GoogleMaps mashups in online recruitment: Microsoft TalentLab

GoogleMaps mashup Enkele dagen geleden heb ik Intermediair als eerste online recruiment site beoordeeld op de wijze waarop GoogleMaps wordt ingezet. En dat bleek heel erg matig te zijn.

Vandaag dan als tweede een aanzienlijk jongere vacaturesite: Microsoft TalentLab. En met de naam Microsoft kan je natuurlijk geen GoogleMaps als mashup inzetten. Maar Microsoft Virtual Earth

Hoewel het natuurlijk geen verschil uitmaakt welke kaartapplicatie je gebruikt.

En zo ziet dat er bij TalentLab uit:

Vacatures zoeken

Heel fraai, want hier is de kaart geïntegreerd in zowel het zoeken (rechterkolom) als het zoekresultaat (linker kolom). De kaart is er dus niet bijgeplakt maar is één geheel met de zoekpagina.

Als ik bepaald zoekcriteria aanklik veranderen de vacatures op de kaart en in de lijst met zoekresultaten meteen. Perfect dus.

Ik kan als kandidaat overigens de kaart ook verbergen. Dat is wel zo prettig.

Twee minpuntjes
Het ziet er dus allemaal prima uit. Er zijn wat mij betreft slechts twee minpunten. Allereerst is de kaart heel breed, maar tegelijkertijd heel smal. Een wat meer vierkante kaart zou prettiger werken.

En als je op een vacature icoon klikt kan je soms iets dergelijks zien:

detail van vacature

Jammer dat in sommige gevallen de vacaturedetails er met een nogal grofkorrelig logo wat armoedig uitzien. Maar daar kan de werkgever zelf wel eens debet aan zijn.

Conclusie
Microsoft TalentLab laat een uitstekende integratie zien van een kaartfunctie met vacatures. En zet daarmee een standaard voor online recruitmentsites die een kaart mashup zou willen gebruiken.

Geef een reactie

5 Comments
  • Marc Drees
    says:

    @Bas:
    Pffrt, Microsoft fan… Wat ik veel erger vind is dat RecruitmentLab de kaart, de resultaten en de zoekfunctie van hun homepage heeft verbannen. Dat is pas slecht.

    De vorm is wat mij betreft niet goed, maar geen ramp. Het was beter geweest als ze automatisch zouden resizen op de beschikbare vacatures. Dan hadden ze een vet duimpje naar boven gekregen wat mij betreft.

    En ze hebben er geen 1.001 leuke features aan gehangen; de kaart maakt juist integraal onderdeel uit van de zoekfunctionaliteit en de resultaten. En dat zie je nog maar op heel weinig plaatsen.

    En wat moet ik met die Reed Business kaart? Geen enkele kaartfunctionaliteit (behalve een tooltip on mouseover), dus absoluut oninteressant in dit verband.

  • Bas van de Haterd
    says:

    Marc, ze hebben allerlei hele mooie features eraan geplakt, inderdaad niet los van de rest. Maar ze beginnen met een grote basis fout, namelijk vergeten hoe Nederland eruit ziet. Dan kan je nog zo’n mooie dingen maken, maar dan ben je dom en slecht bezig. Misschien typisch Microsoft, 1001 leuke features erin hangen maar gewoon stabiel en snel is er niet bij. Nu weet ik dat je Microsoft fan bent, dus dat jij dat allemaal niet relevant vind.

    Maar als ik gewoon wil zoeken in Nederland op functies, kan ik dat in eerste instantie niet op de kaart. Wil je een mooie kaart: http://www.werkebijreedbusiness.nl. Natuurlijk, die hebben vaste locaties dus makkelijker. Maar dat is overzichtelijk.

  • Marc Drees
    says:

    @Bas:
    Nou, nou. We hebben toch geen paddo’s gegeten? Natuurlijk zou de kaart in eerste instantie een verticale orientatie moeten hebben; maar bij inzoomen maakt het al heel snel niet veel meer uit.

    Wat TalentLab heeft gemaakt is zeker geen domme integratie. Het is namelijk een integraal geheel geworden. De kaart is geen aparte gimmick, het is een logisch en onlosmakelijk onderdeel (hoewel de kaart ook verborgen kan worden, wat een prima functionaliteit is).

    Wat ik wel jammer vind is dat de kaart niet automatisch resized op basis van gevonden vacatures. Dat had wel zo prettig geweest. Voor werkzoekers wel te verstaan.

  • Bas van de Haterd
    says:

    Het is maar wat je uitstekend noemt. Londen en Leipzig op één kaartje zetten en alle Nederlandse vacatures op één hoop.

    Sorry, maar als je zoekt op een kaartje wil je de kaart van Nederland zien. Dan wil je ook kunnen klikken op de regio. Dat kan hier niet, niet met deze kaart. Nederland is LANG gerekt, niet BREED. Voor België zou dit een goede vorm zijn. Dit is gewoon het toppunt van domme integratie van een goed initiatief.