De boodschap overbrengen in 140 karakters

Het is soms best lastig; een taalkundig correcte, leuke, diepe en interessante tweet eruit persen. En dan ben ik maar een hobby-twitteraar. Bas van de Haterd schreef er al een leuk stuk over op marketingfacts.com. ‘Twilliciteren’ en ’twacatures’ plaatsen op Twitter is zo makkelijk nog niet.

Dat ondervindt menig recruiter. Want: hoe maak je een vacature inzichtelijk én aantrekkelijk in 140 karakters?

Huizentweets
Na wat tweets over mijn ik-zoek-een-huis-in-Rotterdam-queeste, volgde @huizenrotterdam mij. En ik hem/haar/het. Ik check de huizentweets altijd, al zijn ze niet altijd even helder:

Aangeboden: Top Villa 425 m2 aan de costabrava bij playa D aro uitzicht – Prijs: N.o.t.k. – Datum: Vandaag – Aangebo.. https://short.to …

Pitch!
Werkzoekenden kunnen zich op Twitter presenteren aan recruiters, door ‘IkZoekEenBaan’ op te nemen in hun tweet (twitter.com/IkZoekEenBaan).

Zo tweet @luclodder: ‘zoekt een baan in de IT of als grafisch ontwerper.’

Nou is bovenstaande pitch niet een geweldig voorbeeld hoe het moet. De afzender lijkt niet precies te weten wat hij/zij wil. Dan pakt @jeroenspierings het beter aan:

‘op snijvlak van marketing en business development >15 jaar B2B marketing ervaring https://bit.ly/s20qN in Telecom/ICT/Mobiel’ Ik bedoel, ik heb geen idee waar hij het over heeft, maar hij en zijn toekomstige opdrachtgever zeker wel.

Nieuwe blog live!
En dan, het pluggen van een nieuwe blogpost. Hoe moeten die tweets eruit zien? Officiële titel en tinyurl zijn natuurlijk fijn. Veel bloggers posten vervolgens een gedeelte van de eerste zin, afgebroken door ‘…’. Dat vind ik geen goed idee. De eerste zin is introductie en meestal weinig interessant.

In plaats van:
De boodschap overbrengen in 140 karakters https://bit.ly/7NHwL Het is soms best lastig; een taalkundig correcte, leuke, diepe en interes …

is

De boodschap overbrengen in 140 karakters https://bit.ly/7NHwL ‘Hoe tweet je relevant en interessant wanneer je veel te vertellen hebt?’

Misschien leuker.

Vacatures
Wat betekent dit voor het microbloggen van vacatures? Graag jullie mening!
Twacatures/voorbeelden vinden? Lees dan deze post van Marco van Hurne.

Geef een antwoord

2 Comments
  • Simon
    says:

    Interessant, de zoektocht naar het raakvlak tussen nieuwe media en recruitment. Krijg wel een beetje een Donald Duck gevoel van de termen Twilliciteren en Twacatures…

    Hoop niet dat ik als ik straks  1 van mijn twittervrienden Twiliciteer met zijn verjaardag, mijn baas denk dat ik ander werk zoek 🙂