Nationale Werkonderzoek 2010?

Kom ik nietsvermoedend op de JobTrack site, krijg ik ineens dit te zien:

JobTrack | Actie Nationale Werkonderzoek 2010

Wat krijgen we nou weer? Nationale Werkonderzoek 2010. Wat is dat? O ja, en waarom ben ik ineens een JobTracker?

Het Nationale Werkonderzoek 2010 is een initiatief van JobTrack en Intelligence Group. En het doel is om objectief en ongekleurd de mening van werkend Nederland te laten horen. Want alleen zo kunnen goede beslissingen genomen worden over de toekomst van Nederland.

Nou, nou… tut, tut. Dat zijn wel heel erg grote woorden. En al helemaal voor een Internet poll. En dan nog eentje die alleen op JobTrack te zien zal zijn. Dat helpt echt mee om een objectief beeld van werkend Nederland te krijgen…

Afijn, afgezien van deze misplaatst megalomane doelstelling is het een Internet poll. En dat is natuurlijk altijd leuk om te doen. Dus klik ik op de knop Naar de enquete:

JobTrack | EnqueteKijk, dat is nou eens geinig gedaan. Zo ziet een simpele vragenlijst er ineens een stuk leuker uit. En dat helpt mee om de vragen in te vullen, hoewel ik natuurlijk helemaal geen baan bij een werkgever heb…

Maar aan het eind van de vragenlijst moet ik allerlei persoonlijke informatie invullen. Dat is om gespamd te kunnen worden door de aanbieder van de EUR 50 reistegoed die ik kan krijgen. En er is geen enkele privacy verklaring te vinden. Bijzonder slordig van JobTrack en Intelligence Group.

En het is niet mogelijk om de vragenlijst af te ronden zonder die informatie. Dus ben ik maar afgehaakt. Wat andere bezoekers ook wel eens kunnen doen. Zo krijg je in ieder geval niet de mening van dat deel van werkend Nederland dat voorzichtig is met het geven van persoonsinformatie.

Afgezien van de opgeblazen doelstelling van JobTrack en Intelligence Group is dit een leuk onderzoekje. Vooral vanwege de vormgeving overigens. Want of er nou enige waarde aan de uitkomsten moet worden gehecht is wat mij betreft zeer discutabel. En dat terwijl de initiatiefnemers het resultaat willen aanbieden aan werkgevers- en werknemersorganisaties en de landelijke politiek

Geef een antwoord

3 Comments