd om een factuur te sturen. Als je deze niet betaald dan publiceren deze criminelen je bedrijf met naam en toenaam op diverse sites met de mededeling dat CFS is opgelicht. Advies NOOIT zaken mee doen (en ook niet met die 3 andere telefoonpiraten).

#6 Reacties Door Onno Op 16 juli 2009 @ 18:17

Een ‘bedrijf’ die je verzoek 10 dagen niet je cv ergens te publiceren als gevolg van hun zoekaktie voor jou, maar die dan je CV op een incomplete manier (je opleidingen en n.a.w. gegevens ontbreken !)aanbiedt op een functie die (totaal) niet aansluit op jouw ervaring is toch erg knullig.

#7 Reacties Door Kristof Op 21 juli 2009 @ 15:30

[2]
Ik ben “blij” om te lezen dat jij ook problemen hebt gehad met CF – in ieder geval over de wijze waarop ze te werk gaan.
Het heeft mij 2 jaar en vele mails en telefoontjes en uiteindelijk een klacht bij de OPTA gekost om mijn gegevens uit hun systeem te laten verwijderen.

#8 Reacties Door steven rijpkema Op 17 december 2011 @ 08:44

Inderdaad, geen partij waar een zichzelf respecterende freelancer zaken mee wil doen. Voor mij een keer en nooit weer! 

#9 Reacties Door Ed Op 12 oktober 2012 @ 13:21

NEE, ze beginnen het niet te leren.

Ik wordt bijna dagelijks gespamd door ze.

Met vacatures die veelal compleet niet aansluiten. Ik ben ook niet op zoek (meer) naar een nieuwe baan.

Ik heb me al uitgeschreven, maar dat helpt niet.
Ook al diverse malen gereageerd dat ze me niet meer moeten benaderen.

Ondertussen een klacht bij de opta ingediend.

Wordt je ook gespamd door deze onprofessionele partij: dien ook een klacht in bij de opta. Misschien helpt het.

#10 Reacties Door Mark Op 17 januari 2013 @ 16:49

Na CF vele malen verzocht te hebben mij niet meer te contacteren heb ik vandaag vrij snel een reactie gekregen op het volgende bericht dat ik ze stuurde:
Ik wens meer niet gecontacteerd te worden door de firma computerfutures. Zoals ik al vaker heb aangegeven.Wederom ontvang ik toch weer onzinnige mails voor vacatures die ver buiten mij maximale reisafstand liggen en kennis vragen die ik niet heb. Deze onprofessionele manier van werken maakt mij duidelijk dat het geen goed idee is om zaken te doen met Computer Futures.Rondvraag bij collega’s en op Google leert mij dat ik zeker niet de enige ben met een schurfthekel aan computer futures.Ik verzoek u met klem om mijn gegevens te verwijderen danwel te blokkeren en deze niet opnieuw toe te voegen.Dit bericht mag beschouwd worden als een laatste waarschuwing, de volgende keer onderneem ik actie. Computer futures houdt zich mijns inziens niet bezig met recruitment maar vooral met privacy schending en het versturen van spam.

een andere onzin vacature die ik 10 minuten later van een andere CF medewerker ontving is gemeld bij de OPTA via spamklacht.nl

#11 Reacties Door Philip Wintrip Op 10 april 2014 @ 20:57

Computer Futures gaat ook lullig om met jou als werknemer of sollicitant. Dit is nu de derde keer dat het me gebeurd, krijg een persoonlijke mail met een vacature die past, ik reageer en bel er achteraan. Vervolgens word ik aan het lijntje gehouden en nooit meer teruggebeld, mijn tijd verklooit en fluiten naar die zogenaamde spoed vacature. Iedere keer gladde praatjes en mooie beloftes, maar ik ben alleen maar database vulling.

#12 Reacties Door Saskia Habold Op 28 februari 2018 @ 08:31

Gisteren ontving ik via Linked in een berichtje van een (naar eigen zeggen) stagiair bij Computer Futures die iemand zocht met ervaring als functioneel beheerder en mij vroeg of ik enkele vragen wilde beantwoorden die hem konden helpen bij zijn onderzoek voor zijn afstuderen. Ik had een goede bui en heb bovendien enkele dagen verlof, dus ik was in een rustige bui en zei ja. Het werd een prettig gesprek van 35 minuten waarin ik veel over mezelf heb verteld, in het volste vertrouwen dat ik een jonge student aan het helpen was. Het gesprek begon wel steeds meer te lijken op een van die recruitmentgesprekken die ik vaker heb “genoten” en het eindigde ook met mijn belofte aan hem, mijn meest recente cv op te sturen. Het gesprek had me een vreemd gevoel gegeven en ik had er een rare nasmaak van. ‘s Avonds besprak ik het met mijn man, die IT-manager is. Hij lachte me uit. Hoe ik hier zo in had kunnen trappen? Ja, ik snap het wel, ik had gewoon alle tijd en wilde graag die jongen helpen bij zijn onderzoek. Maar hij was natuurlijk gewoon ingezet door zijn werkgever om op een ludieke manier geupdate CV’s te verzamelen……