Waar blijven GoogleMaps mashups in online recruitment

Zoek naar vacatures met GoogleMapsEen maandje geleden heb ik aandacht besteed aan een hele vreemde vacaturesite: Zubedjobs. Die volledig op GoogleMaps is gebaseerd om vacatures te presenteren.

Maar gek genoeg lijkt er binnen online recruitment sites weinig enthousiasme om gebruik te maken van GoogleMaps. En dat is vreemd. Omdat het gebruik van GoogleMaps makkelijk (en gratis) is. En omdat het als werkzoeker toch erg prettig kan zijn om vacatures via een kaart te kunnen zoeken en bekijken.

Daarom ga ik maar eens op zoek naar (Nederlandse) sites die GoogleMaps (of een andere aanbieder) inzetten om werkzoekers te ondersteunen bij hun zoektocht.

Vandaag begin ik mijn verkenning met Intermediair. Deze site heeft GoogleMaps als aparte service toegevoegd. En dat geeft een beetje een vreemde situatie. Want op de homepage kan ik direct zoeken naar vacatures of ik moet klikken op de visual Zoek naar vacatures met GoogleMaps. Waarmee ik naar een heel andere pagina ga:

Intermediair GoogleMaps

Waar aanzienlijk minder zoekcriteria geboden worden dan op de homepage van Intermediair. Vreemd. Net zo vreemd als het feit dat ik niet kan zoeken zonder enig zoekcriterium.

Als ik dan een functie selecteer krijg ik aanzienlijk minder functies te zien in vergelijking met de normale zoekfunctie. Laten we het er maar op houden dat die functies geen standplaats kennen. Maar vreemd is het wel… Want wat heb ik dan aan een service waar ongelofelijk veel banen gewoon niet getoond worden?

Er wordt me heel snel verteld hoeveel banen er gevonden zijn. Om vervolgens te verdwijnen achter de kaart. En de kaart wordt niet geherpositioneerd om alle vacatures te tonen:

 Zoekresutlaat GoogleMaps, Intermediair

Waardoor ik niet alle vacatures in een oogopslag heb. Slordig.

Als ik op zo’n ‘speldje’ klik krijg ik dit te zien:

Vacaturetekst GoogleMaps, Intermediair

Nou, dat is een fikse balloon tekst, maar het is in ieder geval niet over het hoofd te zien.

Klik ik vervolgens op deze functie dan opent zich een nieuw browser window met de vacaturedetails. En ben ik weer terug op de traditionele Intermediair site.

Conclusie
Intermediair biedt GoogleMaps als zoekfunctionaliteit. Zoveel is duidelijk. Maar er is bepaald geen sprake van integratie met de rest van de site. Waardoor de meerwaarde nihil is.

Intermediair biedt werkzoekers een gimmick. En daar houdt het wel zo’n beetje mee op

Oproep
Zijn er online recruitment sites die GoogleMaps inzetten? Laat het me weten en ik neem ze mee in deze zoektocht.

Geef een reactie

4 Comments