Vacatures per regio: omhoog richting zomer

Vacatures per regio: positief De regio’s veren nog een laatste keer op voordat de zomer het land in haar greep krijgt. Met deze opleving maken de regio’s het verlies van vorige week meteen weer goed, maar de piek van het voorjaar van 10 weken geleden wordt zeker niet meer gehaald, laat staan overtroffen.

We gaan dus de zomervakantie tegemoet met lagere aantallen vacatures binnen elk van de regio’s. In tegenstelling tot de meeste andere jaren wordt deze zomer een bijzonder spannende periode als gevolg van de economische en monetaire ontwikkelingen in de wereld. Waardoor het volstrekt onzeker wordt of we aan de andere kant van de zomer al dan niet een herstel van de groei gaan zien.

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 23 – 25 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 23 – 25 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,4%
  • West-Nederland: +0,2%
  • Oost-Nederland: +0,4%
  • Noord-Nederland: +0,3%

En daarmee is de Pinksterdip weer verleden tijd; alle regio’s hebben zich volledig hersteld van de duikeling van vorige week.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

De laatste weken laten een nogal stuiterend beeld van groei en krimp zien. Als we de individuele pieken en dalen vergeten is er echter sprake van stilstand. Waarbij het meer dan waarschijnlijk is dat in de komende weken een daling richting de zomer ingezet gaat worden. Rust en stilte op het vacaturefront dus. Terwijl om ons heen een monetaire crisis zonder precedent woekert. En Amerika niet langer kan doen alsof hun economie groeit. Waardoor de zomerrust op het vacaturefront wel eens de spreekwoordelijke stilte voor de storm kan zijn. Maar dat gaan we pas ontdekken als we aan de andere kant van de zomer zijn aanbeland…

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie