Vacaturetreffer: een wolf in schaapskleren?

Logo en logotype Vacaturetreffer.nl Enkele dagen geleden werd ik attent gemaakt op de site Vacaturetreffer.nl. Een nieuwe schakel aan de groeiende ketting van sites die uitsluitend bedoeld zijn voor werkgevers. En daarmee in het voetspoor treedt van sites als NUwerk, Carrierescout, Ebita, Werkgeversbanen.

Want Vacaturetreffer is een vacaturesite waar werkgever en werknemer elkaar direct ontmoeten, zonder de tussenkomst van externe partijen als uitzendbureaus en intermediairs

Jawel, we hebben er weer eentje. En deze ziet er zo uit:

Homepage Vacaturetreffer.nlMet een logo die me aan Carrierescout doet denken. En de site is duidelijk nog niet klaar. Spring voor de lol maar eens door alle tekstvelden. En hopla! weg zijn alle tekstlabels:

image

Altijd droevig om te zien hoe testen als een overbodige luxe wordt beschouwd…

Maar goed, daar gaat het in dit geval niet om. Want hoewel Vacaturetreffer claimt dat het een site is zonder de tussenkomst van externe partijen als uitzendbureaus en intermediairs wordt de site gerund door een intermediair: FlinQ Advies.

Vacaturetreffer.nl BV bestaat namelijk niet; ook al wordt deze naam wel op de site genoemd. De site is geregistreerd door FlinQ Advies; een eenmanszaak die op 15 januari 2009 is gevestigd bij de KvK. Waarbij overigens in de Algemene Voorwaarden niet over de eenmanszaak FlinQ Advies maar over FlinQ Advies BV wordt gerept…

De man achter deze eenmanszaak is Cor(nelis) van Es. Zijn broer (?) Niels van Es staat op LinkedIn als adviseur voor Vacaturetreffer vermeld. Overigens naast zijn werk als vermogensadviseur bij Robeco Direct.

Dit lijkt op een 100% wolf in schaapskleren. Waarbij elke vacature en CV die op Vacaturetreffer terecht komt zomaar bemiddeld zou kunnen worden via FlinQ Advies.

U bent dus gewaarschuwd…

reageer

Print

25 reacties | 2026 views