Pingdom blundert op login scherm

Pingdom lanceerde gisteren een fraaie nieuwe interface voor haar minstens zo fraaie online diensten. Maar daarbij heeft het bedrijf bij het ontwerp van de login pagina blijkbaar niet nagedacht. Want die login ziet er zo uit:

Pingdom | Login scherm

De belangrijkste knop, Log In, is weliswaar geel, maar is kleiner dan de knop I forgot my password en staat daar ook nog eens rechts van. En waarom is I forgot my password uberhaupt een knop en geen hyperlink? Of is het feit dat het een knop is en ook nog eens een keer zo groot omdat er vaker mensen hun wachtwoord zijn vergeten dan inloggen?

Speciaal voor Pingdom een kleine aanpassing die het aantal verkeerde clicks aanzienlijk zal verlagen:

Pingdom | Login scherm, 2

Geef een reactie

4 Comments
Statistieken

bekeken: 3.693

Reactie: 4 Reactie

De hoge citatiegraad zal daar crédit aan zijn.

Beste Dirk, wat een helder geschreven stuk. Duidelijk en to the point. Dank.

[…] jaar deed Colin Lee als promovendus aan de Erasmus universiteit al onderzoek naar de selectiecriteria van recruiters op basis van meer dan 440.000 cv’s. Hierbij […]

Hoi Peter, het lijkt erop dat dit blog aan de vergetelheid ten deel is gevallen en definitief niet meer op te roepen is. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat de zoekfunctie weer werkt: http://recruitmentmatters.nl/?s=google+jobs

[…] gelukkig zonder vacatures van Monsterboard. Die niet alleen onleesbaar en aantoonbaar fout waren, maar waar je in een groot aantal gevallen niet eens op kon […]