Vertrouwen werkzoeker in VS al een jaar op dieptepunt

Weinig mensen vinden het een goede tijd om een quality job te vinden; volgens Gallup vinden minder dan 10% van de Amerikanen het op dit moment een goede tijd. En dat sentiment is al een jaar lang op een dieptepunt:

Gallup: Finding a quality job En wat een gigantische daling van dat vertrouwen ten opzichte van januari 2007!

Geef een antwoord

8 Comments
 • Rob van Elburg
  says:

  Dank voor je input Marc!

  De vlag gaat hier pas echt uit in december vanwege een 10 jarig jubileum. En Amerikanen? Met enthousiasme iets aan de man/vrouw brengen is wel een beetje hun “ding”. Tussen booming en de Double Dip (nu al het woord van 2010?) zitten nog wel wat schakels. Economie is vooral ook sentiment dus dat verklaart veel. Hopelijk stuurt dit wat bij in de goede richting.

  Microsoft kwam vandaag trouwens met prima winstcijfers. Zou dit door het enthousiasme van deze heer komen?
  http://www.youtube.com/watch?v=tGvHNNOLnCk

 • Marc Drees
  says:

  @Rob:
  Ter achtergrondinformatie:
  Although it is the broadest economic measure of the U.S. economy published by the government, the GDP also is the worst quality and the most heavily politicized economic release, at least in its early estimates. An “advance” or initial estimate, as seen in today’s reporting, is practically worthless, since most of information is guessed at, and the resulting quarterly growth rate then is annualized for release of the happy headline number to the public and to the popular media.
   
  En deze maakt je vast nog gelukkiger…:
  Despite this morning’s reported “advance” estimate of 5.7% annualized real (inflation-adjusted) fourth-quarter 2009 GDP growth, the U.S. economy is not booming, although growth near 6% normally would be classified as such, versus 3.2% average GDP growth seen over the last 30 years. To the extent the fourth-quarter’s reported surge in economic activity holds up to future revisions, it most likely will serve as the delineating point in a double-dip depression.

   
  Oftewel, hou je vast voor een ‘fictieve’ daling die de doube-dip genoemd gaat worden. Fictief omdat er op geen enkel moment sprake is geweest van economisch herstel. Anders dan in de statistische cijfertjes… there are lies, big lies and then there are statistics.

 • Mark
  says:

  @Rob: Het grootste deel van deze stijging is terug te voeren op de bedrijfsvoorraden die werden aangevuld en/of minder snel afnamen (3,39%).
  Hoe dan ook, ook het consumentenvertrouwen is in januari harder dan verwacht gestegen, evenals enkele andere indicatoren.

  Lijkt inderdaad op goed nieuws, maar wie weet kan marc hier nog een andere draai aan geven 😉

 • Marc Drees
  says:

  @Rob:
  Ik vind het heel vervelend om een party-pooper te zijn, maar GDP is de meest onbetrouwbare indicator van de economie die er bestaat. Vooral omdat deze indicator op allerlei manieren beinvloed kan worden.  En dan is er nog het groeicijfer zelf. Dat is ten opzichte van het 4e kwartaal van 2008. En wat gebeurde er toen ook alweer?
   
  Als ik eerst 20% daal en vervolgens met 5% groei is er nog altijd sprake van een contractie van 16% (nee, geen rekenfout). In werkelijkheid is het nog veel kleiner, want de GDP is onevenredig zwaar beinvloed (in positieve zin) door een correctie voor seizoensinvloeden.

 • Rob van Elburg
  says:

  Er is hoop:

  “De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 5,7 procent gegroeid op jaarbasis. Dat is de sterkste groei in ruim zes jaar. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel vandaag bekend. “