- Recruitment Matters – Alles over online recruitment - http://recruitmentmatters.nl -

Rousch Nederlands kampioen verdubbelen.

[1]

Dubbele vacatures zijn een probleem in de vacaturemarkt. De vele advertenties ontnemen het zicht op de vacaturewaar. Een extreem voorbeeld is Rousch, als ik Jobfeed mag geloven. Als je zoekt op Rousch vind je 134.346 vacatures. Tenminste, als je deze niet ontdubbelt. Ontdubbel je ze wel dan blijven er 618 over. Rousch plaatst 200 advertenties per vacature. Ongelofelijk. Maar waarom?

[2]

[3]

Wat vind jij hiervan?

Goed
Fout

Disclaimer: je mening slaan we niet op.

3 reacties (Openen | Sluiten)

3 reacties Aan "Rousch Nederlands kampioen verdubbelen."

#1 Reacties Door Wiebe Mulder Op 30 april 2018 @ 10:50

Hallo Dirk,
 
Dat ligt denk ik er aan hoe je er naar kijkt. Bekijk je hem vanuit een adverteren standpunt dan snap ik het wel. Zo kun je één vacature op meerdere titels adverteren. Deze kan je dan o.a. A-B testen waardoor je beter gevonden gaat worden in de zoekmachines. Of wanneer je een vacature hebt voor b.v. een accountmanager Zuid-Nederland, dan wil je wellicht meerdere standplaatsen toevoegen om beter gevonden te worden. Daar is wat voor te zeggen.
 
Gelukkig kunnen partijen zoals een Textkernel en Jobdigger redelijk goed ontdubbelen voor een “OK” schoon beeld van de markt.
 
Groeten,
 
Wiebe

#2 Reacties Door Dirk Goossens Op 30 april 2018 @ 13:43

Hallo Wiebe,

Terechte punten vanuit het oogpunt van de plaatser. En prettig voor mij dat werkzoekenden moeten uitwijken naar betaalde oplossingen. Maar Recruitmentmatters schrijft vanuit het belang van de werkzoekende. Wat heeft een werkzoekende eraan om de Rousch vacatures vaker tegen te komen dan andere vacatures? Zijn het betere vacactures?

Groeten,

Dirk

#3 Reacties Door Wiebe Mulder Op 1 mei 2018 @ 14:57

Neen, dat hoeven per definitie niet betere vacatures te zijn. 🙂