- Recruitment Matters – Alles over online recruitment - http://recruitmentmatters.nl -

Recruiting CEO’s deel 3: Young Lady Business Academy


[1]Er komen wel iets meer vrouwen aan de top, maar nog veel te weinig, volgens [2] Bedrijvenmonitor Topvrouwen 2017. Dit is misschien wel in de laatste plaats te wijten aan Elske Doets. Haar Young Lady Business Academy neemt een horde weg voor vrouwelijke aspirant-CEO’s, een horde die voor hen hoger is dan voor hun mannelijke gelijken. Hoe? Dat lees je in deel 3 van de recruitment prevention serie Recruiting CEO’s.

In deel één [3] hebben we gezien dat scholen leerlingen aan de slag laten gaan als CEO. In deel twee [4] hebben we gezien dat vrouwelijke CEO’s in theorie makkelijker te rekruteren zijn dan mannelijke. In deel drie zien we hoe een ondernemer ambitieuze meisjes een week lang meeneemt naar waar ze naartoe willen.

Probleem


In besturen zitten tegenover elf vrouwen bijna honderd mannen. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar we zouden met zijn allen minder belasting betalen als het anders was. Immaterieel zal het ons ook zeker niet schaden als we er iets aan doen.

Oplossing

Meningen lopen uiteen over de vraag hoe je de top aan vrouwen helpt. Harvard Business Review heeft de uiteenlopende meningen gepeild [5] van 57 vrouwelijke CEO’s en kwam met een belangrijke aanbeveling.

Illuminate the path to CEO.

Along with early identification, we found that affirmation of women’s potential to become CEO was paramount; the large majority of women did not even envision the job as a possibility. In eight cases, women didn’t realize they wanted to be CEO until the position was offered to them. Companies can consciously fill the pipeline for female leaders by designing a process that includes sponsors, mentors, and role models who recognize women’s potential and help them envision a path to becoming CEO.

Het is dus nodig om vrouwen te vertellen dat ze CEO kunnen worden. En, als ze het niet geloven, het nog een keer te vertellen.

 

Implementatie

Nu zijn pogingen vrouwen te overtuigen hun overtuigingen overtuigend uit te dragen legio, maar niet allemaal even overtuigend. Een indrukwekkende poging – iets meer dan een poging –  is de Young Lady Business Academy van Elske Doets
. Zij leert op ambitie geselecteerde jongedames een week lang alles wat ze moeten leren om te kunnen ontsnappen aan de bias van de recruiter.

Jonge meisjes met idee om ondernemer, minister of CEO te worden in hun kracht zetten. Even een week stoomcursus en weg van omgevingsfactoren die belemmerend kunnen zijn om ook echt voor deze ambitie te gaan.

Klinkt zweverig? Wacht maar:

Leiderschap, Marketing, Neurowetenschap, Ondernemerschap, Lef Training en Netwerken zijn de onderwerpen die behandeld gaan worden tijdens de masterclasses. De dames volgen in de ochtend een les, waarna zij in de middag werken aan een eigen Business Case. De uitgewerkte Business Cases lichten zij vervolgens toe tijdens een presentatie, welke op vrijdag 6 juli 2018 wordt gegeven. Kom je van ver? Dan regelen wij een gastgezin voor je!

En het resultaat?

Heel veel kwaliteit, laten zien dat je je ook kwetsbaar mag opstellen en dat de weg niet recht is naar succes en een toppositie. Ook het krijgen van kinderen is gewoon te combineren.

Idealistisch. Supported by science. Praktisch. Vanwege succes herhaald. En, hoera,  Ambitiegericht [6]. Ik ben verkocht.

 

En nu?

Inschrijven [7] natuurlijk! Tenminste als je aankomend vrouwelijk CEO bent en tussen 15 en 24 jaar oud. De volgende Academy staat gepland in de week van 2 juli. Behoor je niet tot de doelgroep? Laat alle aankomend CEO’s die je kent zich dan inschrijven.