PaidInterviews, een volstrekt zinloze jack-of-all-trades

Een nieuwe online recruitment site heeft in de US het daglicht gezien: PaidInterviews. En deze jongeling barst van de ambitie; als je tenminste naar de homepage kijkt:

Homepage PaidInterviews

Toe maar. Dat lijkt op een VisualCV meets JobFox meets NotchUp meets Linkedin. En dat is nog al wat. De hoogste tijd dus om eens een bezoekje te brengen aan deze new kid on the block.

Wat zeg PaidInterviews zelf?
Eerst eens kijken wat PaidInterviews over zichzelf zegt:
Paidinterviews is a career network that connects job candidates with their ideal employer using social media, sophisticated matching technology, and a unique model that pays candidates when hired.

Yep, het is dus niet alleen de homepage die deze indruk wekt.

En hun ambitie?
Our mission is to provide a service that increases both the number and quality of matches, resulting in higher job satisfaction for the employee and increased productivity and improved retention for the employer.

Daar zit geen klein woord tussen! Maar wel het woord matchen. En daar zeggen ze ook nog het volgende over:
[…] exclusive OptiMatch IndexTM (OMI) evaluates an array of candidate and employer preferences to speed the hiring process and deliver an ideal connection.

En hoe ziet dat er dan in het echt uit?
Na registratie kom ik op deze pagina terecht:

Na inloggen

PaidInterviews biedt mij zeer veel mogelijkheden om mijn bestaande contacten te uploaden; niet alleen webmail providers maar ook Linkedin en Outlook contacten worden als mogelijiheden geboden. Inclusief uitleg. Goed dus!

Maar ik wil natuurlijk even kijken hoeveel werk het is om een profiel te maken. Dus snel naar My Profile gegaan. En helaas… ook PaidInterviews is de zoveelste site die denkt dat ik een volledig profiel van mezelf in ga vullen:

Profielpagina PaidInterviews

Ik wordt al moe als ik naar al die onderdelen en tabs kijk. Wat een ellende! En dat voor een nieuwkomer op deze overbezette markt van personal branding en social networking site.

Wel een hele fraai Web 2.0 feature; ik kan de mijn eisen van een prioriteit voorzien door ze aan te klikken en hoger of lager langs de voorkeursladder te droppen. Nice, maar toch meer iets voor de savvy gebruiker.

Het is vreemd dat dit soort sites denken dat mensen al die moeite gaan doen zonder te weten of ze er iets voor terug krijgen. Want er is natuurlijk geen baan op die hele site te vinden.

Verder wordt mij niet uitgelegd waarom ik zoveel over mezelf in moet voeren. Er wordt vanuit gegaan dat ik dat als Eean of ander mak schaap ga doen.

Nou is dat niet helemaal waar; er is een Learning Center. En dat ziet er zo uit:

Learning Center

Ha, ha, ha. Ja, dat ga ik dus echt niet lezen! En daarmee doet PaidInterviews zich behoorlijk de das om.

Conclusie
PaidInterviews biedft ongetwijfeld een ongelofelijke hoeveelheid functionaliteit. Maar ze doet dat zonder de functionaliteit op een toegankelijke manier uit te leggen. En nog erger; ze vraagt van de gebruiker een enorme inspanning om die functionaliteit te kunnen gebruiken. Maar ze legt niet aan de gebruiker uit waarom de inspanning moet worden gedaan. Oerstom!

Geef een reactie