‘Unfollow’ me, als mijn tweets je niet interesseren

Vanochtend, even na een huishoudelijke mededeling op Twitter (‘zo richting Amsterdam’), kreeg ik de volgende Direct Message van mijn, altijd charmante, vader ‘ohhh, interessant’. Nu zijn dit soort zeikberichten orde van de dag, maar niet via Twitter, want daar heeft de beste man zogezegd een hekel aan. Toch laat hij zijn account bestaan en kijkt hij blijkbaar af en toe wat de mensen die hij volgt (2 in totaal), de wereld in sturen.

Mijn vader zal mij niet ‘unfollowen’, gewoon, omdat hij zich graag ergert. Maar er zijn types die me keihard afrekenen op niet-bijzondere tweets. Hoe ik dat weet? Wel, ik had gisteren nog 75 followers, nu zijn het er 73. Wat doe ik verkeerd? 

Het antwoord valt nu makkelijk te achterhalen. Qwitter spoort je twitter quitters op en zoekt uit na welke tweet ze je verlaten hebben. Nu maar hopen dat ik niet al te veel Qwitter Notifications ontvang en in een Twitpressie beland…

Geef een antwoord

8 Comments
 • Floor Drees
  says:

  Ik volg uit solidariteit bijna alle mensen die mij ook volgen. Plus een aantal interessante mensen. Nu hou ik het met 75 nog net vol, maar ik check de stream wel om het halve uur. 

 • Tessa Faber
  says:

  Even het persoonlijke vader-dochter getwitter in het midden latend….  🙂

  Het verbaast met net als Marc bijzonder dat ik regelmatig verzoeken krijg van mensen die mij willen volgen, die ik helemaal niet ken en zelfs aan de andere kant van de wereld wonen en mijn Nederlandstalige tweets niet eens kunnen volgen.
  Sommigen daarvan zijn zelfs redelijk irritant, na 4x weigeren gewoon weer proberen (ik heb nu de block-functie ingeschakeld, maar dat vind ik normaal gesproken wat cru.)

  En als ik dan zie dat sommigen wel 297.000 personen followen, dan vraag ik me af: wat voor leven heb je dan?????

  Ik vind het grappig dat twitteren, maar doe het lekker kleinschalig.
  Eigenlijk “twitter” ik liever en resultaatgerichter met mijn status op LinkedIN.

 • Marc Drees
  says:

  @Floor:
  Ik heb 31 followers en ik begrijp hier echt helemaal niets van. Ik doe nooit wat op Twitter. Misschien gaat dat aantal snel omlaag als ik wel eens ga tweeten. Wat, als ik dat zo bekijk in het algemeen een fart is, en nog niet eens een brainfart. Maar goed, blijkbaar zijn er mensen die geinteresseerd zijn in elkaars scheten