De twittergids heeft geen gele pagina’s

11 februari was een belangrijke dag. Het was de dag dat de Twittergids ‘uitkwam’. De gids brengt de Nederlandse gebruikers van Twitter overzichtelijk in kaart, gesorteerd in nette categorieën. Vanaf 11 februari is het daarom kinderlijk eenvoudig om interessante contacten op te snorren.

Twitteraars worden netjes geordend op vakgebied volgens het principe https://vakgebied.twittergids.nl/. Degenen met de meeste followers staan bovenaan. Om vertegenwoordigd worden in de Twittergids hoef je alleen maar een herkenbare plek in Nederland op te geven (alleen ‘Nederland’ is ook genoeg), of je moet in herkenbaar Nederlands twitteren. En aan de hand van woorden in je ‘Twitter Bio’ kom je misschien op een van de lijstjes.

Twitter ontkende 11 februari (magische datum…) plannen voor een betaalde dienst. Twitter zegt wel nog dit jaar een inkomstenbron te willen vinden. Medeoprichter Biz Stone noemt geld vragen voor het gebruik van commerciële accounts, als mogelijkheid.

Gebruik van Twitter is nu dus nog gratis, en op de site staan ook geen advertenties. Het bedrijf teert op de ongeveer 20 miljoen dollar die verschillende durfinvesteerders in Twitter hebben gestoken. Eerder dit jaar wees het een overnamebod van vriendensite Facebook van de hand, omdat het dat te laag vond. Facebook bood 500 miljoen dollar.

De telefoongids voor Twitteraars is het geesteskind van Michiel Berger. Ik zeg: puik idee, ik ga even mijn bio aanpassen.

Deze post verscheen eerder op ikki.nl.

Geef een antwoord