Jooble? Woehahaha!

Als ik me niet vergis zag ik gisteren een tweet voorbijschieten waarin vacature multiposter InGoedeBanen meldde dat ze de site Jooble hadden aangesloten. Gezien, gelezen en vergeten. Maar vandaag kreeg ik de digitale ‘brochure’ van Jooble opgestuurd en daaruit bleek dat Jooble een vertical search engine voor vacatures is. Met een hilarisch slechte kennis van het Nederlands:

Jooble | Brochure 

De homepage
Dit is de homepage van Jooble:

Jooble | Homepage

Jawel, ook hier enig fraai Nederlands: Jooble is een website waar u de baan kunt zoeken op het hele Internet. Afgezien van het kromme taalgebruik is het ook nog eens verrassend dat we een baan op het hele Internet kunnen zoeken. Kan iemand zich het leven voor Jooble nog voorstellen…?

En dit is de pagina met het zoekresultaat:

Jooble | Zoekresultaat

Wat zou de site bedoelen met de tekst probeer te zoeken? En wat doen die rode sterretjes achter de functietitel? Verder is het een vertical search engine als alle anderen.

Het enige wat Jooble doet opvallen is het koddige taalgebruik. Daarom nog maar eentje uit de ‘brochure’:

image

 

 

Whoehahaha!

En hoe doet Jooble dat? Nou zo:

image

Geslaagde vacatures. Jawel!

Maar Jooble heeft nog meer nieuwe woorden aan onze taal weten toe te voegen. Wat te denken van vacaturebord en baanjager?:

image

En er is nog veel meer te genieten in de fraaie maar volstrekt onzinnige ‘brochure’ van Jooble. Nederland is ‘verrijkt’ met weer een vertical search engine…

13 gedachten over “Jooble? Woehahaha!”

 1. De teksten zijn vermoedelijk geschreven door de auteur die ook de recruitmentspamberichten schrijft. Of zou Google Translate hier achter zitten?

  Als u geinteresseerd bent, vul dan in de vorm dat voorzien is in deze brief onder en verzend Uw Curriculum Vitae naar dit e-mailadres:
  Eenmaal we uw Curriculum Vitae hebben ontvangen, ons personeel zal direct contact met u opnemen.
  Personeel afdeling.

 2. 155.000 sollicitanten per maand in Nederland. Kennelijk doen ze iets heel erg goed.

 3. Dat konijn in het logo kan alvast beginnen te zingen denk ik: “het was eerste kerstdag tweeduizendtwaalf…”

 4. Google Translate zit hier niet achter, maar ik ga de woorden zeker voordragen voor het woord van het jaar. De afgelopen jaren heb ik daar toch al de meest vreemde woorden voorbij zien komen, dus wie weet maken ze nog kans ook!

 5. Eigenlijk heb ik jooble gebruikt en heb een heel leuke baan gevonden. Het is erg handig
   

  1. Eigenlijk is het heel erg onhandig om twee vrijwel identieke reacties met twee verschillende namen te plaatsen via hetzelfde IP-adres wat verwijst naar Jooble…

 6. Na lezen uwe vacature ik willen soliciteren naar functie afgewezen senior directievoorzitter. Ikkke hebben alle benodigde skills om deze vacature per direct te kunnen invullen.
   
  In afwachting van uw afwijzing verblijft ik,
  Henk

 7. Ik kreeg een aantal dagen geleden deze mail die in de spambox van gmail was gekomen.
   
  Geachte meneer/mevrouw,Mijn naam is Tanneke de Graaf, ik ben contactpersoon van Jooble. Jooble  is de zoekmachine voor vacatures. Wij werken in 58 landen.Onze website helpt mensen die werkloos zijn om zo snel mogelijk een passende baan te vinden.Wij hebben interesse in de kleine tekst-link naar Jooble op de hoofdpagina van uw website Onlineregio.nl.In ruil voor een link kunnen wij u een grote banner op Jooble aanbieden. Dat is een goede reclame en Onlineregio.nl krijgt nog meer bezoekers.Alvast bedankt voor de snelle reactie.Met vriendelijke groet,Tanneke de GraafAccount Manager————-IP: 213.133.166.10Host: v108.TenGig3-3.topaz.volia.netTijd: 2014-06-18 @ 08:15:56

 8. Vandaag een mail ontvangen van Jooble om mijn bedrijf te linken aan hun website/dienstaanbod. Mail keurig verzorgd, maar uiteraard eerst maar ’s nagaan of en hoe die club (gevestigd Cyprus) werkt. Zijn er na 2014 nog meer ervaringen? Op een andere ervaringssite staan 0 reviews.
   

Reacties zijn gesloten.