Faillissementen in september 2015

FaillissementenIn september is het aantal faillissementen voor de tweede keer dit jaar onder de 10 gebleven. En waar we in mei nog op 9 faillissementen uitkwamen is dat in september zelfs nog één minder geworden: 8. En daarmee is de trendlijn van het 12-maands voortschrijdend gemiddelde gedaald van 15,6 naar 14,5. Een zeer scherpe daling.

Met nog drie maanden in 2015 voor de boeg is het zaak om dit tempo vol te houden. Zodat we misschien wel dicht bij die magische grens van 10 faillissementen uit kunnen komen.  Oktober 2008 is de laatste maand geweest van een gemiddelde onder de 10 faillissementen per maand. Het is de hoogste tijd om daar weer eens bij in de buurt te komen

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – september 2015

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – september 2015

De trendlijn laat een behoorlijk steile daling zien waardoor ondertussen de grens van 15 faillissementen gemiddeld per maand hebben doorbroken. Op weg naar nog minder faillissementen per maand.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie