Welke vacaturesite is de beste?

Logo en logotype Website van het Jaar Als de blaadjes vallen komen we weer in het prijzenseizoen. En dan kan een verkiezing van de beste Carrière website natuurlijk niet ontbreken. Het gaat hier overigens gewoon om vacaturesites want carrièresites staan in ieder geval niet in het rijtje van genomineerde sites.

En net als verleden jaar is er sprake van een merkwaardig rommeltje aan genomineerden. Met zelfs een aggregator…Vorig jaar leverde dit overigens een bizarre winnnaar op: Bijbanen. nl. Jawel…

Net als verleden jaar zijn er 12 genomineerden, die ook dit jaar per popular vote kunnen worden verkozen:

Beste website van het jaar: de genomineerde vacaturesites
Maar er zijn enkele opvallende verschillen. Verdwenen zijn StepStone (volledig vernieuwd…), Megajobs en GetaStudent. Verschenen zijn WerkenbijdeOverheid, Werk.nl en Vacaturekrant.

En dan is er natuurlijk de bizarre aanwezigheid van Careerjet. Een aggregator en helemaal geen vacaturesite. En als je dan toch een aggregator kiest, doe dan Simply Hired of Indeed. Dat slaat dan nog ergens op.

Monsterboard, JobTrack, Intermediair, Volkskrant Banen, Nationale Vacaturebank en Studentenwerk hebben allemaal het nodige vernieuwd ten opzichte van vorig jaar. Dus die hebben misschien een reden om hier te staan.  Bijbanen won verleden jaar, dus die mag niet ontbreken.

En de rest? Tja, ik mis in ieder geval Jobnews, Careerbuilder, Megajobs, Randstad en Tempo-Team. Allemaal sites met veel vacatures. En als er krantensites (Volkskrant, Vacaturekrant) kunnen worden genomineerd, waarom dan geen sites van uitzenders? Of intermediairs?

Slotwoord
Afijn, een lekker zooitje waar iemand met een blinddoek voor blijkbaar een aantal sites op goed geluk heeft genomineerd. Deze verkiezing is wederom bij voorbaat zinloos en lachwekkend.

Maar ik heb geen zin in het bashen van een onzinnig initiatief daar iets tegenover te stellen. Daarom zal RecruitmentMatters volgend jaar een degelijke verkiezing houden. Waarbij vacaturesites worden beoordeeld op een groot aantal kenmerken via RecruitmentLab tests. De beste tien sites worden vervolgens gepresenteerd voor een popular vote.

Na deze uitverkiezing worden de beste vacaturesite (op basis van de uitkomsten van de tests) en de site met de meeste stemmen gehuldigd. Online. Met een virtueel lintje. En een gedetailleerde beschrijving van de testresultaten. Want van de besten kan je wat leren.

En als ik vacaturesites zeg dan bedoel ik dus zowel vacaturesites (ook die van kranten) als sites van intermediairs (uitzenders en recruiters). Geen vertical search engines of ander gepeupel. Heel misschien stop ik LinkedIn er stiekem bij. Maar dat is nog niet zeker.

Geef een reactie

9 Comments