VNU Media lijkt veilig ondanks ABN AMRO

Logotype VNU Media Ruim een week geleden berichtte het FD nog dat 3i haar investering in VNU Media tot nul had afgewaardeerd. En vandaag meldt VNU Media in een persbericht dat 3i met aanvullend kapitaal over de brug komt. Ligt het aan mij of begrijpt niemand het meer?

Hoe dan ook; VNU Media blaakt in haar persbericht van het zelfvertrouwen en is er zeker van dat ten aanzien van de herfinanciering in de komende weken overeenstemming wordt bereikt met de gehele groep van financiers.

 

Er is nog wel een (kleine?) kink in de kabel: ABN AMRO. Want dit staat in het persbericht:

Het komt daarbij ongelegen dat ABN AMRO, dat ook deel uitmaakt van het consortium,  zichzelf nu voorrang verleent middels het feit dat VNU Media haar betaalrekeningen ook bij ABN AMRO heeft.

Oftewel: ABN AMRO heeft zich ervan verzekerd dat VNU Media in ieder geval voor ABN aan de huidige betalingsverplichtingen voldoet. Niet erg gentleman-like van onze oude minister van Financien…

VNU Media is hier zo boos over dat ze juridische stappen tegen ABN AMRO overwegen. Begrijpelijk, want hiermee jaag je de overige banken volstrekt tegen je in het harnas.

Hoewel ik nog geen witte rook zie, lijkt Nationale Vacaturebank dus voorlopig niet van eigenaar te gaan wisselen. Alles blijft bij het oude.

Geef een reactie

3 Comments