ZoomInfo timmert aan de weg!

Logo en logotype Zoominfo ZoomInfo is een buitengewoon interessant product waarvoor nog altijd geen Nederlandse equivalent bestaat. Voor recruiters is het een absoluut walhalla.

In de VS zijn het overigens niet alleen recruiters die ZoomInfo gebruiken voor hun sourcing inspanningen. Want TechCrunch meldde gisteren dat ZoomInfo en Microsoft een deal hebben gesloten.

ZoomInfo’s search engine wordt onderdeel van Micorosft’s Dynamic CRM platform. Hierbij gaat het dus vooral om business leads. Mictrosoft is overigens niet de eerste; ook Sugar CRM en SalesForce hebben ZoomInfo al geïntegreerd.

De logische vraag is dus: wanneer gaan ATS bouwers een dergelijke samenwerking met ZoomInfo aan? En als ze toch bezig zijn, meteen ook maar even integreren met Linkedin en vervolgens de resultaten geconsolideerd weergeven? Dat zou het leven voor recruiters een heel stuk makkelijker maken!

Op dit moment hebben we in Nederland MrSearch. Maar dat voert uitsluitend zoekopdrachten uit in de CV databases van enkele vacaturesites en op een paar sociale netwerken. Het heeft zeker niet de rijkdom aan omringende informatie die ZoomInfo de gebruiker biedt.

Het model van ZoomInfo is natuurlijk niet voorbehouden aan het Engelse taalgebied; hoewel ZoomInfo zich voorlopig wel tot dit domein beperkt.

Dus alle bedrijven met taal-, extractie- en spidertechnologie moeten zich eens flink achter hun oren krabben. Want hier ligt een enorme opportunity.

Geef een reactie

1 Comment