Heeft Randstad cash nodig?

Logo en logotype Randstad Randstad Holding heeft het debiteurenrisico van haar Belgische dochter(s) tot een maximum van EUR 125 miljoen verkocht aan Fortis. Deze overeenkomst heeft een minimum duur van 18 maanden. Aldus het persbericht dat Randstad gisteren heeft doen uitgaan.

Een bijzonder persbericht. Want Randstad kan op deze manier haar cijfers oppoetsen; of in corporate speak: strengthen the balance sheet if needed.

En dat maakt mij toch wel wat achterdochtig. Tenslotte weigerde Randstad ook al mee te doen aan het beperkte optimisme van bijvoorbeeld USG PEople dat er licht aan het eind van de tunnel zou kunnen zijn.

Weet Randstad soms dat het 3e kwartaal op een bloedbad uit gaat draaien? En dat ze deze injectie van EUR 125 miljoen hard nodig zal hebben om investeerders alsnog een winstje te geven?

Hoe het ook zij; dit soort acties zijn wat mij betreft geen vertoon van kracht en moeten dan ook in de categorie noodmaatregelen worden geplaatst. Of het ook daadwerkelijk nodig is, zal dus mogelijk al in het 3e kwartaal blijken…

Geef een antwoord