Jobflirters: waarom toch?

Logo en logotype JobflirtersEergisteren was daar het ten dode opgeschreven Jobtippers, de zoveelste kansloze online referral site. En vandaag struikelde ik over Jobflirters. Wederom een Nederlands initiatief, wederom kansloos. Wat Jobflirters is? Een soort anonieme personal branding site, hoewel Jobflirters het zelf als volgt omschrijft::

Kandidaten zetten zich geanonimiseerd in de etalage, waar werkgevers mee kunnen flirten.

Waarom anoniem? Nou, hierom:

Interesse om van baan te veranderen, maar je huidige baas mag het niet weten? Dat is lastig. Solliciteren is tijdrovend en op de sites waar jij je CV zou kunnen plaatsen, daar snuffelt je baas ook rond. Wil jij dat jouw baas jouw CV daar vindt?

Die verdomde baas toch! Overigens, zou een baas nooit op LinkedIn rondsnuffelen? Je weet wel, die Amerikaanse site waar sommige mensen hun ‘cv’ plaatsen, inclusief naam en toenaam…

De homepage
Dit is de homepage van Jobflirters:

image

En natuurlijk kan er voorlopig gratis geflirt worden. Door werkzoeker en werkgever. Een datingsite voor recruitment… Want die hadden we nog niet…

Hoe dan ook; als ik me door het registratieproces heen heb gewerkt, krijg ik dit te zien:

image

Om te kunnen ‘flirten’ moet ik mijn cv gaan invullen. Inderdaad, invullen. Want wederom blijkt dat Jobflirters nooit van LinkedIn (of haar API) heeft gehoord. En ook nog nooit van cv-extractie toepassingen. Waardoor Jobflirters blijkbaar denkt dat de gemiddelde werkzoeker gek genoeg is om zijn/haar cv nog een keer helemaal in te vullen. Om vervolgens tot Sint-Juttemis te gaan zitten wachten tot het een moment dat er een flirtende werkgever voorbij komt.

Alleen is de kans dat er bij Jobflirters een werkgever voorbij komt ‘iets’ kleiner dan een bezoekje van een werkgever aan jouw LinkedIn profiel. Waar je je dan ook niet druk hoeft te maken over het anonimiseren van al je werkervaringen, opleidingen en wat al niet meer.

En om het hopeloze verhaal van Jobflirters af te maken, er bestaat geen mogelijkheid om mijn profiel te verwijderen. Anoniem ja, wegkomen nee. De zoveelste Hotel California applicatie…

Ik heb mezelf hoofdschuddend uitgelogd.

Conclusie
Hoe dit soort volstrekt zinloze applicaties maar kunnen blijven verschijnen is echt een godsraadsel. De makers zijn blijkbaar wel in staat om een applicatie te bouwen maar niet om na te denken over de wijze waarop die applicatie enige bijdrage levert aan het online recruitmenproces. Voor de goede orde, Jobflirters levert geen enkele bijdrage. En daarmee is de volgende levende dode geboren. De enige vraag die resteert is hoe lang de doodsstrijd zal duren. Hopelijk is dat zo kort mogelijk.

6 thoughts on "Jobflirters: waarom toch?"

  1. Hoi, bedankt voor de suggestie. We zullen binnenkort de functionaliteit ‘profiel verwijderen’ toevoegen. We kunnen nu wel alvast je CV uit de database verwijderen, als je dat graag wilt. 

      1. Nou ja, je kunt niet verwachten dat ze na één kritisch blog – zelfs van jou – meteen niet meer in hun concept geloven, toch? Zo lullig ook voor de geldschieters.

        1. Iedereen mag in zijn eigen luchtkasteel geloven, ik vind het alleen komisch om een dergelijke reactie te lezen. Als hier externe geldschieters achter hebben gezeten dan weten ze nu hoe het voelt om Sinterklaas te zijn.

Comments are closed.