Hetze tegen Jobbird?

VerbijsteringVolgens Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird, ben ik een hetze gestart tegen hem en Jobbird. Zo bleek althans vandaag uit een aangetekende brief die ik van zijn advocaat heb mogen ontvangen. De hetze bestaat uit het feit dat ik de neergang van Jobbird, sinds het verlaten van haar gratis model, met grote aandacht volg. En uit het feit dat ik volgens Cruiming en zijn advocaat blijkbaar bewust verkeerde cijfers zou gebruiken. Cijfers uit Jobfeed, die ik overigens al jaren gebruik en die in het verleden, toen Jobbird nog aan de kop van de ranglijst prijkte, nooit een reden voor Cruiming waren om mij van een hetze te betichten. Maar nu dus wel. Tijden kunnen verkeren…

En daarom word ik verzocht/gesommeerd om meerdere blog postings van RecruitmentMatters te verwijderen, of anders… O ja, en omdat Cruiming het nodig vond om een advocaat in de arm te nemen, word ik ook verzocht/gesommeerd om EUR 1.000,00 te betalen als tegemoetkoming in de door hem gemaakt juridische kosten. De wereld zit soms heel raar in elkaar.

De brief is hieronder in zijn volledigheid weergegeven.

image

image

image

image

27 thoughts on "Hetze tegen Jobbird?"

 1. Tsja…
   
  @Marc, vergeet in ieder geval niet ruim voor morgenmiddag 14 uur de onder Punt 1 genoemde domeinnaam recruitmenetmatters.nl te registreren.. deze is nu nog beschikbaar!!

 2. Wat een ontzettend suffe actie van Jan-Peter Cruiming. Ik kan me enigzins voorstellen dat je geen zin hebt in een juridisch gevecht en haet maar gaat verwijderen. Ik hoop echter van niet en ben best bereid een duit in het Drees zakje te doen voor verweer indien nodig.
   
   

 3. @Joost, die brief is niets waard van zijn advocaat. Onder het mom van ”kleine lettertjes” verliest hij deze zaak al 😉

 4. Marc? Je bent terug! Hoera…
   
  Dus, als je niet aan het verzoek voldoet is Chris vrij rechtsmaatregelen te treffen en als je het wel doet behoudt hij zich het recht voor rechtsmaatregelen te treffen? Where’s the incentive?
   
  De schade is ‘enorm’ (gigantisch, immens, kolossaal, reusachtig daverend, ontiegelijk, ontzettend, vreselijk, buitengewoon, geweldig, ontzaglijk, verschrikkelijk). En er zijn meer slachtoffers. Door je kwaadaardige gestuntel is ook mijn voorspelling niet uitgekomen. Dat heeft ook mij reusachtig daverende reputatieschade opgeleverd. Ik verzoek je en, voorzover nodig, sommeer je om  EUR50,– over te maken naar mijn rekening als tegemoetkoming in de kosten van de Jurofoon.
   
   
   

  1. Dank voor wederom een zeer bijzondere steunbetuiging. Naar die EUR 50 kan je overigens fluiten. De Jurofoon bestaat helemaal niet!

 5. Wat is het voor Jan-Peter toch belangrijk om groter te zijn dan NationaleVacaturebank. Hij laat zich wel kennen zeg met deze trieste actie.

 6. Tja, groot worden blijkt weer makkelijker dan goed/winstgevend
   
  In dit tempo worden ze over een korte periode niet meer in de vacaturesite top10 genoemd. Scheelt voor iedereen.

 7. Grappig dat de brief melding maakt van een taalfout in één van de gewraakte posts, terwijl ik bij diagonaal lezen al drie taalfouten uit de brief haal – die nota bene is geschreven door een jurist. Het is een beetje haastwerk geweest, blijkbaar. 
   
  Dat iemand zichzelf zo laat kennen… 

   1. Denk ’t wel. Het is in elk geval ten koste gegaan van de zorgvuldigheid.Overigens kost het bellen van de Jurofoon maximaal 40 euro. Wat ga je met dat laatste tientje doen? 

 8. Dat ga je dik verliezen Marc, Christiaan is iemand die alles echt goed uitzoekt. Zoek maar op internet, dus ik hoop dat je DAS verzekering dit dekt. Nu zit Recruitment Matters ( Drees Beheer B.V.) mooi met de shit. Dat is toch geen persoonlijke holding, want dan is je pensioen bij deze ook onzeker…….
   
  Nu wordt het pas echt spanned, stel Cruiming is echt boos is, dan ben je echt de……….. Wat een vuurwerk, ik was bijna afgehaakt bij dit blog, maar nu gaan we dit zeker volgen.
   
   
   
   

 9. marc,
  Pas maar op dat je niet aangeklaagd wordt voor schending briefgeheim. Bij mij advocaat staat er altijd onder dat de inhoud niet openbaar mag worden gemaakt. misschien rust er ook nog wel auteursrechten op 🙂

 10. Laat ik deze blog toch nog een beetje in leven houden nu het schrijven over Jobbird door jou is begraven. Hulde Marc, wat een grootheidswaanzin heeft die man (JP) toch!

Comments are closed.