Niemand noemt Twitter tijdsverspilling. Niet in mijn wereld althans.

Ik heb me enigszins geërgerd aan het artikel over Twitter in de nrc.next van 19 maart. En ik ben niet de enige. Redacteur Ellen de Bruin zegt terecht Twitter; you either love it or hate it. Het had dan ook fijn geweest als mijn ochtendkrant ook de Twitterliefhebber aan het woord had gelaten. Die positie neem ik voor het gemak even in, want je kunt Twitter niet zomaar ‘niksig’ en ’tijdverspillend’ noemen. Not in my world.

Gelukkig is de Bruin niet onverdeeld negatief: zo verheugt ze zich erover dat ze door het heen en weer navigeren tussen persoonlijke pagina’s een gesprek kan volgen, waarvan ze doorgaans (bij bijvoorbeeld een telefoongesprek van iemand die naast haar zit in de trein) maar één kant van het verhaal hoort. Misschien kan ze die ‘ander’ gewoon volgen (Twitterterm voor, eh, iemand volgen), dat is een stuk makkelijker en tijdsbesparender dan steeds heen en weer klikken.

Zo zijn er nog veel meer applicaties die het gebruik van Twitter vergemakkelijken. Via twittermail.com kun je tweets naar een mailadres sturen, waarna ze in je ‘stream’ terechtkomen. Met tweetlater.com kun je plannen wanneer je welke tweet eruit wil laten gaan. Met de Twitter Alerts van tweetbeep.com kun je op de hoogte blijven van wat er over jou of over je bedrijf gezegd wordt. En zo zijn er nog tientallen tools, variërend van ‘gewoon handig’ tot ‘vrij obsessief’.

De Bruin noemt Twitter tijdrovend. Het fijne aan internet is dat je alles kan meten. Zo ook de de hoeveelheid tijd die je verdoet aan het microbloggen. Op tweetwasters.com. Veel plezier!

Geef een reactie

7 Comments