Gratis sollicitatiebrief en CV via UWV WERKbedrijf?

Logo en Logotype Briefopbestelling.nl Naar aanleiding van mijn posting over de vragenlijst van Nationale Vacaturebank liet Jolande in een reactie weten dat er een betaaldienst voor werkzoekers in Nederland bestaat: Briefopbestelling.nl. En dat is natuurlijk een bezoekje waard!

Vooral omdat lijkt dat deze betaaldienst gratis is voor werkzoekers die ingeschreven zijn bij UWV WERKbedrijf.

De homepage
Dit is de homepage van Briefopbestelling.nl:

Briefopbestelling.nl | Homepage

Wat is Briefopbestelling.nl precies? Nou dit is hun missie:

Onze missie is om werkzoekenden effectief en efficiënt bij de zoektocht naar een nieuwe baan te ondersteunen.

Hmmm… voor een tekstschrijver wel een enorm nietszeggende zin. Deze is wat duidelijker:

Briefopbestelling is een innovatieve organisatie met een bijzondere dienst: het schrijven van uitsluitend op maat gesneden sollicitatiebrieven en CV’s die via internet kunnen worden besteld.

Duidelijker, maar met veel overbodige woorden. Misschien zou deze site eens een copywriter in de arm moeten nemen…

Wat mijn wenkbrauwen echter tot mijn haargrens deed rijzen, was de volgende zin:

De wortels van het concept liggen in Nederland waar Briefopbestelling haar diensten sinds april 2007 op alle vestigingen van het UWV-WERKbedrijf aanbiedt.

Dat is apart! En het wordt nog vreemder. Want volgens Jan-Willem krijgen werkzoekers die via UWV WERKbedrijf gebruik maken van de diensten van Briefopbestelling.nl hun kosten vergoed. Het zal toch niet waar zijn? Ongetwijfeld zal UWV WERKbedrijf een gereduceerd tarief met Briefopbestelling.nl hebben afgeproken, maar toch.

Dit klinkt als gesubsidieerde business, en waarom vent UWV WERKbedrijf dit onderdeel van een bemiddelingsrol uit? Het is niet zo dat in april 2007 de werkcoaches omkwamen in het werk. Ik krijg hier een zeer ongemakkelijk gevoel van.

Overigens zijn de tarieven van Briefopbestelling.nl zeer redelijk, zoals uit onderstaand staatje blijkt:

Briefopbestelling.nl | Tarieven

Jawel, er zijn ook andere brieven te bestellen… Maar daar gaat het hier niet om. En er zijn ook voorbeeldbrieven en –CV’s te vinden op de site; en ook dat ziet er allemaal goed uit:

Briefopbestelling.nl

Dus: heb je als werkzoeker geen inspiratie of ben je ongekend lui, schrijf je dan in bij UWV WERKbedrijf. Dan kan je vervolgens op kosten van de belastingbetaler een sollicitatiebrief en een CV laten maken…

Achtergrond
Briefopbestelling.nl is een handelsnaam van Ars Bene Laborandi B.V., dat eigendom is van Johanna Jee B.V. waar Johanna J. Steenhuis – van der Ven enig aandeelhouder is. Onder dezelfde bedrijfsnaam is er ook nog een re-integratiebedrijf actief,met als handelsnaam ItsMyTurn.

Geef een reactie

3 Comments