Forrester laat haar licht schijnen op online recruitment, 4

image Vandaag alweer de vierde aflevering van Forrester’s antwoorden op een aantal vragen die ik hen heb gesteld.

Vandaag een antwoord op de volgende vragen:

  • Welke voordelen hebben uitzenders, W&S bureaus en vacaturesites van het groeiende digitale kruimelspoor van werkzoekers?
  • Hoe gaan in de toekomst werkgevers en werkzoekers elkaar eenvoudiger vinden?
  • Verwacht Forrester een backlash van gebruikers door de groeiende ‘jacht’ van recruiters op sociale netwerken?

Welke voordelen hebben uitzenders, W&S bureaus en vacaturesites van het groeiende digitale kruimelspoor van werkzoekers?

In a nutshell, the social technologies enable a richer user experience and collaboration, create a more active referral network, and expose new sources of talent to recruiters via passive recruiting sources and search engines. These technologies are benefiting corporate recruiters currently, and have similar benefits to job boards and public/private agencies.

Hoe gaan in de toekomst werkgevers en werkzoekers elkaar eenvoudiger vinden?

The interactive nature of web technologies will have a significant benefit to drive employment activities. Besides social networks, online multimedia resources are enabling higher levels of real-time interactions, including live web video conferencing, and other real-time communications (VOIP, chat, Twitter, etc.). These technologies enable a faster and more personalized experience, once a connection is made regarding an employment opportunity.


Verwacht Forrester een backlash van gebruikers door de groeiende ‘jacht’ van recruiters op sociale netwerken?

These technologies allow individuals to filter out unwanted communications, so the adverse impact can be controlled and minimized. There are some other potential adverse consequences related to social technologies for hiring, in terms of compliance issues (diversity, harassment, etc.) which must be addressed and which may slow corporate adoption.

Geef een reactie