CVinder: eenvoud van Hollandse bodem!

Logotype CVinder Een niet geheel objectieve Michel Rijnders meldt de geboorte van een briljant eenvoudige online tool: CVinder. Met een merkwaardig gevoel voor understatement noemt hij het initiatief van zijn werkgever (Netwerven): leuk.

Ik vind het niet leuk; ik word er ongelofelijk vrolijk van. Want Michel/Netwerven heeft het zoeken van CV’s met behulp van Google ontdaan van de magie. En het dus simpel gemaakt. En nog gratis ook! En ook nog eens zonder reclame.

En hoe ziet dat er dan uit? Nou zo:

Website CVinderNou, dat ziet er niet indrukwekkend uit. Maar als je gaat zoeken wordt het wel even andere koek. Ik zoek met de woorden Leiden, java en CSS. Waarom? Geen idee:

CVinder met resultaten

En daar komen de CV’s voorbij. Zo simpel kan het dus zijn. Geen ingewikkelde search strings, geen software pakket downloaden en installeren. Gewoon zoeken met Google, zoals je gewend bent.

Wil je toch weten hoe het onder de motorkap werkt? Dan moet je naar de laatste pagina gaan en dan op More results klikken. In mijn geval is dit de zoekstring:

Leiden java CSS inurl:(CV|vitae)(pdf|doc|rtf|txt|xls|htm|html|php|shtml|asp|jsp|pls|txt|aspx|spx) -intitle:(maken|opstellen|voorbeeld|upload)

Nee, dat ga ik zelf bedenken…

Recruiters op zoek naar talent online? CVinder is gratis (hoera!) en doet wat het zegt. Het vindt CV’s. Nou nog een betere economie…

Maar kudo’s voor Netwerven. En Michel natuurlijk, want ik ben ervan overtuigd dat hij hier stiekem achter zit.

Geef een reactie

28 Comments
 • Dolf Peeters
  says:

  Dag Allemaal. Als digibeet durf ik er niet eens aan te denken wat een ‘zoekstring’ moet wezen. Maar als klein ingenieursbureau zoeken we ook wel eens mensen. En dankzij CVinder hoop ik nu uit handen van voor ons veel te dure detacheerdelaars en dergelijke lieden te blijven. Dus: Michel Rijnders, wat je ook hebt gedaan, ik ben je er dankbaar voor.
  Met vriendelijke groet,

  Dolf Peeters http://www.promaen.com

 • Michel Rijnders
  says:

  De eerste updates zijn doorgevoerd. Naast de websearch biedt CVinder nu ook de mogelijkheid op professionele netwerken, profielensites en weblogs te doorzoeken naar interessante kandidaten. En suggesties ter verbetering zijn helemaal web 2.0 via de feedback door te geven en te beoordelen op prioriteit.

 • Laetitia de Haas
  says:

  Paar weken geleden training (YER jaartraining via AMC) voorbereid met het verzoek of ik toch nog een keer aandacht kan besteden aan zoekstrings. Ze konden Gordon niet bijbenen vermoed ik 🙂 Niet aan toe gekomen dus die staat voor woensdag op de agenda. Kan de sheets wel verwijderen en alleen de url van CVinder er op zetten..grijns..

 • Leon Willemsens
  says:

  @Koen: het succes van de tool is ook wat groter dan verwacht. Ik kan me best voorstellen dat Google wat checks & balances heeft voor nieuwe websites waar opeens veel traffic vandaan komt. Google Inc heeft onze sites in ieder geval meer dan gemiddeld bezocht sinds de lancering van CVinder.nl.

 • Michel Rijnders
  says:

  @Koen: het lijkt toch iets anders te zijn. Ik heb net in sneltempo 50 zoekopdrachten gedaan en ik krijg de melding niet. Heb je dit misschien bij specifieke trefwoorden? Dan denk ik aan termen zoals java/php etc. die Google laten denken dat je kwaad in de zin hebt.

