ING – Top Employer 2011

In een eerdere post  gaf ik aan per 1/8 gestart te zijn als IT Recruiter a.i. bij de ING.  Net een dag in dienst werd ik gelijk geconfronteerd met een oordeel van Marc Drees over de nieuwe “Werken bij” site van deze organisatie. Oef. Though job. Kwamen mijn vooroordelen over werken bij een grote bank nu al uit? Hoe vaak had ik al geen hoogopgeleide IT-ers vanuit een trage, logge organisatie bemiddeld naar een hip internet bedrijf? ING dus. Dit na een jaar state-of-the-Recruitment bij QlikView, een BI fastgrower die met een vet budget (beursgang Nasdaq) een MT laag in EMEA moest samenstellen. Van het zoeken naar een Country Manager Rusland naar het vinden van een Cobol programmeur in Leeuwarden. Was dit nu wel de juiste stap? Nou…euh.. JA! Mijn hemel wat gebeurt er veel binnen Recruitment bij de ING. Onder enthousiaste leiding van Gusta Timmermans wordt er flink geïnvesteerd in praktisch alles wat Recruitment te bieden heeft. Zoals bijvoorbeeld het Top Employers ICT keurmerk 2011, uitgegeven door het CRF Institute… ..

De Top Employers methodologie is ontwikkeld door het CRF Instituut. Het instituut identificeert koplopers op het gebied van HR, leiderschap en strategie. In 1991 is het CRF Instituut opgericht als een gezamenlijk initiatief van academici, journalisten, brancheverenigingen, onderzoekers en internationale uitgevers. Het CRF is opgericht, met het doel het aanbieden van onafhankelijke beoordeling en erkenning van het HR beleid.

Het is HRM hier gelukt, wat Recruitment op een of andere manier nog steeds niet voor elkaar krijgt! Het toekennen van een certificaat. Missie van CRF institute hierbij is om organisaties te inspireren om een uitstekende werkgever te zijn door ze vergelijkende inzichten en sprekende beste praktijken te geven op het gebied van HR-beleid. Hier hebben alle belangengroepen baat bij, in het bijzonder medewerkers en toekomstige medewerkers. Organisaties als Ahold,  T-Mobile, Essent, ABN-AMRO, en dus ING varen hier wel bij.

Een behoorlijk mate van transparantie in primaire & secundaire arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden. Training & ontwikkeling. Carrière mogelijkheden, organisatiecultuur & innovatie. Dit gemeten & vergeleken en hierbij dus uiteindelijk gecertificeerd. ING kan zich sinds gisteren Top Employer ICT 2011 noemen. Een verdienste.

Ik kan dit alleen maar beamen. Nooit gedacht als IT Recruiter a.i. invloed te kunnen hebben op bijvoorbeeld innovatie. Nou, zeer zeker wel! Al 3 vacatures van het Nederlands naar het Engels kunnen krijgen. Ideaal voor extra wervingen in nieuwe IT doelgroepen. Een heel eenvoudig maar baanbrekend voorbeeld. Ook het meedenken hoe een onderzoek van de Intelligence Group te vertalen naar een concrete IT Arbeidsmarkt campagne is super. Hier over later mee. Verwacht hier veel public int telOp(int a, int b) {java.util.Random;.

Ook qua Social Networking biedt deze certificering enorme kansen. Iedereen CEO toch? ING loopt voorop in het nieuwe werken. Ook dit onderstreept door deze erkenning. En is anno nu het Referral niet de grootse wervingsbron, juist door het sociale netwerken? Juist dan bieden deze objectieve bevindingen extra kansen en mogelijkheden voor elke medewerker hun werkgever nog eens extra in het zonnetje te zetten binnen eigen (social) netwerk.

On the move dus als IT Recruiter bij ING. De QlikView speciaalzaak is verlaten en sinds 6 weken actief in de Recruitment supermarkt van dit grote financiële concern. Elke stelling dan wel op niveau “ 9 straatjes”. Goed winkelen dan in alle aspecten van ons vak. Deze Award van het CRF Instute is hier klein voorbeeld van. Er volgen er meer……………

Geef een reactie