De Euro is dood, maar weet het nog niet

grave-128x128 De invoering van de Euro is een bijzonder dure operatie geweest, maar daar stonden volgens de regering zulke voordelen tegenover dat het de moeite waard zou zijn. Nu staan we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan de vooravond van het einde van de Euro.

Tenslotte heeft niet alleen Griekenland zeer grote problemen. In de eurozone hebben we nog een paar landen die het niet al te lang meer droog kunnen houden. Het lot van de Euro is hiermee bezegeld. Maar de politiek moet in de van haar bekende slakkengang nog tot diezelfde conclusie komen. Met in de tussentijd vooral veel valse beloften en een afkalvende economie. En met een onvermijdelijke uitkomst: de herinvoering van de gulden…

Hoera!

Geef een antwoord

7 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Han:
  Dan is het natuurlijk PIIGSUK, want zowel Italie als Ierland is lekker bezig… Maar ik kan natuurlijk nooit de Deutschmark accepteren. En dan komt met name 1974 voor mijn geestesoog. Gruwelijk…
   
  Nee, het moet helaas de gulden worden. Waar ik er nog een paar van in een oude sok heb zitten! Iemand?

 • hmesters
  says:

  @Marc
  PIGS landen moet eigenlijk PIGSUK zijn, met onze Engelse vrienden gaat het ook niet zo lekker. Briljant van de Britten om niet mee te doen met de Euro. Right for the wrong reasons. Nu zijn ze de sjaak met hun Pond. Wellicht kunnen onze kleinkinderen die nog gebruiken als het monopolie geld op is. Die gulden lijkt me niet zo handig, daar zijn er niet zo veel van. Nee, geef me dan maar de Duitse Mark. Hebben we eindelijk een reden om aan te schuiven bij onze grote oosterbuur en belangrijkste handelspartner. Bundesland Holland. Winnen we ook vaker met voetballen.

 • Marc Drees
  says:

  Griekenland heeft nu een junk status. En Portugal is nu ook afgewaardeerd. Oftewel nu Griekenland feitelijk failliet is verklaard door de markt is Portugal naar alle waarschijnlijkheid de volgende dominosteen die gaat vallen. Hoewel Spanje en Italie ook hun best lijken te doen om de volgende dominosteen te worden.
  Simpel gezegd, dit wordt de Europese versie van de double dip. Wat gaat dit voor onze arbeidsmarkt betekenen? Behalve dat we binnenkort allemaal weer in guldens worden betaald…

 • Michiel
  says:

  De totale staatschuld die de Euro heeft t.o.v. de Dollar is toch nog steeds een stuk lager. Er moeten misschien wel betere controles en een betere samenwerking komen op het gebied van (europese en landelijke)begrotingstekorten, maar de Euro is zeker niet failliet.

   Het is slechte stemmingmakerij op basis van een beperkte feitenkennis op een gebied waar jij (en de gemiddelde lezer hier (mezelf incluis)) niks vanaf weet én niks mee kan.

  En wat een gemis, je moet toch luisteren naar je lezers, dat is toch 2.0 😉

 • Marc Drees
  says:

  @Michiel:
  Dit is zeker geen SP standpunt; het heeft te maken met de EMU. En daarmee is er de nodige argumentatie bij te geven zoals op dit moment ook al duidelijk wordt op de geldmarkt (de spread bij Portugese staatsleningen groeit op een angstaanjagende manier). Met ander woorden, de Euro houdt het niet droog. Met als vervolgvraag voor landen als Duitsland en Nederland: hoe lang willen we financieel slecht georganiseerde landen (PIIGGS) subsidieren?
  O ja, en er komt geen functie alleen recruitment berichten in de nieuwe lay-out.  Je moet gewoon alles lezen…

 • Michiel
  says:

  Oef Marc, wat een oud achterhaald SP standpunt zonder feitelijke argumenten en cijfers ..

   Ik zoek al een tijdje naar de functie “alleen Recruitment berichten” bij Recruitment matters, komt die ook mee met de nieuwe lay out? 😉