- Recruitment Matters – Alles over online recruitment - http://recruitmentmatters.nl -

Het belang van een goede recruiter

Je zal het vast gemerkt hebben, het wordt steeds lastiger om goed personeel te vinden. De economie zit nog steeds in een stijgende lijn. Het aantal banen blijft stijgen terwijl de werkloosheid daalt. Hierdoor ontstaat er een tekort aan personeel. De taak van de recruiter wordt dus steeds lastiger, daarom is het dus erg belangrijk dat je een goede recruiter in huis hebt.

Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Het gaat goed met de economie, het Centraal Planbureau (CPD) voorspelt groeipercentages tussen de 2,7 en 3,2 procent. Dit is duidelijk terug te zien op de arbeidsmarkt. Het aantal banen zal in twee jaar met 318.000 toenemen terwijl de beroepsbevolking elk jaar maar met 1% zal groeien. In 2019 stijgen het aantal banen naar 10,5 miljoen terwijl de beroepsbevolking tegen die tijd uit 9,2 miljoen mensen bestaat. Er zullen daarom 1,3 miljoen banen zijn die niet vervuld kunnen worden. Het is wordt dus steeds moeilijker om een vacature te vervullen. De uitzendbranche profiteert hiervan, er zullen in de komende 2 jaar dan ook 38.000 en 37.000 uitzendbanen bijkomen (bron: UWV Arbeidsmarktprognose). De vraag naar nieuwe recruiters stijgt hierdoor, je ziet dit bijvoorbeeld aan het aantal recruitment vacatures die open staan.


 

[1]

Bron: UWV Arbeidsmarktprognose

Waaraan voldoet een goede recruiter?

Een baan als recruiter is niet voor iedereen weggelegd, het bedrijfsleven is hard. Het is daarom erg belangrijk dat een recruiter stressbestendig en extreem doelgericht ingesteld is. De recruiter moet namelijk zo snel mogelijk de juiste kandidaat aan de juiste functie koppelen. Hiervoor moet de recruiter zich goed kunnen inleven in de kandidaat maar ook dient hij de functie en het bedrijf goed kennen. Alleen op deze manier is het mogelijk om de juiste match maken. Een cv zegt namelijk niet alles over de kandidaat en een vacature zegt niet alles over de functie en het bedrijf. Voor een corporate recruiter is dit iets makkelijker, de recruiter werkt namelijk zelf voor het bedrijf waar hij of zij voor moet werven.

Om je te kunnen inleven in een kandidaat moet je natuurlijk goed kunnen luisteren, het is dan ook erg belangrijk dat de recruiter goed luistert en de juiste vragen stelt. Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat een recruiter communicatief vaardig is, zowel mondeling als schriftelijk. Het is van belang dat de vacatures op een aantrekkelijk en foutloze manier geschreven worden.

In het kort

Het steeds moeilijker om je vacature te vervullen. Zorg ervoor dat je op tijd een goede recruiter aanneemt voordat deze ook niet meer te vinden zijn. Let er goed op over welke vaardigheden de recruiter beschikt voor je hem of haar aanneemt. Goede recruiters worden steeds gewilder en steeds belangrijker voor elk bedrijf.

Dit gastblog is geschreven door Dennis Heemskerk, junior marketeer bij YoungCapital [2]