Category Archives: Spam
Aan de schandpaal: O.B.C. solutions
Een ‘aanbieding’ die zich als factuur heeft vermomd. Dat is blijkbaar de manier waarop het bedrijf OBC Solutions probeert omzet te maken. Een misselijkmakende manier om over de rug van ondernemers geld te verdienen. En dan nog eens van een bedrijf wat vreemd genoeg is uitgeschreven uit het handelsregister op het KvK nummer wat op de ‘factuur’ wordt vermeld. En uitsluitend met een postbusnummer in Arnhem is gevestigd terwijl het bedrijf in Amsterdam was gevestigd. Volledig foute boel dus. Goed opletten!
Dit is wat in priegelig kleine letters onder de ‘factuur’ staat:
En om dit goed in het totale beeld van die ‘factuur’ te zien, is hieronder ook nog de volledige ‘factuur’ afgebeeld.
Aan de schandpaal: heeftictvacatures
Heeftictvacatures is een volstrekt kansloze en trieste partij. Wat wil het geval? Het bedrijf heeft de blunder van Jobbird benut om alle klanten van Jobbird die in de e-mail werden genoemd een e-mail te sturen. Ongevraagd. Dat heet spam:
Wat een armoe. En zou deze partij denken hiermee een goede beurt te maken? Inderdaad, kortzichtig en dom. O ja, heeftictvacatures.nl is blijkbaar een handelsnaam van Klikwork, want het heeft hetzelfde KvK-nummer. heeftictvacatures was ook geen ontvanger van de gewraakte Jobbird e-mail, Klikwork wel…
De schaduwzijde van ‘gratis’ vacaturesites
Elk voordeel heb zijn nadeel. Om Cruijff maar eens omgekeerd te quoten. Want ‘gratis’ vacaturesites lijken natuurlijk heel leuk; ze verlagen ook de drempel voor allerlei vormen van ongewenste colportage-praktijken. Wat onder meer blijkt uit een e-mail van Banenmatch die ik net ontving en waar de site waarschuwt voor een dergelijke praktijk op haar site:
LinkedIn connectieverzoek. Hoe het niet moet
Ik kreeg vandaaag een zeer bijzonder connectieverzoek voor LinkedIn. Met onderstaande tekst:
Allereerst natuurlijk de klassieke fout om te vergeten een reden te geven waarom ik zou moeten/willen connecten met de betreffende persoon.
Maar het gaat hier om de smeekbede om ergens niet op de klikken; de ik ken deze persoon niet link. Terwijl dat feitelijk de meest voor de hand liggende call-to-action is, aangezien ik de persoon niet ken en deze persoon niet de moeite neemt om aan mij uit te leggen waarom ik aan dit connectieverzoek gehoor zou moeten geven.
Klik.
LinkedIn lekt e-mail adressen
Bij toeval heeft Dennis Albinus (oprichter Job-Brokers en tegenwoordig werkzaam bij AamigoO.com) een lek in LinkedIn ontdekt waardoor e-mail adressen van LinkedIn kunnen worden bemachtigd. Het lek zit in de iPhone applicatie van LinkedIn waarmee je in alle gevallen iemand kan uitnodigen voor een connectie; ook als die persoon heeft aangegeven dat niet iedereen hem/haar op deze wijze kan benaderen met een connectieverzoek. Door na het verzenden van het connectieverzoek naar de verzonden uitnodigingen binnen LinkedIn te gaan en daar op de link reply to all te klikken stuurt LinkedIn naar de betreffende persoon en naar jouzelf een e-mail met daarin dus ook het e-mail adres van die persoon. Mission accomplished. Als je tenminste e-mail adressen wil verzamelen. Wat nog een helse klus is, op deze manier althans. Maar dan krijg je dus zoiets als dit te zien:
Shoebar.com SPAM: vacature manager
Op dit moment wemelt het van de Recruitment spam. Nu heb ik al veel gemaakt in Recruitment, waaronder het sturen van een cd-rom met 75.000 CV’s, allen geclaimd, maar deze is voor mij nieuw. “Het personeel wordt gezocht voor een internationaal bedrijf.” Gevolgd door het ” Eisen voor de werknemer:” 1. toegang tot internet. Hilarisch steenkolen engels. Zou hier iemand trappen? Zou iemand hier daadwerkelijk op reageren? En wie zitten hier eigenlijk achter? Lees verder…
SuperStaff: hoe linkbuilding dus NIET moet
De botte domheid van ‘linkbuilders’ kent soms echt geen grenzen. In de categorie shame en blame heb ik hier weer een prachtig voorbeeld hoe linkbuidling dus absoluut niet dient te worden gedaan. Onderstaande boodschap kreeg ik via het contactformulier van RecruitmentMatters binnen:
Waarbij vooral deze zin opvalt:
Graag zou ik een link van Superstaff op uw website plaatsen omdat uw website heel goed aansluit op onze doelgroep studenten
Gebrekkig Nederlands, de onmogelijkheid van het feit dat eigenhandig een link op RecruitmentMatters kan worden geplaatst en de bijzonder vreemde constatering dat RecruitmentMatters aansluit bij de doelgroep studenten maakt deze zin tot een juweeltje van stompzinnigheid en botheid.
Experteer is echt een gruwelijke spammer
Voor iedereen die wanhopig op zoek is naar een goedbetaalde baan: schrijf je niet in op Experteer! De reden? Je wordt naderhand volstrekt platgemaild door deze spammy vacaturescraper. Wat een ellende. Ondertussen is de spamfrequentie opgehoogd naar meer dan 1 e-mail per dag. Waarbij dit het laatste pareltje is:
Wekelijkse nieuwsbrief? Hahaha, ik word dagelijks platgemaild! Ga toch fietsen stelen!
Surge: Amerikaanse onbeschoftheid
Gisteren probeerde ik Surge aan de praat te krijgen, de zoveelste online corporate referral tool. Helaas bleek tijdens mijn pogingen dat ik moet wachten tot een salestijger van Surge contact met mij opneemt om mijn account te activeren. Een bijzonder knullige situatie, maar Surge weet het nog bonter te maken. Want hoewel ik dus nog geen moment met Surge heb kunnen ‘spelen’, valt er deze ochtend onderstaande e-mail op mijn electronische deurmat:
Een bedelbrief! Hoe is het mogelijk? Ik heb nog helemaal niets met Surge gedaan, maar volgens Dana Feigel ben ik al zover om Surge aan te bevelen aan mijn klanten om zo een commissie op te strijken. Typisch Amerikaans of gewoon ongelofelijk onbeschoft? Of misschien is dat wel hetzelfde.
Ik ben nog altijd benieuwd wanneer die salestijger nu eindelijk contact opneemt…
