- Recruitment Matters – Alles over online recruitment - http://recruitmentmatters.nl -

Hier enkele LinkedIn tips (geen geheim, maar slechts enkelen weten het):

INMAIL

Weet wat de kosten van het verzenden van een InMail zijn voor recruiters:
– €0, als jij antwoordt ( “Interested…”, “Maybe later…”, of “No thanks…” maakt niet uit)
– €10 per InMail kost als jij helemaal niet antwoordt.
Ontvang je dus een InMail over een functie die helemaal niet bij je past, of waaruit duidelijk te zien is dat de recruiter je profiel niet gelezen heeft, ANTWOORDT DAN HELEMAAL NIET, en laat het bericht gewoon in je ‘Messages’ staan, of zoek de knop ‘Delete conversation’.

INVITE

– Krijg je op LinkedIn een “Invite request”, denk dan aan de waarschuwingen van LinkedIn om geen Invites van onbekenden te accepteren!
– Het is volkomen normaal om LinkedIn invites te Rejecten, en ik zelf schroom niet om dit te doen, want als ik de persoon niet ken, en ik geen link kan vinden (werk/studie/prive) en er ook niks anders dan de standaard-“Invite text” staat, dan toont dit dat de persoon geen moeite erin gestoken heeft, en dat soort volk moet ik niet.
– Meer professionele vrienden krijgen vind ik prima, meer onbekenden toevoegen niet; het is verdomme geen facebook.
– Via een knopje bij de LinkedIn invite kun je eerst chatten met de ander, voordat je de Invite accepteerd. Doe dit, en vraag eventueel waar de persoon je van kent of waarom hij/zij je toevoegen wil. Gaat het om een functie, check of ze daadwerkelijk je profiel gelezen hebben, maar geef ze niet je telefoonnummer of e-mail adres (niet alleen geef je ze zo meer kanalen om spam te sturen, ook blijven deze gegevens eeuwig in hun database zitten…). Discussieer zo lang nodig is, zonder de invite te accepteren en maak daarna pas je keus.
– Wat de recruiter ook beweert; het is niet nodig om te linken met hem/haar om kandidaat voor een functie te worden.
– Recruiters kunnen jou prima vinden op LinkedIn zonder met je gelinkt te zijn, Linken verhoogt hun status,
Daarnaast is het zo dat, als je je privacy niet afgeschermd hebt (via de Privacy Settings), recruiters ook de namen van al -jouw- kennissen kunnen zien als je Linkt. Denk daaraan als je solliciteert op een functie; de recruiter ziet met 1 klik al jouw studiegenoten die ook een baan zoeken en zo kan je studiemaatje vaak de ‘andere kandidaat’ worden waartegen jij moet concurreren voor die functie..
– Pro-tip: LinkedIn geeft een berisping aan de verstuurder van Invites, als meer dan 5 mensen op “I don’t know this person” klikken na het rejecten van diens Invite. Maak er gerust gebruik van als je de persoon niet kent; je maakt er LinkedIn veiliger mee.

CV OPSTUREN

– Stuur nooit je cv naar recruiters. Als je je cv opstuurt, blijft jouw cv eeuwig in hun database staan, en hebben ze het recht om je te blijven contacteren/achtervolgen, en ik garandeer je, je wilt niet elke maand gebeld worden door recruiters met de vraag of je beschikbaar bent en of je een nieuwe cv kunt sturen. Ze hebben je gevonden via LinkedIn, dus laat ze het ook maar blijven gebruiken.
– Als ze niet vooruit kunnen met dat wat op jouw LinkedIn pagina staat, dan doen ze hun werk niet.
– Heb je met ze gepraat en vertrouw je ze, geef ze dan een aangepaste cv, met een aangepast e-mail adres (zoals met GMail kan (google “gmail plus sign”), bijvoorbeeld: frans.jansssen+randstad@gmail.com), zodat je de mail later kan filteren als ze hun database verkocht hebben aan een spammer.
– Copyright je cv en zet er de juiste tekst in voor het gebruiksrecht bij “mag niet in een database verwerkt worden”, “mag alleen maar gebruikt worden voor sollicitatie functie X bij bedrijf X maand/jaar”, “mag niet aangepast worden”, “algemene voorwaarden van de recruiter worden uitdrukkelijk afgewezen” (volgens mij is dit een bestaand topic op dit forum, en anders een eigen topic waardig).

 

Dit is een Gastblog/crosspost [1] van Tweaker ‘Probbel’