Contractbeheerder Aamigoo ook in payrolling

Het beursraadsel Aamigoo krijgt steeds meer vorm. Een maand na de laatste overname, maakte het bedrijf eergisteren alweer een deal bekend. Ditmaal begeeft Aamigoo zich in de verloningsmarkt. Aamigoo begint een joint-venture met het Helmondse Please Payroll.

Dat is opmerkelijk – of toch niet? Een van de oprichters van Please Payroll is Edwin Prijden, die zijn aandeel in Please Payroll begin vorig jaar verkocht. Prijden is sinds dit jaar CEO van Aamigoo en sluit nu namens de aandeelhouders van Aamigoo een deal met zijn oude verloningsbedrijf.

Dat wil zeggen: Aamigoo richt een bv op, die 51% van de aandelen van de payroller zal bezitten. De rest blijft in handen van Please-aandeelhouders Jan Franken en Hans van de Ven. Of er een afspraken zijn voor verwerving van de overige aandelen, is niet bekend. De nieuwe bv heet Aamigoo Payroll en onder die naam gaat de contractbeheerder voortaan verlonen. Verdere informatie over de payroller maakt Aamigoo niet bekend. En dus doken wij maar in het Handelsregister…

YoY omzetgroei Please Payroll (in %), 2006 - 2010

YoY omzetgroei Please Payroll (in %), 2006 – 2010

Gezond bedrijf?
De jaarrekeningen van Please Payroll onthullen de precieze omzetten niet. Dat maakt ook niet uit – payrollers verwerken de salarissen van grote aantallen fte’s. De facturen die ze daarvoor aan hun klanten rekenen geven ze voor het grootste deel weer uit aan deze werknemers. Dat geldt ook voor contractbeheerders die hetzelfde trucje met voornamelijk zzp’ers uitvoeren.

Een betere indicator van de gezondheid van payrollers is de brutomarge. Uit de (doorgaans tussen 2% en 5% liggende) marge betaalt het bedrijf de eigen overhead, huur en andere vaste lasten. De brutomarge is wel te vinden in de jaarrekeningen van Please Payroll. De groei van de brutomarge ziet er de laatste vijf jaar zo uit.

Bruto-omzetresultaat Please Payroll, 2005-2010 (in miljoenen EUR)

Bruto-omzetresultaat Please Payroll, 2005-2010 (in miljoenen EUR)

Risico’s
In deze grafiek zien we dat de ontwikkeling van de brutomarge (blauw en rood opgeteld) bij Please Payroll afvlakt ten opzichte van de omzetgroei. Dat is een indicatie dat het verloningsbedrijf kampt met bankzitters: werknemers die het nog wel op de loonlijst heeft staan, maar waarvoor de klant niet langer betaalt. Bovendien zijn de eigen kosten gestegen: Please worstelde in 2010 dus ook met margedruk van klanten. Het gemiddelde aantal verloningen dat de payroller verwerkt, is in 2010 nog wel gegroeid.

De beste indicator van de gezondheid van het bedrijf is dan ook wat er na aftrek van de eigen kosten overschiet voor het bedrijf. Dat is in bovenstaande grafiek inzichtelijk gemaakt. In 2010 draaide het bedrijf vrijwel break-even.

Wij moeten nog zien met welke online-strategie Aamigoo de autonome groei zal willen oppompen. De website van het bedrijf is nog altijd in aanbouw. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

7 Comments
 • Frank
  says:

  Ben het volledig met bovenstaande stellingen en gevoelsbeleving eens……
  Ben in Aamigoo en consorten gedoken en daar blijkt dat:

  F5 Capital
  71,60% in Aamigoo Group 
  club van 5 niet evenredig aandeelhouders: 
  Edwin Prijden  
  In persberichten staat CEO maar hoorde dat hij slechts dealmaker is
  Patrick Rodijk 
  Commerciële man
  Dennis Albinus
  Aamigoo.com platform in San Francisco
  Koen Bekkering 
  Aamigoo.com platform in San Francisco
  Boyd Sleeman 
  Aamigoo.com platform in San Francisco

  Value8 
  19,95% in Aamigoo Group (door reverse listing EDCC)

  Free float aandelen slechts 3% 

  De heer Wienbelt kan ik nergens terugvinden. Voor de hand liggend is dat deze gesjeesde voorman van Corso als consultant/adviseur danwel loonslaaf bij het circus betrokken is. De directie van Aamigoo kan de miljoenenclaim ten laste van dhr Wienbelt hebben geseponeerd als verdienmodel voor dhr Wienbelt? Mark Jans is echter de man achter Corso en blijft ook aan als directeur.

  Laten we ons echter op de feiten richten en bovenstaande in acht nemen. Ergens doet Aamigoo toch wel iets goed. De durf en lef om in deze krimp markt de beurs op te gaan. Overnames plegen en financieel resultaat boeken! Dit kunnen maar weinig detacheerders zeggen momenteel! Slechts een kwestie van tijd ,mijn inziens, voordat de grote jongens van hun troon gestoten worden.

