Ya-oe-hoe

Yahoo wijst het aanbod van Microsoft af omdat het te laag is. Yahoo vindt zichzelf meer waard dan 44,6 miljard dollar (28,8 miljard euro). Onder andere vanwege het enorme internetpubliek, de sterke merknaam en de investeringen in het nieuwe advertentieplatform. Welk advertentieplatform? Inderdaad. Toch, in Azie is Yahoo bekender dan Google. En Yahoo ‘heeft’ Flickr en het bookmarksysteem Delicious.

Waar is Microsoft aan begonnen? Wel, het wil zijn net-niet internetactiviteiten nieuw leven inblazen, om de strijd met Google aan te kunnen. Maar is die strijd niet allang gestreden? En is Microsoft niet al uitgegroeid? Hun software draait op meer dan 95 procent van alle pc’s ter wereld. Ze hebben daarmee een omzet van 14 miljard dollar. Is het dan misschien de verveling die de uitweg zoekt voor al die miljarden? Een (dure) hobby? Met Yahoo zou Microsoft een aardige concurrent worden van Google qua webvertising. Google verdient (naar schatting) 15 miljard dollar aan advertenties over 2008. Ter vergelijking: Yahoo ‘slechts’ 5 miljard; Microsoft een lousy 3 tot 4 miljard.

(Nog meer) roet in het eten: de Europese commissie heeft gisteren een recordboete van 899 miljoen euro aan de softwaregigant opgelegd. Neelie geeft Mircosoft de boete omdat het tot oktober 2007 onredelijke prijzen in rekening bracht aan andere softwarebedrijven die van de kennis van Microsoft gebruik wilden maken.

7000cookie-checkYa-oe-hoe
Geef een reactie

1 Comment
 • Chris Stapper
  says:

  Yahoo wordt aangeklaagd door een aantal stakeholders (let op, niet shareholders), omdat de directie een goed bod niet mag weigeren omdat dat niet bij hun ideeën past. Op deze manier probeert MS, naar mijn mening, Yahoo vrij vijandig over te nemen.

  Ik hoop dat het ze niet lukt. Ik vind google als marktleider totaal geen probleem en zie liever niche concurrentie van Yahoo én MS dan een tweede gigant en verder kleine initiatieven.

  Ik ben bang dat die bijna 900 miljoen boete is ingecalculeerd door MS. Al kan ik me niet voorstellen dat ze zó veel meer geld verdienen.

  Ondertussen werk ik mee aan de concurrentie door zoveel mogelijk open source software te gebruiken. Thunderbird is fijn.

  0
  0