 • Michel Rijnders
  says:

  @Koen: Dank voor de melding, dat heb ik nog niet eerder gehoord! Ik begrijp wel waar dat in zit: Google ziet het door de search string als geautomatiseerde software (gelijksoortige zoekopdrachten worden gebruikt om lekken in websites te vinden). Ik ga z.s.m. bedenken / uitzoeken hoe dat verholpen kan worden.

 • Koen
  says:

  Briljante tool, werkt vrij goed… je mag hem alleen niet al te lang gebruiken; na enkele searches verdenkt Google krijg ik een Forbidden 403-code en verdenkt mij ervan dat ik een computervirus/spyware-toepassing ben.

  @Michel: Heb je dit al vaker gehoord? Of ben ik te wild bezig

 • Leon Willemsens
  says:

  @Marco: dank voor het compliment. Ik ben niet zo bang dat dit ons werk gaat kosten. Het is eerder dat er aandacht wordt gevestigd op Google als plek waar je CV’s kan vinden.  Dat wij daar toevallig ook zoeken, maakt ons nou niet uniek. Het idee is eigenlijk meer geboren uit irritatie en/of gemak. Ik had vooraf dan ook geen idee dat het populair zou worden bij het grote publiek. We hebben de string inmiddels wat aangepast waardoor er iets meer NL-se CV’s naar boven komen. Er volgde meteen kritiek uit het buitenland. Daarom kan ik tot op heden alleen maar zeggen:  “Het waren twee fantastische dagen”.

 • Marco van Hurne
  says:

  Hahaaa ! Helemaal briljant. Lekker simpel en bovenal Nederlands. Geen lastige plugins, moeilijke software en Engelse termen als “resume”. Gewoon een makkelijk uitziende tool met een grote uitwerking. De Google onder de CV tools. 

  En chapeau voor Netwerven. Da’s lef  hebben! Zeker als je business (netwerven) bestaat uit internet recruitment.

 • Paul Metzke
  says:

  Als ik zoek op bijvoorbeeld Civiele Techniek krijg ik eerst een aantal links naar vacatures van detacheringsbureau’s. Verder ook CV’s, maar inderdaad veel ZZP-ers.

 • Yael O'Callaghan
  says:

  Wow!

  Voor mij als recruiter die het hele online gebeuren nog aan het uitvogelen is echt een handige tool! Bedankt voor de tip!

 • Marc Drees
  says:

  @Kaan:
  Even denken, Otys is niet gratis toegankelijk en Rise trainingen zijn niet gratis te volgen. CVinder is gratis.

  Mijn enthousiasme is gebaseerd op het principe. Maak een ingewikkelde, technische zoekactie zo eenvoudig mogelijk. Dat hiermee niet de hele wereld kan worden gevonden? Wat een verrassing. Tenzij ik me vergis is dit niet een gevolg van de verbetering van de toegankelijkheid, maar inherent aan de bestaande situatie.

  Je laatste opmerking is wat mij betreft een absolute touche! En de URL is nog vrij…

 • kaan anit
  says:

  @Marc:

  absoluut een mooie tool. Is het niet dat het allang bestaat. In OTYS is dit met Profiler allang mogelijk, daarnaast kun je via Rise trainingen volgen hoe je dit kunt doen, want zo goed werkt het nu ook niet.

  Daarnaast lijkt het alleen weggelegd als men op zoek is naar zelfstandigen, want ik zie weinig tot geen CVs van mensen die een vaste betrekking genieten.

  Al met al een mooi initiatief, maar wat mij betreft niets nieuws.

  Last but not least, hopelijk komt niemand met het idee om er een koppelstreepje tussen te zetten en het blind te kopiëren 😉

 • Marc Drees
  says:

  @Michel:
  En bescheidenheid kan de mens zeker sieren, maar teveel bescheidenheid is ongepast.

  Ik vind het briljant wat je hebt gedaan. Jij zal vooral de tekortkomingen zien en wat er nog meer aan gedaan moet worden. Maar het doet wat het zegt op de verpakking: CVinder vindt CV’s. En ik hoef er niet eens voor doorgeleerd te hebben!