- Recruitment Matters – Alles over online recruitment - http://recruitmentmatters.nl -

Recruit koopt Glassdoor

De honger van Recruit naar vacatureaggregatoren blijkt na de aanschaf van SimplyHired en Indeed niet gestild. Recruit legt twaalfhonderdmiljoen dollar neer [1] voor Glassdoor. Evenveel als voor Indeed. Een mooi vooruitzicht voor honderden startups, als ze het volhouden. De aandeelhouders van Glassdoor hebben tien jaar op hun cash moeten wachten.

De acquisitie is onderdeel van het streven van Recruit om binnen anderhalf jaar wereldleider te zijn in HR technologie. Met Google op het toneel en Marc Drees’ voorspelling [2] dat het hier gaat om een winner takes all spelletje is de inzet hoog. Riep iemand nog Microsoft en Linkedin en de economische grafiek? Facebook? Het gaat erom spannen. Welke jonge mastodont gaat ervandoor met de eindprijs? Welke eenhoorn verwerft technische controle over de toegevoegde waarde van de mensheid? Mijn hoop gaat uit naar Recruit. Nu de robots de mensheid begonnen zijn te vermalen tot consumptieve informatie, biedt Recruit tenminste nog palliatieve sedatie: Recruit Group helps people move forward, overcoming all kinds of negative emotions such as dissatisfaction, frustration, inconvenience, and concern. Misschien kunnen ze zich beter 幸せになる noemen dan Recruit.

Maar, excuseer, ik loop op de zaken vooruit. De brave new world laat nog even op zich wachten, als het aan Recruit ligt. Tot 2030 om precies te zijn:

 

[3]

Epiloog

Recruit presenteert zich als een force for the better.

Recruit Group’s management philosophy is to respond to the needs of society by creating new value, thereby contributing to a brighter and more fulfilling world in which all individuals can live life to the fullest. Management’s main objective is to take steps toward realizing this philosophy.

In een tijd waarin we gedwongen zoeken naar alternatieven voor Amerikanen spreekt zoiets natuurlijk aan. Responding to needs by creating value is altijd goed, daar kun je onmogelijk iets van vinden. Tenminste, als Recruit met haar respons andere first responders niet voor de voeten loopt. Tsja, het blijft lastig. Een vacature bovenaan zetten als een werkgever meer betaalt is meer in het belang van Recruit dan van society. Classifieds and society are not an easy match.