- Recruitment Matters – Alles over online recruitment - http://recruitmentmatters.nl -

Recruitr is door TMG begraven

Logo en logotype Recruitr [1]Recruitr, de ‘social’ referral tool van TMG is niet meer. TMG heeft de stekker uit Recruitr getrokken en dat zal ongetwijfeld niet als gevolg van enig commercieel succes zijn geweest.

En daarmee is er weer een referral toepassing in het massagraf van dit type toepassingen verdwenen, hoewel de website van Recruitr doet vermoeden dat de toepassing al enige tijd geleden is overleden. Ook het Twitteraccount van Recruitr heeft al meer dan anderhalf jaar niets meer van zich laten horen, de laatstge tweet stamt uit 23 januari 2012.

Wat hebben nog aan Nederlandse referral toepassingen over? Volgens mij is Refurls [2] de enige waar leven en toekomst in zit. Van SocialReferral [3] is sinds de overname van VNU door De Persgroep nauwelijks meer iets vernomen. Afgezien van het feit dat De Persgroep kort na de overname van VNU afscheid heeft genomen van SocialReferral.

En er was natuurlijk ook nog JobAmbassadors [4]. Alleen gaat hier gaat het niet om een corporate referral toepassing maar een online referral toepassing in de categorie Jobster, Zubka [5], Friendhunter [6] en Spotajob [7]. Inderdaad, toepassingen die zonder uitzondering dood en begraven zijn. En als het gebrek aan activiteit op hun Twitteraccount enige indicatie is, staat ook JobAmbassadors al met 1 been in het dat massagraf. Wat natuurlijk voor niemand als een verrassing hoort te komen.

Iemand toch geinteresseerd in het zinloze concept van de online referral oplossing, dan is hier een rijtje evaluaties van dit type sites: Whizper [8], Jobylon [9],CareerSonar [10], Whistetalk [11], GooodJob [12], WorkWith.Me [13],SocialCareer [14],SocialCruiter [15], Surge [16], PopHire [17],TopProspect [18], Bonu$box [19], Kenjijiemand [20]Jobadvisor [21], Usersix [22], Gooozup [23], techTribe [24], Nexi, Zao, Zalp, Referagig, Jobhuk, Employyd en MyJobCompany [25]. Zonder uitzondering voer voor de vissen, maar het tempo waarin dit gebeurt is sterk afhankelijk van de hoeveelheid funding die sommigen hebben gekregen.

10 reacties (Openen | Sluiten)

10 reacties Aan "Recruitr is door TMG begraven"

#1 Reacties Door Recruiter Op 16 oktober 2013 @ 18:58

Waarom vervullen deze concepten geen behoefte?

#2 Reacties Door Marc Drees Op 16 oktober 2013 @ 20:41

Waarom zou je niet eens lekker gaan lezen?

#3 Reacties Door Recruiter Op 19 oktober 2013 @ 12:02

Marc, het staat er niet in. Iemand anders mag de vraag ook beantwoorden. De vraag achter de vraag beantwoorden kan een blog zoveel meer diepgang geven.

#4 Reacties Door Marc Drees Op 20 oktober 2013 @ 11:43

De moeite nemen om de links te volgen en daar te lezen kan de lezer meer diepgang geven. Een vraag uit intellectuele luiheid stellen niet.

#5 Reacties Door Recruiter Op 20 oktober 2013 @ 18:33

Ik heb de artikelen allang gelezen. Overigens waardeer ik je blog enorm, maar in plaats van energie te steken in het steeds niet te willen reageren op mijn vraag, kun je toch ook kort even op ingaan? Want het antwoord op die vraag mis je nu gewoon.
Of is dat irrelevant aan je vak recruitment?

#6 Reacties Door Kansloos Op 16 oktober 2013 @ 23:08

ik vind het een goeie vraag. Het staat niet in je artikel en voor zover ik kan zien valt er ook niets tussen de regels door te lezen. Misschien kan je beter het reactieformulier verwijderen

#7 Reacties Door Uitleg Op 17 oktober 2013 @ 09:56

Inderdaad. Goede vraag. Leg eens uit!

#8 Reacties Door Vriend Op 18 oktober 2013 @ 11:50

Refurls is gebaseerd op de oplossingen Recruitr en SocialReferral dus waarom dit wel geschikt is, begrijp ik niet. Maar goed, je bent op dit blog friend of foe. Wel overzichtelijk.

#9 Reacties Door Michel Rijnders (Refurls) Op 18 oktober 2013 @ 14:07

Vriend,
Marc doet volgens mij geen uitspraak over geschiktheid van de drie, maar over zijn toekomstverwachting voor de drie genoemde corporate referral toepassingen. Die alledrie gebaseerd zijn op het principe van corporate referral recruitment, maar in aanpak, werking en toepassing sterk van elkaar verschillen. 

#10 Reacties Door M.P. Op 18 oktober 2013 @ 15:46

Ik het idee dat 2 of 3 reacties van dezelfde persoon komen maar wellicht ben ik te wantrouwend geworden in de loop der jaren (ik bedoel jou niet Michel 😉 )

#11 Pingback Door Verlink je vriendje voor een tientje (25 keer) | Referral site | Recruitment Matters – Alles over online recruitment Op 31 december 2013 @ 15:59

[…] is het mogelijk? Lijkt online referral site JobAmbassadors ondertussen dood en begraven, komt er weer een nieuwe Nederlandse site aan het licht die volgens hetzelfde concept denkt geld te […]