Saongroup neemt ChinaHR over van Monster

Logotype SaongroupSaongroup was voor mij een grote onbekende, maar het blijkt een behoorlijke kralenrijger binnen online recruitment land te zijn. En Saongroup heeft een ferme kraal toegevoegd aan haar ketting: ChinaHR. Inderdaad, de slagaderlijke bloeding waar Monster zo graag vanaf wil. En nu blijkbaar vanaf is. Want volgens Staffing Industry Analysts gaat het gerucht dat ChinaHR voor $30 miljoen aan Saongroup is overgedaan; aanzienlijk meer dan waar de meest recente geruchten vanuit gingen. Maar nog altijd slechts een fractie van het oorspronkelijke bedrag van $ 243 miljoen dat Monster voor ChinaHR heeft betaald.

Het in Dublin gevestigde Saongroup heeft vacaturesites over de gehele wereld (IrishJobs, Jobs, MyJobGorup, Tecoloco, CarribeanJobs, myjob, myjobsinkenya, myjobsinbotswana, myjobsinmozambique) en de nodige lokale vacaturesites (GoodJobs, Job20, Job001, Job1998, SHjob, HBJobs)  in China. En nu dus ook ChinaHR.

Bij Monster zal opgelucht adem worden gehaald. Nu is het aan Saongroup om van deze bleeder een gezonde vacaturesite te maken.

10 thoughts on "Saongroup neemt ChinaHR over van Monster"

  1. Niet een beetje, maar volledig gedramatiseerd. Zeker als het om de schijnbare onverkoopbaarheid van ChinaHR gaat. Want daar klopt dus helemaal niets van. 

   1. Het gerucht gaat dat Saon alleen maar het merk ChinaHR heeft overgenomen. De voornaamste reden dat de site zo veel markt aandeel heeft verloren in China de laatste aantal jaren is omdat Monster hun eigen techniek en layout er had doorgedrukt bij de site nadat men 100% eigenaar was. 
    Mocht Saon dus inderdaad de nieuwe eigenaar zijn (wat voorzover ik weet nog niet bevestigd is door Monster) dan is de kans groot dat men de site volledig opnieuw lanceert op basis van hun eigen techniek voor de Chinese markt (myjob.com). Ik hoorde overigens dat het overname bedrag 10 mio usd was en niet 30.. 
     
    We zullen het wel horen binnenkort

    1. Ik had via een andere bron begrepen dat die $30 miljoen wel correct zou zijn, maar we wachten inderdaad rustig af tot Saongroup eindelijk met informatie komt. Of Monster, bij de presentatie van Q4 2012 en jaarcijfers. Wie ook maar de eerste is…

Comments are closed.