Scopings, de recruiterzijde, 1

Logotype Scopings Vandaag vervolg ik mijn ontdekkingstocht door de Scoping site. En waar ik in voorgaande afleveringen naar de kandidaatervaring heb gekeken kruip ik vandaag in de huid van de recruiter.

Tijd om via Scopings eens een kandidaat aan te gaan nemen. Aan de slag dus!

Registratie
Ik kan me op dezelfde manier registreren als een kandidaat; alleen in dit geval wordt ik door een mens beoordeeld. En dat betekent dat ik een aantal uur moet wachten voordat ik een bevestiging krijg dat ik door de ballotage-commissie ben gekomen.

Prettig, want dat betekent in principe dat foute ‘recruiters’ kunnen worden geweerd. Of dat ook gebeurt is natuurlijk een tweede.

Eenmaal binnen kan ik Groepen maken en binnen een Groep kan ik vacatures maken. Zo’n Groep is dus meer een clustermogelijkheid van openstaande vacatures. Bijvoorbeeld per afdeling.

Een vacature maken
Ok, dan nu maar eens een nieuwe vacature maken. En dat kent een aantal stappen, die duidelijk worden aangegeven:

nieuwe vacature

En de verschillende stappen voor het invullen van de vacature laten mij duidelijk zien dat alle velden overeenkomen met de velden die door de kandidaat moeten worden ingevuld. Zoals locatie, (management) ervaring, opleidingsniveau, etc.

Maar bij Knowledge wordt aanzienlijk meer informatie geboden dan aan de kandidaatzijde. Wat vervolgens automatisch aanleiding is voor Scopings om extra vragen aan de kandidaat te stellen. Maar pas op het moment dat het bedrijf heeft aangegeven interesse in de kandidaat te hebben. En natuurlijk nadat de kandidaat interesse in de vacature van het bedrijf heeft getoond!

En dat ziet er onder meer zo uit:

New Position - Knowledge

Hier wordt direct gevraagd om het aantal jaren ervaring; de kandidaat krijgt de ervaringsvraag pas later.

Maar ook bij de kennisgebieden wordt behoorlijk ver doorgevraagd, zoals uit onderstaand voorbeeld blijkt:

New Position - Skills

Ik vraag me af of Scopings gebruikt maakt van de O*NET taxonomy of dat ze een eigen taxonomie hebben ontwikkeld. Hoe dan ook, er zit een hoop informatie gekoppeld aan de functiegebieden. Waardoor er zeer nauwkeurig op dit gebied gematched kan worden. Scoping legt dus veel nadruk op de skills match tussen kandidaat en vacature.

En je kan voor de verschillende vaardigheden zelfs aangeven of het optioneel of verplicht is:

New Position - Knowledge level of skils

De vacature activeren
En als ik dan eenmaal klaar ben kan ik de vacature activeren:

Activeren vacature

En dat betekent dat de vacature gevonden kan worden door kandidaat profielen. En dat passende kandidaat profielen natuurlijk ook getoond kunnen worden aan de recruiter.

En hoe het dan verder gaat? Voglende keer meer.

Geef een reactie

1 Comment