- Recruitment Matters – Alles over online recruitment - http://recruitmentmatters.nl -

Indeed neemt Resume.com over

Logotype IndeedEen aantal dagen geleden meldde vacature-aggregator Indeed dat zij Resume.com heeft overgenomen [1]. En met deze overname zijn de diensten van Resume.com voortaan gratis:

Indeed will continue to operate resume.com and enable job seekers to build, download, and print personalized resumes for free.

Prior to Indeed acquiring the site, resume.com charged users a monthly fee for downloading and printing resumes. Indeed will discontinue these fees as of today.

En dat is ook wat Resume.com weet te melden op haar eigen site:

Resume.com is the best place to build and post your resume online at no cost to you. Not only is it free, but it’s easy to sign up. Once you have posted a resume to our site, you can access it from anywhere! Use our free resume builder to create the perfect resume online in just minutes.

Gratis is natuurlijk bijzonder aantrekkelijk, behalve voor de paar miljoen gebruikers van Resume.com die tot voor kort dus betaalde voor deze diensten. Indeed gaat er blijkbaar vanuit dat er een grotere influx aan gebruikers komt door de diensten om niet aan te bieden.

Nadat Recruit (de moeder van Indeed) begin mei de overname van Glassdoor [2] bekend maakte, is de overname van Resume.com door Indeed de tweede overname van een recruitment content provider van het concern. Is het een bewuste strategie om content providers over te nemen? Of is er een andere reden? Het lijkt waarschijnlijk dat Indeed de pijn voelt van het Google for Jobs initiatief, althans in de Verenigde Staten. En mogelijk kunnen Glassdoor en Resume.com deze pijn verlagen, hoewel Glassdoor tegelijkertijd een vroege partner is in dit initiatief [3].

Recruit heeft hier zelf het volgende over gezegd [2]:

image [4]

Waarmee het er sterk op lijkt dat de content van Glassdoor zal worden gebruikt om de mogelijkheden van Indeed te verbeteren. De manier waarop dat gaat gebeuren blijft nog een geheim maar dat zal vast niet lang meer duren.