Wekelijkse leesmap

Toegegeven, deze keer is het een tweewekelijkse leesmap. Maar het is de kerstperiode en dan is het blijkbaar toegestaan, gezien het aantal tijdschriften en TV-gidsen die met een tweewekelijkse editie komen. En om het goed te maken heb ik van deze leesmap een dubbeldik nummer gemaakt!

Een zeer interessante (inhoudelijke) rant over MySpace. De schrijfster hier via haar lijst van 8 irritaties een prachtig beeld van dancing bearware. Slechte software dus; vanuit het perspectief van interaction design.
Maar er is meer. Irritatie nummer 2 gaat over internal errors, en laat volgende afbeelding zien:

image 

Dat is wat je wegzet bij gebruikers als je te vaak dit soort fouten toont. En er vervolgens niets aan doet.
En als laatste laat de schrijfster door haar afkeer van MySpace tevens zien waar MySpace, in relatie tot van Facebook, mogelijk naar op weg is… Op hoeveel sociale netwerken kan je tenslotte actief zijn?

In deze tijd van voorspellingen en terugblikken mag ook in een leesmap een dergelijke lijst niet ontbreken. En deze lijst rondom OpenID vind ik wel zo passend; met een leuke driedeling: Shitlist, Hitlist en Wishlist.

En een ander lijstje die ik jullie niet wil onthouden is die van Marc Canter over 24 invloedrijke personen in de “Open” wereld. En er zitten behoorlijk wat favorieten bij, zoals Brad Fitzpatrick, David Winer, Richard MacManus, Dick Hardt en Doc Searls. Dus wat wil je nog meer?

En een laatste lijstje, deze keer van Richard MacManus zelf. Met daarin de voorspellingen van de verschillende auteurs van Read/Write Web.

Een ander belangrijk aspect van OpenID is het kunnen migreren van jouw contacten naar elk willekeurig platform. Sociale netwerken willen dat natuurlijk niet; zij willen walled gardens zijn. Dat ‘hun’ gebruikers daar geen enkel voordeel bij hebben vergeten sociale netwerken gemakshalve. Maar er komen steeds meer oplossingen beschikbaar. Plaxo biedt een widget waarmee e-mail contacten naar een site kunnen worden geupload. En Dopplr is een open source oplossing op basis van microformats.

In het kader van “Open” is OAuth een in mijn ogen zeer belangrijke ontwikkeling. Misschien iets te technisch voor de lezers van dit blog, maar dan op zijn minst een term om te onthouden: OAuth (Open protocol for secure API aUTHentication).

Een nieuwe blog: The Anti-Recruiter. Erg leuk.

Mijn groeiende afkeer voor sociale netwerken heeft weer een extra boost gekregen, dankzij dit juweeltje van Jobster op Facebook: Work me! (me dank aan cheezhead)

Een aardige vraag op Jobmatchbox: Gaan vacaturesites de strijd aan met wervingsbureaus? Omdat een aantal vacaturesites tegenwoordig per kandidaat rekenen in plaats van per vacature lijkt het er op dat deze site opschuiven in de richting van W&S bureau’s. Mijn inziens nog een beetje teveel eer, maar het is een interessante vraag!

Enkele jaren geleden werd de .jobs extensie met redelijk wat tromgeroffel aangekondigd. Het was de oplossing voor bedrijven om hun wervingssite makkelijk vindbaar te maken. Maar wie heeft er de laatste tijd nog iets over gehoord? Precies! Gelukkig is dit bericht er om ons even bij te lichten. De conclusie: Niet aan beginnen.

Voor kranten is de toekomst op zijn zachtst gezegd onzeker. Minder vriendelijke zielen voorspellen al jaren de door van dit medium. En hoewel het allemaal niet zo snel zal gebeuren zijn de inkrimpende redacties van grote kranten bepaald geen rooskleurig signaal. De reclamedollars vloeien meer en meer naar Internet. En wat is een krant zonder reclame inkomsten? Niet veel. Gelukkig is er het advies van Dave Morgan: ophakken die oude media!

Ik ben niet te oud voor Twitter, maar het is aan mij niet besteed. Gelukkig ben ik niet de enige digitale nomade die het niet helemaal snapt. En als jij ook nog steeds zoekende bent is hier een aardige post van Michael Specht over al dat getweet.

Blogging, microblogging en sociale netwerken; hoe zit dat nou eigenlijk? Als je met deze vraag worstelt is de redding nabij. Als je tenminste het verhaal van een VC wil geloven..

De oudere, werkende medemens is meer in trek dan ooit. Maar is er een reden om voor deze ‘groep’ aparte vacaturesites te maken? En als dat al zo is, waarom moeten er dan namen voor verzonnen worden als DinosaurExchange of RetiredBrains?? Stompzinnig maar waar.

Nou dat was het dan weer. Tot in het nieuwe jaar dan maar!

Geef een reactie