Kaart mashups in online recruitment: Stageplaza

Vacatures zoeken met GoogleMaps En hup, daar is alweer de volgende kandidaat voor online recruitment sites die een kaart gebruiken om vacatures te tonen. En dat is deze keer Stageplaza.

Een site waar dus stages te vinden zijn. Die tegenwoordig blijkbaar goed betaald worden. En dat was vroeger natuurlijk wel anders… Maar ik dwaal af. Aan de slag.

De homepage
De homepage ziet er zo uit:

Homepage Stagaplaza.nl

Oke, een redelijk anonieme site dus. En dat veranderd niet als ik op stage zoeken druk:

Stage zoeken 

Maar ik zie al een nieuw tabje staan: kaart (nieuw), waar ik fluks op klik en dan eindelijk zie wat ik wil zien; een kaart:

zoeken op kaart

Oke, een run of the mill GoogleMaps mashup. Met aanzienlijk minder zoekcriteria dan bij het zoeken op een lijst; zie het vorige scherm. Dus helaas weer geen integratie tussen de traditionele zoekfunctie en het zoeken via de kaart.

En een icoontje laat niet zien wat het voorstelt als ik er met mijn muis overheen beweegt. En als ik klik blijkt er meer dan 1 stageplek onder zit:  

image

Oke, 12 stages dus. Dus maar eens op zoom in geklikt:

image

Whoaah, dat zijn er veel meer dan 12, hoe kan dat nou weer? Geen idee. En onder de icoontjes die hier getoond worden kunnen er ineens nog meer stageplaatsen staan.

Oftwel, ik zie door de iconen het bos niet meer. Klaar.

Conclusie
Stageplaza heeft een kaartapplicatie. Maar het is een buitengewoon magere kaartapplicatie.

Geef een reactie