  Er blijven echter heel veel vraagtekens omtrent Aamigoo:
  Waarom is er geen openheid van zaken en blijft alles obscuur?
  Curacao? Tarma Trust als directie? Omdat Value8 daar zit? Vanwege fiscale trucs? Benoeming van C levels? Stuctuur in de BV kerstboom? Wat doet Aamigoo zelf behalve als kerstboom fungeren? Waar hebben de rookies van F5 hun centjes vandaan? Rijke vaders zoals G van Amstel schrijft?

   

 • G. van Amstel
  says:

  De gehele AamigoO groep is inderdaad een vage bedoeling. Overnames welke het bedrijf moeten maken welke op zeer obscure manieren gedaan worden. Deze overnames bewijzen nog steeds niet dat AamigoO zelf gaat werken, de BV’s blijven op zichzelf staan.
  De jonge rookies zijn inderdaad geen geldschieters maar worden de wereld over gestuurd om zaken te doen waar ze nog geen ervaring mee hebben. Hun vaders zullen eventueel via een constructie geld in deze toko gepompt hebben.

  Iemand die aan de touwtjes trekt is onder andere Maarten Wienbelt welke op deze website ook wel bekend is. Het verhaal gaat dat Corso Source over wilde nemen en Dhr. Wienbelt dit zelf heeft geprobeerd, toen hij hier nog werkzaam was als CEO, of samen met zijn vriendjes van AamigoO. Hierna is besloten om Dhr. Wienbelt vriendelijk te vragen zijn biezen bij Corso te pakken waarna hij een schadeclaim boven zijn hoofd had hangen, en nog steeds zal hebben. Dhr. Wienbelt trekt ongezien aan de touwtjes bij AamigoO omtrent zijn verleden.
  Duidelijk is ook dat er wat obscure personen in de raad van bestuur zitten. De stoelendans is daar sinds dag een al geen onbekende bezigheid. Dat geeft weinig vertrouwen in de zaak.

  AamigoO doet overigens weinig zelf, uitbesteden is wat ze kunnen en willen. Voor iedere service een andere BV is wat het niet echt transparant maakt, en dan weet men blijkbaar niet geheel wat intern in het geheel speelt.
  Deze jongens kunnen wellicht de grootste zijn in omzet maar niet in daden. Het zal moeten blijken of het zal werken, maar de grote jongens stoot je echt niet zomaar van hun troon, daar is dit handeltje te troebel voor.

 • Frank
  says:

  @Jack, Denk dat jij ook niet weet hoe deze wereld in elkaar zit. Kijk naar de overnames binnen de big coorporates daar zijn de winsten dermate laag maar zij kunnen mbv de uitgifte van extra aandelen of met veel cash, wat bij Aamigoo blijkbaar ruimschoots voorhanden is, kopen wat zij willen.

  Wanneer je via RIPE kijkt welke URL’s Aamigoo op haar naam heeft (via het adres) dan zit er veel meer achter en onder dan wat Aamigoo naar buiten brengt. Waarom Aamigoo hier geen press releases over uitbrengt is mij echter ook een vraag! Tevens kan ik geen helderheid krijgen wij er nu achter Aamigoo zit. Via de Aamigoo site en de KVK komt alles in het zonovergoten en fiscaal aantrekkelijk Curacao uit maar de namen van de CEO, CFO etc etc zijn niet te vinden. Lijkt mij onwaarschijnlijk dat de genoemde jonge mannetjes de geldschieters zijn of op C level de skepter zwaaien.

 • jack
  says:

  @Harold, Je hebt duidelijk geen kaas gegeten van de stoelendans die aandelenhandel heet en de bedragen die hiermee te verdienen zijn (ook al doet het bedrijf operationeel vrij weinig) … Om DPA en Brunel op te slokken moet je toch wel wat meer in je mars hebben dan een ‘fake it till you make it’ mentaliteit.. en bedrijven opslokken doe je met winsten niet met omzetten en aangezien de winsten bij dit soort ondernemingen schrikbarend laag zijn in verhouding tot de omzet zal de volgende dans waarschijnlijk ‘weer’ een partij worden uit het eigen netwerk. Tip: wat ontbreekt er in het rijtje aan diensten op dit moment… Meten is weten?

 • Harold
  says:

  Mooi stukje van Wilbert al had hij qua rekenwerk even de puntjes op de “i” moeten zetten.

  Kijkende naar de bwm dan zal de waardering van Please (kijkende naar overname van branchegenoten) op grofweg 75 mln uitkomen. 51% in stock voor Aamigoo hierin zal dan op 35-40mln uitkomen.

  Ik kan niets terugvinden dat Aamigoo nieuwe aandelen uitgeeft. Hebben de youngsters die Aamigoo drijven dan zoveel cash om deze transactie te doen of zit er een (onbekende) geldschieter in het complot. Bij Value8 kunnen zij dit soort bedragen ook niet losweken.

  Lijkt mij een kwestie van tijd eer dat Aamigoo de big boys als DPA en Brunel gaat opslokken. 

  Respect voor Aamigoo in deze! Jammer dat er maar weinig aandelen Aamigoo op de vrije markt zijn.