Gebruiksvriendelijkheid deel 3: Registratie: het eindoordeel

In de afgelopen dagen heb ik het registratieproces van onze negen stamgasten eens onder een vergrootglas gelegd; en het was niet allemaal even fraai. Je moet soms een ijzeren wil en stalen maag hebben om je te registreren bij een vacaturesite.

En het is onvoorstelbaar als je je bedenkt dat registratie het voorportaal van CV plaatsing is. En met die CV’s verdienen vacaturesites geld! Ik vraag me af hoeveel mensen afhaken als gevolg van de volstrekt vermijdbare obstakels die op je weg gegooid worden.

Maar goed, ik heb het overleefd en ik wil graag mijn eindoordeel met jullie delen. Tenslotte is het maken van een ranglijst het leukste onderdeel van dit soort tests.

De toppers
Er zijn er slechts twee: Intermediair en Nationale Vacaturebank. Simpel, duidelijk en snel.

Dames en heren vacaturesites; neem een voorbeeld aan deze twee collega’s als het om registreren gaat. Bezoek en leer!

De middenmoot
Hier vallen de sites die in de categorie ‘vleesch noch visch’ thuishoren. Zeker niet goed genoeg om als topper gekwalificeerd te worden, maar ook weer niet zo slecht om in de categorie degradanten te worden geplaatst.

En de middenmoters zijn: JobTrack, Megajobs en Monsterboard

De degradanten
Ja, en dan de sites die er echt helemaal niets van bakken. Registeren bij deze site is bijna lachwekkend, als het niet zo treurig zou zijn.

En de Razzies gaan naar Werk.nl, Stepstone, Totaljobs en Jobnews

Geef een reactie

1 Comment