The making of RecruitmentLab: De kunst van het weglaten?

Logotype RecruitmentLab Enkele dagen gelden moest ik tot mijn spijt een vertraging in de oplevering van RecruitmentLab melden. Eén van de redenen was een behoorlijke wijziging in de functionaliteit.

En dat terwijl ik nog wel zo tevreden was met de oorspronkelijke opdeling. Een tabblad Mijn tests voor de tests die je als gebruiker kan uitvoeren. En een tabblad Mijn rapporten voor de tests die je als gebruiker hebt afgerond. En waarvoor dus rapportages beschikbaar zijn. Prima toch?

Mijn tests
Op het tabblad Mijn tests ziet dat er zo uit:

RecruitmentLab: Mijn testsAchter iedere afgeronde test staat de datum waarop de test opnieuw beschikbaar komt. Overigens krijgt een gebruiker hiervan ook een melding per e-mail.

Voor nieuwe of nog niet afgeronde tests staat aan de rechterkant een knop om de test te starten danwel te voltooien.

Mijn rapporten
Op het tabblad Mijn rapporten ziet het er zo uit:

RecruitmentLab: Mijn rapporten

Als de gebruiker op de knop Quick scan klikt wordt het rapport gedonwload. Als een checkbox wordt aangevinkt krijgt de gebruiker een knop te zien waarmee het betalingsproces kan worden gestart.

De vereenvoudigingen
Was dat duidelijk? Mooi. Want zo had ik het oorspronkelijk bedacht. Maar het kan natuurlijk veel eenvoudiger. En wel op twee manieren.

Allereerst hebt ik de Knelpuntrapportage op de schroothoop gegooid. Wie wil er nou alleen maar de knelpunten van zijn wervings- of vacaturesite weten?

In dat geval blijven er nog maar twee rapportvormen over: de gratis Quick scan en het betaalde Adviesrapport.

Waarom zou ik dan ook niet meteen Mijn tests en Mijn rapporten voor een groot gedeelte samenvoegen? Zodat ik altijd alle tests en de meeste actuele rapporten in één overzicht heb.

En dat zou er dan zo uitzien:

RecruitmentLab: Mijn testsAan de linkerzijde de tests en de eventuele acties aan de rechterkant de rapporten. Lekker compact; alles bij elkaar.

En dat tabblad Mijn rapporten? Dat gaat vanaf nu Mijn archief heten. En daar komen alle tests te staan die ik heb afgerond. Inclusief de daarbij behorende rapporten. Zodat ik altijd een rapport nog een keer kan downloaden of bestellen. Zelfs na een paar jaar.

Nou denk ik hiermee een logische en praktische vereenvoudiging te hebben gemaakt. Maar wat ik denk is niet zo belangrijk. Dus ben ik vooral benieuwd wat jij hiervan denkt!

Geef een reactie

2 Comments