Heeft Stork moeite met lezen?

Stork onder het vergrootglas En we hebben er weer eentje die onze online sollicitatie niet leest. Dit keer is het Stork, waarvan we de automatische e-mail op 13 juni hebben beoordeeld. En dat was al geen pretje.

Maar nu is er dan een volgende e-mail en dit keer een reactie van een mens van vlees en bloed. Wat niet wil zeggen dat de kwaliteit van die e-mail er op vooruit gaat.

Want dit is wat ik van Stork ontving:

E-mail van Stork

Briljant.

Ten eerste omdat deze e-mail om volstrekt onduidelijke redenen ineens in het Engels is. Terwijl de automatische e-mail in het Nederlands was.

En ten tweede omdat hieruit blijkt dat Stok niet in staat is om een een online sollicitatie te lezen.

20290cookie-checkHeeft Stork moeite met lezen?
Geef een reactie

9 Comments
 • Leon Willemsens
  says:

  @Marc

  Ik snap je punt gewoon niet. Ik lees dat zij jouw online sollicitatie hebben ontvangen, maar dat zij een CV missen. Kortom: Stork kan dus wel degelijk een online sollicitatie lezen. Het bewijs is er ook: een recruiter heeft moeite genomen om jou foutloos te mailen: “Je CV ontbreekt.” Het feit dat ze je mailen, wil volgens mij zeggen dat ze de sollicitatie hebben gelezen (of op zijn minst je mailadres, je naam en de functie waarop je reageert). Verlicht me in deze duisternis. Er Ă­s gelezen, anders had jij die mail niet gehad.

  Als je Engelstalige mailwisseling op een internationale vacature komisch vindt, ben ik blij met jou van mening te mogen verschillen.

  Ik heb het tweede deel van de disclaimer ook gelezen, maar ik kon daar niet uit ontcijferen dat ze alsnog toestemming geven om het tĂłch te publiceren op jouw blog. Ik lees dat ze afstand nemen van aansprakelijkheid bij het electronisch versturen van dit bericht. Volgens mij bedoelen ze dat er bij versturen van een mail wel eens iets mis gaat. Als jij daarvan maakt dat ze impliciet toestemming geven om dit bericht als een plaatje (inclusief voor- en achternaam, adres, e-mail en telefoonnummer) te knippen en plakken op een weblog is dat vindingrijk. Maar goed, dat is mijn mening. Ben ook geen jurist. Maar als je toch lekker bezig bent met Paint had ik er voornaam.achternaam@stork.com van gemaakt.

  Wat plaatjes betreft had ik namelijk meer besef en vooral toekomstvisie van je verwacht. Het feit dat je het als een plaatje toont, wil niet zeggen dat het dan automatisch geoorloofd is om iemands anders mailadres te publiceren. De vorm waarin dat gebeurt, doet hier niet ter zake. Zeker omdat je zelf een redelijke scherprechter bent wanneer het om spammen gaat. Je publiceert hier iemands e-mailadres en andere contactgegevens zonder haar toestemming. Sinds wanneer kunnen spammers niet meer lezen en overtypen? Bovendien neem je een ontzettend voorschot op de toekomst. Kun jij me garanderen dat er op dit moment geen bedrijf bezig is met “lezen” van plaatjes op aanwezigheid van @ of willekeurige andere tekens? Spammers kennende laten die geen middel onbenut. Zelfs bonafide bedrijven zijn al bezig met fotoherkenning. Begin hier eens met je zoektocht: http://ideeinc.com/. Als zelfs gezichten herkend kunnen worden, zou ik niet weten wat er moeilijk is aan leestekens. Jouw blog zal de tijd nog wel meemaken dat plaatjes “gelezen” worden. Je mag hopen dat haar e-mailadres dan is veranderd.

  Stork is geen klant van me. Wel geweest, maar al zouden ze op dit moment wel klant zijn, zou dat dan mijn bericht moeten diskwalificeren? Logica ontgaat mij even.

  0
  0
 • @Kay
  says:

  Had svp het emailadrse afgeplakt van de betreffende recruiter. Ik snap namelijk niet, welk persoonlijk punt je tracht te maken tov de recruiter van Stork.

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  @Leon:
  Mogelijk komen we van verschillende planeten, maar bij de sollicitaties wordt het doel van deze sollicitatie zeer nadrukkelijk aangegeven. Waarbij het er dus om gaat dat Stork niet leest.

  Dat er dan ook nog eens in het Engels wordt geeageerd maakt het geheel nog komischer.

  En een intelligente voorselectie? Op het moment dat je een CV opvraagt omdat die niet is bijgesloten? Ik moet zeggen, zeer creatief, maar niet getuigen van al teveel realiteitszin. Misschien een klant van je?

  En ja, ik lees alle disclaimers, dus ook deze. Heb je het tweede deel ook gelezen?

  Verder toon ik inderdaad de e-mail adressen in een plaatje, met een reden. Zoals je in alle teksten over dit onderwerp zal missen is het e-mail adres in de geschreven tekst. Dus het publiceren van andermans e-mail adressen is niet aan de orde, hoewel deze inderdaad zichtbaar is. Spammers, sla je slag…

  0
  0
 • Leon Willemsens
  says:

  Bekijk het ook eens van de andere kant:

  Het feit dat je een Engelstalige mail ontvangt van een “mensch van vleesch en bloed”, kan ook betekenen dat ze jouw kennis van de Engelse taal willen testen. Niet zo vreemd, aangezien in de vacaturetekst duidelijk staat dat goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk is. Het betreft hier een internationale functie waarbij de ideale kandidaat waarschijnlijk wel vaker Engelstalige mails zal ontvangen. Als die hier al begint te haperen, biedt dat weinig perspectief op een succesvolle match.

  Ook wat betreft het lezen van een online sollicitatie past mogelijk nog een andere uitleg dan die van jou. Een aanvullend CV vertelt wellicht meer dan sec een online sollicitatie. De opmaak van jouw CV kan bijvoorbeeld een belangrijke indicator zijn voor het volgende:
  “Het opmaken van arbeidsovereenkomsten” (letterlijk uit de vacaturetekst).

  Het hangt er dus maar net van af welke positie je inneemt. Je kan Stork zeker op basis van jouw waarneming de grond intrappen, maar met hetzelfde gemak kan je het ook als intelligente voorselectie beschouwen. Een positief ingesteld mens denkt dus dat jouw sollicitatie in overweging wordt genomen. Gefeliciteerd Marc! Alleen nog maar een goed opgemaakt Engelstalig CV opsturen.

  Verder nog een vraag aan jou: Heb je de disclaimer in de mail gelezen? Volgens mij was de mail alleen voor jouw ogen bedoeld en niet om eeuwig te delen met anderen op het internet. Of heb je daar overheen gelezen? Voor iemand die een hekel heeft aan spammers, ben je wel erg vlot in het publiceren van andermans e-mailadressen. Ik ga er voor het gemak maar even van uit dat je niet de toestemming van Cynthia hebt gekregen uiteraard.

  0
  0