Relocation Recruitment. The next level in Global Recruiting?

Last week I was present as Trackleader on TRU Amsterdam. Our presentation gave an insight view about Relocation Recruitment. Relocation Recruitment is more then a match! It’s the complete procedure of matching, permits & housing. Relocation Recruitment is the next level in Global Recruiting. There’s a huge shortage of highly educated technical ICT people in the Netherlands. And the gap is getting bigger! More ICT investments, less ICT students, more so called Braindain and of course aging. A complete generation will leave the market soon and who’s going to fill their jobs?

So far, Recruitment & Relocation were separated! Why not put these services together? One consultant will help you throughout the whole procedure. And from the first day of search until the first day of work it will take only a short term before a next colleague will start under own contract.

How is this possible? Well, the world is big enough to find the best candidates available. Every country has his Law, but every country has his exceptions because of shortage. It can’t be that difficult to find out what the terms are to get a job or to get a permit. 47% of the doctors in the USA are already from India. Law, Shortage, Exceptions!

Candidates who are leaving their Country to find a job elsewhere are looking for security in basic needs. Based on the theory Maslow and used in dozens successful procedures, Relocation Recruitment is a proven concept. We arrange everything around the job, take care of permits & transfers, give them a home, also with payments of a month rent, and we let them integrate in the local Expat community to make friends etc.

If we can move people from Brasil to Holland and from the Ukraine to Holland, why can’t you bring them from Russia to Australia, from Germany to Canada and from the UK to Singapore? Again, every country has his law, every country has his shortage, every country makes exceptions. So Recruitment & Relocation in one! That’s Relocation Recruitment.

Now there are more then 3 payments in a separate Recruitment & Relocation deal . A Match, a Permit & and House. Relocation Recruitment is just one fee! And make it a fixed fee! Easy counting for every company & HR department. This includes International Search & Selection, Transfers, Housing & Permits. Even pay commission, deposit and the first month rent, to avoid financial stress. For companies that already have a relocation policy or companies that have found an expat themselves, a tailor made service is possible as well.

In a short period you can start with your own PHP Developer, Java Designer, Oracle DBA-er, CISCO Engineer or you name it where ever you are looking for. Under own contract and that’s much, much cheaper then a contractor. Return on investments is huge and the loyalty of a Relocation Recruitment employee is very high. What’s the alternative? No fillings and the ICT jobs in a Cloud far far away because of costs? No, find the people were they are, place them were they are needed most, and take care of the all processes. That’s Relocation Recruitment. And you know what, placement guaranteed! Who else can say that in our business…..

Geef een reactie

4 Comments
 • Rob van Elburg
  says:

  Ook weer helemaal met je eens.

  Bij de Shell VIP is dit vaak geregeld, en bij Igor niet, simpelweg omdat de (HR) organisatie hier niet voor is ingericht, bijvoorbeeld vanwege het ontbreken van structurele boehoefte.

  Vandaar het onderbrengen van “Relocation” bij “Recruitment”, juist hier om toch tegemoet te komen aan Expat succes factoren. Dat maakt het werken van Expats dan ook succesvol bij incidentele bemiddelingen.

 • floor
  says:

  Ik denk dat het juist voor alle vormen van expatters (van shellers tot witrussische iters) maslov belangrijk is…housing, scholing ed niet goed geregeld dan is uitzending gedoemd te mislukken

 • Rob van Elburg
  says:

  Goede feedback Floor.

  Zoals gezegd, internationaal recruitment is veel meer dan just a match. De hedendaagse, en toekomstige arbeidsmarkt, dwingt tot internationaal opereren. Vanuit “Recruitment” wordt de match dan vaak overgedragen aan “Relocation”, als dit al gebeurt. En juist daar ligt het succes van een dergelijke match. Dat is dus wat wij verkondigen. Housing, welzijn, zekerheid ook bij partner en kinderen van de kandidaat gaan zien en niet zomaar “lukraak” gaan experimenteren enkel in “vacature x kandidaat”. Juist dan gaat het vaak mis en verliest men veel draagvlak in de organisatie .

  Verder is de expatter van nu niet alleen maar de VIP van Shell, maar vooral ook Igor uit Wit-Rusland. Heel andere budgetten dus, zowel voor organisatie als de aan te nemen nemen. Een kennismigrant die EUR 2900 bruto per maand verdient, kan zijn kind niet naar een internationale prive school van EUR 20.000 per jaar sturen. 

   Juist daarom Relocation Recruitment. Veel meer, voor veel minder, met een veel betere Return on Investment van (internationale) Recruitment activiteiten. Vanuit de match kent men de kandidaat namelijk toch al. Dat schept een band en vertrouwen.

 • floor
  says:

  2 remarks:
  Housing is zeer belangrijk, maar het welzijn van de partner en evt kinderen nog meer. Is het thuis niet goed geregeld, dan heeft dit direct effect op functioneren van de werkende expat. Denk hierbij aan scholing, kinderopvang, carrierekansen etc.
  Een expat staat voor de culturele uitdagingen, do s en donts kun je je zo in vergissen vooral of juist op de werkvloer. En het verschil zit vaak in de details waar je door schade en schande wijs in wordt.
  Een expat ervaringsdeskundige uit Denemarken;-) tot september 2010 dan verhuis ik weer naar NL
  Floor Nobels