Directeur Robert Walters: ‘Michael Page start zinloze bodemprocedure’

Q&ADirecteur Rob Vermaak van recruitmentbedrijf Robert Walters verwacht geen last meer te hebben van de rechtszaak die een consultant tegen concurrent Michael Page aanspande. De consultant in kwestie stapte over van Michael Page naar Robert Walters en spande een rechtszaak aan tegen zijn voormalige werkgever om onder zijn concurrentiebeding uit te komen. Robert Walters betaalde de advocaatkosten van de consultant en zo ontstond een nieuwe zuidas-fittie tussen de twee recruitmentbedrijven, waarover deze site gisteren berichtte.

Michael Page wil niet op de zaak ingaan, maar volgens Robert-Walters-directeur Vermaak is zijn concurrent een bodemprocedure gestart om zijn vertrekkende consultant alsnog in het gareel te krijgen. Vermaak verwacht dat deze ongeveer negen maanden durende procedure zinloos zal zijn: ‘Alleen in theorie zouden we daar last van kunnen krijgen. Ik vermoed dat de druiven bij Michael Page zuur zijn.’

Eerder was ook concurrent YER in een dergelijk conflict met Michael Page verzeild geraakt. De sfeer aan de Zuidas wordt steeds broeieriger nu recruiters zich ineens met het aanwerven van elkaar bezighouden.

Hoog tijd voor een interview met Vermaak.

Q&A Rob Vermaak, directeur Robert Walters

En? Tevreden met de uitkomst?
‘Ja. De consultant in kwestie werkt in Sales & Marketing. En dat gaat hij ook bij ons doen. De rechter heeft geoordeeld dat dit is toegestaan buiten de provincies Utrecht en Gelderland en het noorden. We willen hem als persoon er graag bij hebben. En hier krijgt hij 80 collega’s en een omgeving waarin hij zich goed kan ontwikkelen.’

De zaak betreft een kort geding en de uitspraak is een voorlopige.
‘Michael Page heeft de bodemprocedure al aangespannen. Ik denk dat de kans dat ze die winnen gering is. Omdat de bodemprocedure minstens 9 maanden zal duren, verwachten wij dat onze consultant hier geen last meer van krijgt. Mocht de rechter over 9 maanden alsnog ten gunste van Michael Page oordelen, dan is het de vraag of hij onze consultant de laatste drie maanden van zijn beding niet alsnog kwijtscheldt. Alleen in theorie zouden we er nog last van kunnen krijgen. Dus ik vermoed dat de druiven bij Michael Page zuur zijn.’

In het vonnis verwijt Michael Page uw bedrijf onder hun werknemers te ‘ronselen’. Ronselt Robert Walters onder consultants van Michael Page?
‘Niet gericht. Michael Page bracht in de zitting één email in van een van mijn senior-managers. In dat mailtje, gericht aan een consultant bij Michael Page, stelt hij voor om een kopje koffie te drinken en te praten over carrièremogelijkheden. In dit geval heeft deze consultant daar vriendelijk voor bedankt en zijn meerderen ingelicht. Een andere keer zegt een consultant mogelijk wel ja.’

Dus Michael Page heeft gelijk?
‘Ja, hoor eens: het barst hier aan de Zuidas van de recruitmentbedrijven. Alle recruiters zien elkaar in de Blauwe Engel en omliggende etablissementen. Ga maar na: iedereen zit in elkaars LinkedIn-netwerk. Dat maakt het heel makkelijk om contacten te leggen. Maar ronselen? Niet structureel. En zeker niet alleen onder recruiters van Michael Page.’

Is Robert Walters op dit moment aan het werven?
‘Ja. Ik ben altijd op zoek naar mensen.’

Betaalt u de advocaat van de overgestapte Michael-Page-consultant?
‘Jazeker. Ik vind het niet vreemd dat je als aanstaande werkgever je verantwoordelijkheid daarin neemt. We hebben eerst de condities afgesproken waaronder we deze man wilden aannemen. En dus wilden we zeker weten dat een goede advocaat een overwinning waarschijnlijk acht. Wij zijn daar voorzichtig in.’

Heeft u meer rechtszaken lopen?
‘Euh, op dit moment niet.’

Dat klinkt alsof er nog een zaak aan zit te komen.
‘Dat weet je nooit, hè? Als er één schaap over de dam is, volgen er vaak meer. Maar nog steeds is het zo dat de meerderheid van de mensen die bij ons gaat werken, door onszelf wordt opgeleid en getraind. En niet van een concurrent afkomstig is.’

Geef een reactie

3 Comments